Årsöversikt

Årsöversikt

2009-12-31 @ 15:54:52
Allmänt
Kommentarer (0)

Vi hade planer för ikväll. Men redan igår kände jag mig konstig, hade feber men antog att det skulle gå över. Idag är det värre. Min kropp är så slut och jag orkar knappt röra en tå. Febern ligger väl nånstans runt 40.. Kanske inte behöver säga så mycket mer om hur våran nyårsafton kommer firas?

Har tidigare suttit och pillat på en årsöversikt, alltså vad som hänt under året :P Och om någon är så modig att man orkar läsa den så varsågod:

 

Januari – Haha, när jag läser inläggen som skrevs då så ser jag att många inlägg har något med pumpning att göra. Alltså att jag ofta satt uppe skumma tider och bröstpumpade (valde ju att inte amma). Det var sjukt jobbigt att pumpa i 45 minuter var tredje timme, antagligen därför som jag höll på med det i ”bara” två månader.
Höll även på att gå på vårdcentralen för att försöka få reda på vad det var för fel på min hand. Det var prat om mystiska sjukdomar och ja jag var väl inte så glad på sjukvården just då. Annars så levde vi väl lite som nyblivna föräldrar och allt som hör till. Det var en ganska tuff tid med en man som jobbade sjukt mycket, en nyfödd bebis och att jag precis förlorat min pappa.
Första gången jag och Madde träffades på riktigt också.

 

Februari – Här hände det väl lite grejer. Både jag och Fredrik fyllde år, vi firade tre år tillsammans och samma dag så gifte vi oss. Vi gjorde ju det lite i smyg men åh så mysigt och fint det var.
Jag fortsatte ha sjukt ont i handen, började få medicinering, fick diagnosen gikt (fast det var ju inte det i slutändan iaf). Började även få ont vid höften, på bröllopet kunde jag knappt gå för att jag hade så ont och i slutet av månaden åkte jag in på akuten och fick då veta att jag hade fått njursten.

 

Mars – Kasper fick sitt tre månaders vaccin och blev väldigt sjuk av den. Hade spydde ner allt som fanns, hade feber och åt ingenting alls på en hel vecka.
Fick även veta att handsmärtorna berodde på inflammation i ledbandet och så fick jag samtidigt ”diagnosen” att ischiasnerven låg i kläm och därför hade jag svårt att gå.
Sedan var det dop för lillgubben och då var det världens fest.

 

April – Fredrik jobbade massor, jag var ute och promenerade typ hela tiden. Lyckades gå ner typ 15 kilo och med det försvann allt med smärtor. Kände mig väl ganska ensam och därför var vi ute hela tiden.
Vi gjorde även en minisemester vid påsk och åkte på en kryssning. Och så föddes världens bästa Melker :D

 

Maj – Såg väl ganska mycket ut som april, Fredrik jobbade heeela tiden och jag var ensam väldigt mycket. Levde på som vanligt med man, barn och hushåll att ta hand om.

 

Juni – Vi firade Fredriks bror som tog studenten och så var jag på möhippa, första gången jag var ute själv sen innan graviditeten och åh fy vad sjuk jag var! :P Lillgubben blev ett halvår och äntligen hade Fredrik semester. Vi åkte ut på landet, skulle egentligen varit där i lite över två veckor men det slutade med att vi kom hem efter en vecka.

 

Juli – Eftersom vi inte var på landet så länge som planerat så åkte vi på en kryssning till Helsingfors istället. Hur sjukt mysigt som helst hade vi.
Vi passade även på att göra en utflykt till Skansen och njuta av sommaren.

 

Augusti – Fredrik hade en veckas semester igen och då åkte vi till Finland med min mamma och hennes kille.
Jag och Madde gjorde även våran första tripp till Stinsen, och det var då allting vände. Efter den hysteriska dagen har vi varit oskiljbara :D

 

September – Jag och älsklingen åkte på bröllopsresa till Egypten i en vecka. Kasper var hemma hos min mamma den veckan och jag höll på att dö av saknad! Men vi hade en fin semester med massa värme och det underbara röda havet.
När vi kommit hem så spenderade jag och Kasper största delen av våran tid med Madde och Melker.

 

Oktober – Vi umgicks sjukt mycket med Madde och Melker och hade det hur mysigt som helst.
Sen vart vår älskade katt sjuk och jag var livrädd, vi var hos veterinären med henne och hon fick mediciner och vi hoppades på det bästa.
Jag var hos läkaren och fick veta att mina trumhinnor var spräckta, usch inte alls kul.

 

November – Det här var verkligen inte en bra månad för vår familj! Jag blev jättesjuk och det höll i sig längre än vad det någonsin gjort. Närstående hamnade på sjukhus, katten blev så sjuk att vi var tvungna att avliva henne och det gjorde mig så sjukt ledsen. Jag mådde dåligt länge och hade riktigt svårt att komma över det. Det hände en väldigt privat och personlig tragedi som fick mig att må så sjukt dåligt. Mitt bland all detta kaos skulle jag ordna Kaspers första kalas, och lyckat blev det.

 

December – Lilleman fyllde ett helt år, min stora älskling. Vi hade kalas för familj och massa paket blev det. Bara någon dag efter sin ett års dag så blev lilleman sjuk, han hade 41 i feber och vi fick åka in på akuten två gånger och även besöka en annan läkare innan han till slut fick bli frisk. Sen har min älskade vuxit massor och lärt sig så himla mycket nytt. Det har även varit Fredriks första månad som pappaledig. Sen var det julafton och det var hur mysigt som helst. Vi fick ju en helt underbar vit jul med massa snö som fortfarande håller i sig. Glad över att Kasper fått åka pulka och leka i snön. Riktig kyla har vi även fått!

 

En del sjukdomar och jobbiga saker som hänt. Men ändå har det varit ett helt underbart år eftersom vi fått den stora äran att få vara föräldrar till världens underbaraste kille!

 


-

-

2009-12-30 @ 15:24:15
Allmänt
Kommentarer (0)
Idag är inte alls min dag. Ni vet, mens, tjuriga barn och sånt..

Vad alla blir vuxna..

Vad alla blir vuxna..

2009-12-29 @ 15:06:03
Vardag
Kommentarer (1)
Snart är det ett nytt år. Känns som att det händer sjukt mycket nytt. Giftemål, folk som skaffar barn, folk som ska plugga vidare.. Ja massor. Kommer bli ett riktigt spännande år :) Hoppas den för med sig något gott till oss också :P Haha.

Idag har jag varit på Brödboden och käkat lunch med Madde, precis när vi kommit dit såg jag att Kakan messat mig och frågade om jag ville fika med henne där. När jag ringde upp henne sa jag att jag redan var där så hon gjorde oss sällskap :) Mysigt att träffa henne också, den upptagna kvinnan :P

Ikväll så ska jag och Madde vara duktiga igen, vi ska nämligen upp och gymma :) Det gick ju bra igår så vi får ju passa på att gymma när vi har tid. Sen blir det ju nyårsafton och helgdagar så då hinner man inte lika mycket.

Ute är det sjukt kallt idag. 16 minus skulle vi få. Och usch fy och blä vad kallt det var när vi gick till och från Brödboden. Skulle bli kallare ikväll, då kanske svettet får frysa fast. Nu kom jag och tänka på hur skönt det skulle vara att basta, dock kanske inte så kul att gå hem sen i så många minus. Kan bli en väldigt stor temperaturs chock skillnad för kroppen :P

Tyvärr så får ni ännu ett bildlöst inlägg, så tråkig är jag :P

Den här är till dig Madde

Den här är till dig Madde

2009-12-28 @ 21:26:03
Vänner
Kommentarer (1)
Jag är så jävla stolt över dig. Du och jag på gymmet, vi är bäst. Jag vet vad du har för mål och jag vet att du kommer lyckas med det! Jag ser verkligen vilken vilja du har, och jag blir så stolt över att få umgås med dig och vara en så stor del av ditt liv. I september så kommer du stå längst fram på altaret med den snyggaste brudklänningen du kan tänka dig och vara den vackraste bruden jag någonsin sett. Du kommer ha nått ditt mål, du kommer stå där smal och snygg och säga ja till din blivande man.
Jag kommer sitta där bakom dig med tårar som sprutar ner hela bänken över att jag är så lycklig för din skull och så lycklig över att få se din dröm bli verklighet.

Vi ska klara det här, du och jag tillsammans. Vi ska nå ditt mål. Jag kommer stå vid din sida hela den jobbiga vägen fram, och på dagen D kommer jag sitta där och vara stolt över att du lyckats.

Jag älskar dig vännen <3

Dunderhonung hej hej dunderhonug!

Dunderhonung hej hej dunderhonug!

2009-12-28 @ 10:56:14
Vardag
Kommentarer (0)
Här hemma rockar vi för tillfället loss till en av Kaspers nya skivor som han fick i julklapp, därav rubriken. Skivan som spelas nu heter Bamses Dunderhits (tror jag). Bra musik är det i allafall.

Filmen igår var mycket bättre än förväntat faktiskt. Jag var ju inte alls taggad över att se den men blev som tur är positivt överraskad. Visst, hade väl inte klagat om den hade varit lite kortare :P
Vi handlade lite också, jag använde mitt presentkort på Ginatricot som jag fick av Fredriks bror i julklapp. Hittade inget på Lindex som jag kunde använda mitt presentkort till som jag fick av Fredriks pappa :P
Köpte även bäddset till Kasper, matlåda och sportflaska med Bilar till Kasper, födelsedagspresenter och den sista julklappen (haha, kan tyvärr inte avslöja vad eller till vem). Och så köpte vi en ny mikro :D Våran höll på att ge sig så hade kikat ut en på ONOFF, en från OBH Nordica som jag tycker det var ett bra pris på.

Idag händer det väl en del kan man säga. Ska om lite över en timme möta Ullis och Leo (Ullis hund) och gå upp och handla och hämta mina skolböcker som kom förra veckan. Sen ska vi hem till mig och då ska Leo och Kasper få leka lite när Kasper vaknat. Vi ska ju åka upp till Hofors och hälsa på Ullis och Anders där så vi måste ju vänja Leo och Kasper vid varandra lite. Jag tror det kommer gå super, Ullis däremot är skitnervös. Ullis åker ju hem till Hofors på söndag och så kommer vi efter sen några dagar senare :P


Leoponken :)

Ikväll ska jag iväg och gymma med Madde. Vi ska få våra feta ases att röra sig och få fettet att slänga åt alla håll i takt med svetten som sprutar. That´s hot!

Men om vi inte hörs mer idag så hörs vi en annan dag :)


Avatar

Avatar

2009-12-27 @ 09:21:03
Allmänt
Kommentarer (2)
Idag har min mamma bokat Kasper så därför passar jag och Fredrik på att gå på bio och sedan kolla lite på mellandagsrean. Som rubriken säger så ska vi se Avatar, jag tycker väl inte att det känns så spännande.. Men vad gör man inte för sin älskade man? Tycker ändå inte att det går något vettigt på bio nu. Men ni får ha en trevlig söndag så hörs vi.

Mitt älsklingsbus

Mitt älsklingsbus

2009-12-26 @ 19:30:11
Lillgubben
Kommentarer (2)

Ute på vift


Efter lite målning


Sitter med mellanmål


Min buse med sin "scary-look" på julafton

Annandagen

Annandagen

2009-12-26 @ 11:59:14
Vardag
Kommentarer (0)
Julen var riktigt mysig hemma hos oss. Som tidigare nämnt så firade vi jul hemma, dock inte ensamma. Min mamma, hennes kille, min brorsa och så Fredriks pappa, bror, farfar och farbror var här. Det var Kalle Anka, mat och julklappar. Precis som en jul ska vara. Jag fick massa fint. Typ kläder, hushållsmaskiner, presentkort, filmer, serier, en riktigt fin servis från min mamma (med tolv tallrikar, mindre tallrikar, djupa tallrikar, två större skålar (typ för potatis), ett ovalt fat (typ för kött) och en såsgrej). Värsta vuxnagrejen ;) Fick massa mer också som jag inte kommer ihåg nu.
Kasper, ja han fick alldeles för mycket saker. Haha, just nu ser vårat hem väldigt kaotiskt ut med leksaker för ett helt dagis.

Igår spenderades dagen med att diska, städa, plocka undan, tvätta och försöka organisera all överbliven julmat (som vi nog får käka till lunch och middag ett bra tag framöver). Massa choklad, kex, ost, glögg, godis och mat blev det över. Typ så att man skulle kunna ha två julafton till.
Var även hos min mamma en stund igår för att träffa min andra brorsa som kom på besök.

Idag ska jag nog försöka ta det lite lungt, mår inte helt hundra så måste försöka se till att inte bli sjuk.

Tänkte försöka kolla runt lite på nätet om man hittar någonting roligt att handla nu på mellandagsrean :)

God jul

God jul

2009-12-24 @ 13:28:28
Allmänt
Kommentarer (0)
God jul alla älskade läsare!

23 december

23 december

2009-12-23 @ 15:16:19
Vardag
Kommentarer (0)
Antar att ni förstår och att jag inte är den enda som har lite mycket att stå i såhär dagen innan jul. Antar att vi hörs när vi hörs. God jul på er alla!

Stekt tumme

Stekt tumme

2009-12-22 @ 20:02:10
Vardag
Kommentarer (1)
Hallohallo.
Idag har det varit en hektisk dag. Jag och Kasper gick hemifrån 8.20 för att träffa Madde och Melker för att gå ner till stationen och åka till Sollentuna centrum för lite shopping. Strax efter 13 var vi klara med shoppingen och åkte hemåt. Tågen var lite försenade och så fastnade våran buss på stationen i all snö, men vi kom tillslut hem vid 15. Klockan 16 var jag och Madde tvungna att gå och handla lite till imorrn eftersom vi inte hann med det tidigare, och precis när jag gick så kom Fredriks mamma (hon skulle käka middag hos oss idag och komma med julklappar). Så fort upp och handla och sen hem för att laga mat och vara social. Nu sitter jag äntligen ner, barnet sover och det skulle jag gärna också göra :P

Köpte två hoodys från Gina tricot för presentkortet jag fick och jag älskar dom! Tack syrran :D Kasper fick nya brallor och tre par boxer. Så köpte jag även skolgrejer (block, penna, stift och sudd). Så nu är man fit for fight!

Madde fick mig plötsligt att inse att det faktiskt är julafton övermorrn, jag fick panik.. Tänkte om man kanske kunde föreslå för alla att vi flyttar fram julafton några dagar.. Det borde dom väl gå med på..?

Schemat är lite fullspäckat nu. Imorgon blir det städning, så ska vi göra ischoklad, slå in sista julklapparna, ta upp granen och klä den, kolla att vi har tillräckligt med skålar och sånt till julmaten.. Sen på kvällen ska vi på uppesittarkväll hos Madde och Seth. Äta nån ljuvlig middag och ge julklappar.

Ja sen är det ju torsdag och julafton. Då ska jag börja baka bröd (julvört) direkt när jag går upp på morgonen och sen lär det väl vara full rulle tills alla kommer runt 14.

På fredag, då vill jag sova och ta det lungt.. Men nu har Fredrik fått för sig att han vill åka ner till Tidaholm.. Ojoj... Åtta timmar i en bil är jag nog inte så sugen på, med all trafik också.. Så jag röstar på att stanna hemma!


Då var det klart

Då var det klart

2009-12-21 @ 19:26:08
Skolan
Kommentarer (1)
Ni kommer väl ihåg att jag berättade att Fredrik nu är pappaledig och att jag ska börja med något nytt i vår? Nu är det klart iallafall så nu kan jag avslöja allt. Jag hade sökt in på komvux för att få plugga lite ämnen, och idag kom antagningsbesket och jag har kommit in på alla de kurser jag sökte till.
Jag ska läsa studieteknik på dagtid (två timmar i veckan), demenssjukvård på distans (tror jag), matte b på torsdagkvällar och sjukvård på distans. Studieteknik är bara en onödigt enkel kurs som jag läser för att få tillräckligt med poäng, demenssjukvård har jag redan läst (fast under namnet hemsjukvård, och därför kan jag läsa den igen), sjukvården har jag redan läst men eftersom jag var höggravid så kunde jag inte göra min praktik och fick därför ig på kursen. Men nu när jag läst klart den kommer det betyda att jag är färdigutbildad undersköterska!! Wiie :D Och matte b, ja den fruktar jag för. Jag som suger så hårt på matte som man bara kan, egentligen inte ens godkänd i matte a..
Sjukvården kommer inte gå på mitt komvux här, men det är dom som fixade en plats till mig på ett ställe som heter MedLearn. Det är skönt, blir så glad av att kunna bli helt klar nu.

Idag har vi lekt med Madde och Melker, och det var supermysigt :) Dock var Kasper inte på sitt bästa humör (som han inte vart på se senaste veckorna) så det var väldigt mycket skrik så stackars lilla Melker blev lite rädd :P Kasper ska ju alltid krypa efter honom och det är väl inte det roligaste Melker vet. Jag försökte förklara för Melker att han ska ta för sig med leksaker och så och att han får säga till Kasper när han är elak.

Imorgon ska vi åka och shoppa med Madde och Melker. Jag fick ju 400 kr i presentkort på Gina tricot av Jenni i julklapp så nu måste jag ju använda upp den snabbast möjligt! Håll tummarna för att jag hittar nåt fint :)

Måste bara tipsa om dagens middag, mums! Lax- och räkpasta med apelsin. Mums!

Ha det bra!


Åh, denna oändliga trötthet

Åh, denna oändliga trötthet

2009-12-20 @ 09:38:27
Vardag
Kommentarer (1)
Mellan alla gäspningar så ligger bröddegen på jäsning samtidigt som jag försöker skriva en inköpslista, idag ska nämligen jag och min mamma åka och handla all julmat. Mycket att planera och fixa nu innan jul som ska firas hemma hos oss, både min och Fredriks familj kommer :-) Dagar fram till jul är fullspäckade så det blir full rulle några dagar framöver. På juldagen, ja då ska jag vila. Och antagligen plocka undan efter julfirandet :-P Trevlig fjärde advent! Nu ska jag återgå till mina sysslor.

53 julklappar

53 julklappar

2009-12-19 @ 12:19:53
Vardag
Kommentarer (1)
Igår så gjorde jag några sista småköp på julklappsväg och så var det dags att slå in alla paket. Och som det ser ut nu så kommer slutsumman av alla julklappar från våran familj sluta på 53 stycken. Och inte så många som man tror är till Kasper. Vi köper ju till våra familjer och några vänner också. Jag och mitt "gäng" har en tradition om att vi lottar om vem vi ska köpa julklapp till. Jag fick Kakan i år :)
Riktigt alls julklappar är inte köpta än, men det är ju några dagar kvar :)

Idag kommer Kaspers gudmor (Jenni) hit med sin kille och hans 4-åriga dotter. Hon ska få sin julklapp av mig och jag och Kasper ska få av henne. Undra vad för fint man får i år :) Och hoppas hon gillar sin!

Nu är Ullis här också (inte hemma hos mig alltså, men i rätt stad). Mysigt. Hon stannar enda till 3 januari och sen åker vi upp till henne den 5 januari. Hoppas att vi kan ses en del, vi har ju massa tid att ta igen!


Min lilla älskling för några dagar sen.


I survived

I survived

2009-12-17 @ 11:16:20
Vardag
Kommentarer (0)
Tänkte bara meddela att jag överlevde gymmet igår. Det var riktigt trevligt faktiskt. Hoppas på att komma igång med det ordentligt! Nu ska jag alldeles strax åka iväg till stan med Emma och Kakan för shopping. Efter det åker jag direkt hem till dom för fika, och då får vi mer sällskap. Lär inte komma hem förrän sent. Kommer sakna min lillgubbe sjukt mycket!

Måste komma igång nu!!

Måste komma igång nu!!

2009-12-16 @ 15:24:09
Vardag
Kommentarer (3)
Kommer in här en snabbis för att hälsa bara. Idag har det inte hänt något spännande alls, däremot ska jag iväg på kvällen på lite spännande :P Haha, kanske inte världens mest spännande grej men speciellt för att vara mig vi pratar om. Jag ska nämligen iväg och gymma! Ica frågade i söndags om jag ville hänga med och gymma nu i veckan, och jag måste verkligen kommer igång nu så klart man hänger på! Min rygg mår inte bra, måste rädda den.

Får se hur det blir med bloggandet imorgon, ska nämligen åka in till stan för att shoppa med bästaste Emma och Kakan och sen på kvällen blir det fika hemma hos tjejerna. Kasper får stanna hemma med pappa. Åh vad jag kommer sakna honom!!!!!!!! Men ska bli mysigt att umgås med flickorna.

Ni får ha en trevlig fortsatt dag så hörs vi :)

Då var det avklarat

Då var det avklarat

2009-12-15 @ 20:53:03
Vardag
Kommentarer (3)
Då har man storhandlat och packat in allting. Och jag är riktigt impad! Hela köpet gick på 1800 och då var det mat för fem veckor framåt, schampo, bebisgrejer, barnmat, storpack med välling.. Ja, alltså sjukt mycket grejer för så lite pengar! 1800 för fem veckors mat, jag är riktigt imponerad.
Hem kom vi iallafall med sex stycken överfulla papperskassar, plus storpack välling och en gigantisk lökpåse. Tack och lov att det finns skjuts att få :)

Hur brukar ni göra? Storhandlar ni varje månad?

Nu sitter jag här och slappar lite, det tar på krafterna att storhandla.
Sitter med öronproppar i öronen (måste ha det eftersom jag så lätt får huvudvärk av att Fredrik pillar med saker här hemma) och har precis avnjutit en kopp té också.


Köpte ett nytt té idag. Det var riktigt gott :)

Blir väl lite seriekollande snart och sen blir det tidigt i säng!


Har förresten fått en infekterad tumme..



Snölek

Snölek

2009-12-15 @ 12:08:03
Lillgubben
Kommentarer (3)
Inatt när jag var uppe på toa så blev jag väldigt förvånad. Det var ju fullt med snö ute!
På morgonen var det ännu mer och det fortsatte att snöa. Vad fint, tänk var härligt det skulle vara med en vit jul.
Fast det är ju lite över en vecka kvar till julen så på den säkra sidan kan man inte vara förrän på självaste julafton.

Och när vi nu hade fått så vackert väder som idag så kunde vi ju inte gå till öppna förskolan och sitta inomhus. Fick bli massa lek i snön istället!


Kasper ville testa sin nya babypulka som han fick i födelsedags present av sin faster.


Massa snö, nästan så man drunka med pulkan.


Nergrävd bebis.


Gungade lite också.

Ett års vaccination

Ett års vaccination

2009-12-14 @ 19:34:47
Vardag
Kommentarer (0)
Idag har min lilleman varit modig och tagit sitt ett års vaccin. Visst var det inte det roligaste han varit med om så man var ju tvungen att skrika och protestera, men man satt ju där i pappas knä och kunde bli lite tröstad.
Hoppas bara att han inte blir sjuk av vaccinationen nu! Nästa gång det är något speciellt på BVC är om sex månader då han ska på hälsokontroll och så är det vaccination då också. Men dit är det ju långt.

Nu har vi suttit hemma lite mycket på grund av sjukdomar och sånt så vill komma iväg lite så därför ska jag och Kasper gå på öppna förskolan imorgon :) Mysigt så han får leka med andra barn. Nu är det ju inte längre babyöppet som gäller, nu får vi istället gå med dom stora barnen. Känns faktiskt lite skönt :P Nu slipper man ju vara så orolig över att han gör illa en liten bebis när han far omkring och så behöver man inte lyssna på alla övernojjiga föräldrar :P

Senare imorgon är det storhandling som gäller, det är alltid ett projekt i sig. Men förstås kul att fylla på alla skåp och så. Jag planerar ju det där i minsta detalj. Planerar maten för en månad framåt, vad som behövs till alla maträtter och så skriver jag inköpslista. Då behöver vi inte handla på en hel månad, sjukt skönt! (Förutom typ mjölk, juice, yoghurt och frukt eftersom det inte är så fräscht att handla för en hel månad framåt).

That´s all for now.


Tror förresten att jag drabbats av nån konstig kronisk trötthet..


Kasper för ett år sedan.
Helt sjukt!

Det lättar i hjärtat

Det lättar i hjärtat

2009-12-13 @ 21:57:27
Vänner
Kommentarer (0)
Jag är så glad att jag har dig vännen :) Även fast vi bor alldeles för långt ifrån varandra så betyder du så mycket för mig. Det är så skönt att veta att så fort jag är ledsen eller på dåligt humör så kan jag bara börja snacka med dig så är allting nästan som bortblåst sen :)

Du är och har alltid varit min bollplank när humöret sviker mig ;)
Du kan nog förstå vad jag menar.. Haha, mina pms-besvär förut..

<3

Lucia

Lucia

2009-12-13 @ 20:31:36
Allmänt
Kommentarer (0)
Idag har vi varit på riktig julmarknad i Sigtuna. Gick runt och kollade lite, köpte brända mandlar och en varsin julpåse med olika hemmagjorda sylt till Fredriks mormor och farfar i julklapp.

Jag har även besök av en brutal migrän idag så det är inte så värst kul.

Nu blir det varm glögg och pepparkakor med ädelost på. Mums!

God kväll

God kväll

2009-12-12 @ 21:27:46
Allmänt
Kommentarer (0)
Har haft en riktigt mysig dag idag med mina grabbar i Orminge, vi blev bjudna på lunch och njöt av den med trevligt sällskap! Här kommer en bild som inte har nånting med inlägget att göra (idag är mina bilder vridna fel, jag vet. Men skriver ju med mobilen) Och så till nåt helt annat..Det är så tråkigt när det känns som att man glider ifrån nån som man tycker om så mycket. Kontakten blir sämre och sämre och man hörs inte av lika ofta. Gör så ont.. Det kan verkligen vända sjukt fort sånt där.. :-(

Piggelin

Piggelin

2009-12-12 @ 08:56:26
Lillgubben
Kommentarer (0)
Idag har vi en mycket friskare bebis så då kan vi göra det vi planerat idag! På bilden ser ni min buse med en Star Wars tröja i storlek 86 och snygga jeans i 92 som han fick i födelsedagspresent (gud vad tajta dom var att få på!). Men nu: fixa iordning sig och åka till Orminge!

Med bruten tå och köksgardiner på benen

Med bruten tå och köksgardiner på benen

2009-12-11 @ 19:22:39
Allmänt
Kommentarer (0)
Kul om nån orkade gå igenom förra inlägget :P

Nu är det snart dags för Idol, jag har ju följt programmet slaviskt så klart man ska kolla på finalen :)

Vem är eran favorit och vem tror ni vinner?

Själv sitter jag här med mina nya mysbrallor som jag köpte idag efter att dom gamla började ge med sig mer och mer. När jag kom hem och visade dom för Fredrik började han skratta och sa "Haha ja". När jag kollade undrande på honom sa han "Aha, jag trodde att du skämtade. Trodde det var gardiner."


Här ser ni mina nya köksgardiner som värmer mina ben.

Jag hade tänkt att vara "nyttig" ikväll och köpte därför naturgodis (ja jag vet, en tor bluff). Men precis innan middan får Fredrik plötsligt för sig att han ska springa upp och köpa chips och dipp, så förutom det så kom han även hem med en påse lösviktsgodis samtidigt som han tittar på mig och säger "Det är inte bra att handla när man är hungrig.."

Har förresten brutit lilltån.. Soffan i Kaspers rum anföll mig helt utan anledning när jag gick in där..

Vill ju så gärna..

Vill ju så gärna..

2009-12-11 @ 15:45:15
Lillgubben
Kommentarer (0)
Vill så gärna komma igång med bloggandet, men det blir bara inte av. Är mycket som händer nu.
Men uppdateringen har ju varit lite sådär senaste tiden och vad har egentligen hänt?

Kasper har haft två kalas och han tackar så hjärtligt över alla presenter. Han har fått leksaker i stora lass, kläder och ännu mer leksaker. Det känns som att vi bor i en leksaksaffär.


Paket från mamma och pappa på födelsedagen


Min älskade ettåring!


Ballonger!


På släktkalaset fick han två gåbilar, en ny leksaksback med leksaker, Nalle Puh, CD-skivor,
ett halsband, kläder, mjukisdjur och en babypulka..

Sen så vart ju min bebis sjuk. Vi har vart inne på akuten två gånger där han fått andningshjälp och lite andra mediciner. Han hade 40-41 i feber i tre dagar och sen fick han lägre feber i några dagar. Eftersom han hostade så sjukt mycket så fick vi tillslut gå till doktorn igen och då fick han hostmedicin och infektionsdämpande. Nu är han på bättringsvägen och äter medicin ett tag till, dock är han inte ens i närheten av att vara sig själv. Han är konstig av all medicin, han är typ hög. Han kan inte krypa rakt, hans balans är inget att skryta om och han ska sitta i knät hela tiden men är ändå inte nöjd. Han åt ingenting på många dagar och har inte ätit ordentligt sen i lördags. Men snart så blir han nog frisk igen :)


Synns att han är sjuk va?

Idag har jag varit iväg själv och shoppat lite. Eftersom Kasper inte är helt hundra så fick han stanna hemma med pappa. Jag gjorde massa fynd, dels för kuponger jag hade men även för att det finns klantiga kassörer ;)
Handlade lite julklappar, lite heta underkläder till mig själv, en tröja som jag tänkte ha på julafton, lite roligt till Kasper och så fyndade jag nötfärs för 39,90/kg ;)

Jag hoppas att den här hemska oturen vänder för våran familj nu.. I över en månad har vi haft riktigt hemsk otur.. Liksom först vart katten sjuk, sen fick jag veta att jag har spruckna trumhinnor, sen vart jag dundermega sjuk, sen hamnade en släkting på sjukhus, sen vart vi tvunga att avliva katten, sen vart vi sjuka igen, sen hände en väldigt personlig och tragisk grej, sen vart Kasper dundermega sjuk.. Och ja.. Stressigt som fan har det vart med alla kalas och så. Man blir ju rätt tokig av att vara hemma hela tiden, men på grund av alla sjukdomar och en otroligt deppig period så har det inte vart mycket rörelse ute.
Men nu ska jag försöka njuta av julen och hoppas på att vinden vänder!



Jag kanske har glömt att berätta en sak förresten? Fredrik har i allafall sagt upp sig från jobbet för att vara pappaledig så han har vart hemma sen 30 november, det är helt sjukt underbart att han har vart hemma nu annars hade jag inte klarat av allting. Jag har liksom fått stå ut i tio månader med att han har kommit hem precis till att Kasper ska sova. Har fått ta allting själv, hur sjuk jag än varit med njursten då jag knappt kunnat gå och med streptokock och allt möjligt..
Han ska i allafall vara pappaledig nu så ska jag ut på lite äventyr i början av nästa år :)

Kanske vart ett lite långt inlägg, men måste väl ta igen allt :P

Ikväll blir det final i Idol och sen har vi en helg full med planer, hoppas lilleman håller sig ofebrig ;)

Tack förresten för alla kommentarer! <3

För ett år sedan..

För ett år sedan..

2009-12-09 @ 18:28:01
Allmänt
Kommentarer (1)
Ja inte många dagar sen som jag sist hade samma rubrik. Men just för ett år sedan så hände det massa saker i mitt liv. Idag är nämligen ett år sedan min älskade pappa gick bort, bara fem dagar efter att hans enda dotter födde hans första barnbarn. Vila i frid min älskade pappa.

Pausar

Pausar

2009-12-08 @ 10:31:05
Lillgubben
Kommentarer (1)
Som ni märker så ligger bloggen i pausläge. Anledningen är en mycket sjuk bebis. Stackarn har haft 40-41 i feber sen lördag kväll, snoret sprutar och hostan är hemsk. I söndags åkte vi först in på närakuten, sen hem och senare akut in på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Lilleman har fått andningshjälp, adrenalin och mediciner på sjukhus. Har fått mediciner hem också, men tyvärr verkar inget bli bättre. Även hunnit spy ner lägenheten några gånger. Blir inte mycket sömn här hemma. Från 7 på lördagmorgon till söndag kväll/natt (efter att vi kommit hem från akuten) sov vi två timmar. Och som pricken över i så är jag och Fredrik också typ dösjuka nu. Så antar att ni förstår mig när jag säger att vi hörs när vi hörs.

Kalas

Kalas

2009-12-05 @ 14:45:23
Lillgubben
Kommentarer (1)
Nu alldeles strax blir det kalas nummer två. Förra helgen var det kalas för alla kompisar och nu blir det släktkalas! Min lilla gubbe blir så stor.. I väntan på gästerna sitter han och brummar runt med en bil.

Grattis min älskade son!

Grattis min älskade son!

2009-12-04 @ 19:15:40
Lillgubben
Kommentarer (0)


Idag fyller min älskade bebis ett år!

Grattis!

Mamma älskar dig!

För ett år sedan..

För ett år sedan..

2009-12-03 @ 20:22:53
Lillgubben
Kommentarer (3)
..ja då låg jag och födde barn, fyra veckor innan det var beräknat.
Hade knappt fem timmar kvar av förlossningen och tills jag skulle få veta att det var en underbar pojke som föddes.

Imorgon fyller alltså Kasper ett år. Ett helt år har då gått sen vi låg på sjukhus.
Jag hatade varenda sekund av sjukhustiden, jag ville bara få ta hand om min bebis själv och slippa alla hemska sladdar och maskiner.

Samtidigt som det var helt underbart att föda barn så var det riktigt hemskt att ligga på en annan avdelning än sin söta lilla undebara nyfödda bebis.

Men imorgon blir min bebis en stor pojke. Sjukt hur fort tiden går.

Mamma älskar dig!


RSS 2.0