Livstecken

Livstecken

2009-03-31 @ 13:58:24
Vardag
Kommentarer (1)
Hej och god dag
Hoppas allt är bra med er, här är allting i allafall helt toppen :) Jag blir glad när jag kollar på termometern och ser att den visar 9 plus. Efter att lillen har ätit snart så ska vi ut på en promenad i det fina vädret. Vi brukar ju ta en promenad lite tidigare på dagarna men eftersom Fredrik åkte till jobbet först strax innan 13 så var vi hemma. Här hemma har vi lekt, spelat, badat, ätit lunch (räksallad, den du Madde) och städat. Finns de som tycker att jag städar hela tiden, och det gör jag nästan också :P Haha nejdå, men det blir en del städning när man har en liten buse och en man ;) Haha. Jag tycker att det är kul att städa eftersom man får hålla igång då. Det finns ju alltid något att göra, så idag har jag skrubbat hela badrummet, dammat och diskat. Ska även passa på att dammsuga och skura golv när lillen har ätit, eller när vi kommer hem från våran promenad.

Ikväll kommer dessutom Emma, Anna, Kakan och Oskar över på lite mys :) Ska bli skoj. Ica kan inte komma eftersom hon är på Gotland, så vi får snällt överleva utan henne helt enkelt.

Nu hör jag att min lilleman börjar vakna till så det är nog dags för mat!

Efter allting..

Efter allting..

2009-03-30 @ 15:28:24
Vardag
Kommentarer (1)
Nu sitter jag här igen en stund. Vi har tagit en promenad på lite över en timme och handlat också :) Väl hemma gjorde jag iordning en kycklingsallad med sallad, tomat, gurka, lök, krutonger, grillad kyckling och sen keso till. Mumsigt!
Känns som att jag hunnit med mycket idag, förutom promenaden har jag tvättat fyra maskiner med tvätt, städat, diskat och plockat lite.

Min fina lunch

Idag mår jag bra och är glad. Riktigt positiv! Antar att det är för att jag börjar känna att våren är på väg och folk blir allmänt gladare då. Ser också riktigt mycket framemot sommaren! Har ju massa planer tillsammans med Madde, och så ska vi ut på landet i några veckor och sen ska vi hinna åka till Finland en sväng också! Uuuh, längtar!
De dagarna då jag och Madde är trötta på allt det tråkiga så planerar vi allt mys vi ska hitta på under sommaren. Promenader, sitta ute på gården med våra gossar, äta massa god sallad, kanske ta en liten kryssning, se på film när de regnar.. Ni hör ju hur mys det låter! Och det roliga var att imorse när vi pratade så hade jag precis fått veta att vi ska ut på landet i några veckor och skulle skrämma Madde med att vi inte kommer ses under den tiden då. Vad tror ni då kommer fram? De har ju fan landställe på samma jävla ställe av alla ställen i hela avlånga Sverige. Förstår ni? Vilka är liksom chanserna? Så vi kommer helt enkelt inte slippa varandra på semestern heller :P Haha. Riktigt kul faktiskt! Och det roliga är ju att vi har planer på att åka ut vid samma tid också. Är allt bara slumpen eller är det Madde som typ förföljer mig? Hmm.. :D Vilket som så tycker jag det är superkul!

7 grader visar termometern här hemma. Mycket bättre än de minusgrader som var för bara några dagar sedan!

Jag och min slapparbebis

Jag och min slapparbebis

2009-03-30 @ 11:20:11
Lillgubben
Kommentarer (2)

Här har ni min slapparbebis.
Vi ska alldeles strax gå ut på en promenad och samtidigt gå och handla lite nödvändigheter lite lunchen och middan :D

Ha en trevlig solig dag!

Bebismatskock

Bebismatskock

2009-03-29 @ 23:06:50
Lillgubben
Kommentarer (1)
Nu är jag äntligen klar med dagens alla händelser, och klockan är 22.51. Jag har vart igång sen halv nio imorse så jag är riktigt trött nu.
Dagen börjades med plock här hemma innan jag åkte med min mamma och hennes kille och pillade lite på en bebis som föddes förre fredagen. Och så liten den var! Jag vågade ju inte ens hålla i den :P Haha. Ändå är det "bara"  fyra månader sedan som jag själv hade en så liten bebis. När den bebisen låg i sin korg och Kasper satt i sin bilbarnstol brevid så såg Kasper ut som en jätte! Han var ju riktigt gigantisk :D Haha, såg riktigt roligt ut. Och snart kommer Kasper få en bästa kompis som är så liten. Kasper får vara försiktigt så att han inte rullar över Melker :P När vi hade umgåtts och fikat klart där så åkte vi hemåt, jag följde med mamma hem för att få i mig lite middag innan jag och Kasper kom hem igen. När Kasper hade fått i sig sin middag så ställde jag mig i köket för att vara duktig. Jag hade nämligen gett mig själv ett projekt som innebar att jag skulle göra massa puréer till Kasper så att vi slipper burkmaten. Det krävde ganska mycket. Allting skulle skalas, kokas, passeras och sen fixa lite puréerna. Jag använde mig av potatis, palsternacka, blomkål, morötter, gröna ärtor, äpplen, päron, katrinplommon och något mer som jag inte kommer ihåg just nu. Av rotsakerna gjorde jag olika puréer till middag och fruktpuréerna ska han få till lunch. Han äter ju förstås fortfarande ersättning också. Om någon nu orkar bry sig så ser hans matlista ut såhär:

Tidig morgon (ca. 06.00) och morgon (ca. 10.00) - Bara ersättning.
Lunch (ca.14.00) - Fruktpuré och ersättning.
Middag (ca. 18.00) - Matpuré och ersättning.
Kväll (ca. 22.00) - Havregrynsgröt och ersättning.

Han får ju alltid själv bestämma när han ska äta, men han håller sig ungefär till ovanstående tider varje dag. Lite lustigt att det blev de tiderna idag också fast klockan ställdes fram en timme inatt.

Att fixa till all denna mat idag tog 3,5 timme. Och jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv som stog i köket så länge och gjorde massa mat till Kasper som jag sedan kunde frysa in så att han får hemmagjord mat dagligen.

Fredrik jobbade sent idag igen men hann med ett tidigare tåg än vad han brukar hinna med :) Så han är hemma redan om ungefär tio minuter. Och det kommer nog ganska fort bli sängen för oss eftersom jag antar att han också är ganska trött. Och sen så ska han ju upp och jobba imorgon också.

Kasper fick lite nya kläder idag av sin mormor, men som ni kanske förstår så har jag inte hunnit lägga ner tid på att fota dem. Får se om jag kommer ihåg att göra det imorgon, annars får ni väl helt enkelt överleva utan att veta hur de ser ut :P

Hoppas ni haft en bra helg och får en spännande ny vecka!
Här händer det inte så jättemycket, men lite roliga grejer som jag ser framemot!

God natt

Självlysande bebis

Självlysande bebis

2009-03-29 @ 11:47:20
Vardag
Kommentarer (1)
Igår blev det ingen uppdatering eftersom jag hade en mysdag med båda mina pojkar. När lamporna skulle släckas ner satt vi hela familjen i soffan. Kasper satt i pappas knä och kisse satt i mitt knä. Riktigt mysigt var det!

Idag ska Fredrik jobba och jag och Kasper ska åka iväg med min mamma och hennes kille och pilla på en bebis som är en vecka bara. Åh så liten den kommer vara! Nu är jag ju van vid min bebis på nästan 7,5 kilo.


Finns det något snyggare än massa starka färger på bebiskläder?

Nu ska jag gå och fixa iordning mig så får ni alla ha en bra dag!

Gissa vem som böla!?!

Gissa vem som böla!?!

2009-03-27 @ 22:56:01
Vardag
Kommentarer (1)
Jo, jag! Jag är så glad :D Magnus vann! Det är typ första gången någonsin som den som är min favorit vinner något. Jag tycker att han är så värd att vinna, det där förtjänade han verkligen. Jag vet, jag överdriver en del. Men mitt liv är inte så mycket mer spännande på fredagkvällar just nu. Och Magnus har de tolv senaste veckorna lyckats underhålla mig riktigt bra!
Lilleman höll mig sällskap fram till ungefär halv nio, då la jag in honom i sängen eftersom han hade somnat i min famn så gott. Men kissekatten svek mig inte utan låg vid min sida under hela programmet (förutom under en reklampaus då hon gick och åt).
Lillen har precis ätit sin kvällsgröt och druckit lite ersättning till och sitter en liten stund i babysittern för att vila magen. Han är helt slut och kommer nog somna riktigt skönt när jag alldeles strax ska lägga in honom i sängen. Han var ju faktiskt vaken från 8.30-20.15 och så var han vaken en halvtimme nu för kvällsmat.

Eftersom det inte blev någon middag för min del idag så fick det bli detta till Let´s dance.
Det är inte alltid man hinner/orkar laga middag (speciellt när man är själv).

Fredrik kommer hem om en timme ungefär, och det känns riktigt skönt att veta att han faktiskt är ledig imorgon :) Känns riktigt mysigt! Nu ska jag ta och lägga lilleman och sedan ta en dusch eftersom jag känner mig ofräsch.

Trevlig kväll och god natt!

Naturgodis och massa bebiskläder

Naturgodis och massa bebiskläder

2009-03-27 @ 19:50:16
Nyköpt
Kommentarer (0)
Hjärnan funkar inte riktigt, har mega ont i huvudet, halsen och bihålerna.. Snoret forsar och myse mys.
Dagen har i allafall spenderats med Jenni, vi skulle egentligen åkt till stan men det blev inte av så vi åkte till Eurostop istället :) Vi kollade runt lite i affärer och käkade och avslutade med kaffe förstås :) Lika mysigt som alltid :) Kasper var på gott humör och satt upp i vagnen hela tiden och var så glad när han fick äta potatis- och morotspuré till lunch. Sötnos.
Och som vanligt var jag tvungen att slösa pengar :P Och självlart är det grejer till Kasper.. Vad annars?

Body som han ska få i påskägget.
Köpt på Lindex.

Ta tre betala för två på Kappahl.


Body från Kappahl.


Sen åkte vi hem till mig och Jenni åkte hem för snart en timme sen. Kvällen ska jag spendera med en gosig katt och se på finalen av Let´s dance. Har jag blivit helt sjuk som tycker att det typ är veckans höjdpunkt? Hade jag inte varit ensam (Fredrik jobbar) så hade jag nog fixat värsta fina lyxiga grejerna :P Får se om lilleman sover en stund, han har ju varit vaken sen halv nio imorse. Ett litet tag borde han ju vela sova?

Förutom kläderna jag köpte till Kasper idag så har han fått mer. En kompis till Jenni gav honom massa barnkläder, och det är snygga märkeskläder. Bland annat Tommy Hilfiger. Riktigt schyst :)


Här ligger alla kläderna i en hög,
eftersom det var så mycket så orkar jag verkligen inte fota en och en.

Tack så mycket!

Och så ringde min mamma mig och sa att hon köpt lite kläder till Kasper idag från Åhléns, en riktigt lyckodag för honom alltså.

Jag köpte också en present när jag var på Eurostop, men jag kan ju inte avslöja vad det är :P


Ha en fortsatt trevlig kväll!


Katten har fastnat i min strumpa..

Katten har fastnat i min strumpa..

2009-03-26 @ 15:56:28
Vardag
Kommentarer (1)
Min katt skulle slå mig på foten men fastnade istället med tassen i min strumpa. Ni som känner min katt vet att hon inte kan använda sina klor.. Så nu sitter hon där på golvet och ser sur ut för att hon sitter fast. Eftersom jag ändå sitter och skriver blogg så kan hon lika gärna sitta fast där tills jag ska hänga upp tvätten :P

Idag har vi rullat runt i vagnen. Först var vi på MVC där jag skulle få nytt preventivmedel. Det var första gången min barnmorska fick träffa Kasper, och ojoj vad Kasper flörta med henne. Vilken charmör.

(Nu skriker katten för att hon är så arg över att sitta fast).

(Och nu kom hon loss)

Efter MVC var vi och handlade och mötte två gamla lärare, och de var så förtjusta i Kasper. Och så träffade vi min bror så då fick vi sällskap i affären och hem :)

Väl hemma fick vi båda i oss lite lunch. Kasper hade svårt att få ro och somna, stackarn. Och jag upptäckte att jag hade glömt att posta de superviktiga breven och så hade jag glömt att köpa gröt till Kasper. Fick även ett sms om att mitt paket från Laredoute hade kommit (det var Fredrik som beställt kläder med mitt konto). Så efter diskningen tog vi en promenad och gick förbi affären igen och så tog vi en längre väg hem bara för att vara ute i det fina vädret. Och som jag förstod så skulle ju Kasper lyckas somna i vagnen, och där ligger han fortfarande och sover.

Bestämde mig för att Kasper ska få börja med gröt på kvällarna för att hålla sig mätt längre. Känns som att ersättningen börjar bli lite för lite för honom. Och om han är glad och mätt i magen så får han ju bättre sömn också!

Stackars lillen har fått någon konstig allergiskreaktion runt halsen och ner mot bröstet. Jag misstänker att det är tvättmedlet, så nu har jag fått slänga in alla hans kläder i tvätten och tvätta dem på nytt utan de tvättmedlet, och för säkerhets skull så kör jag med en extra sköljning också. Bara så ni vet ;)

Fredrik slutade redan för över en timme sen så han är snart hemma. Känns konstigt eftersom han aldrig kommer hem så tidigt.

118118

118118

2009-03-26 @ 15:45:34
Allmänt
Kommentarer (0)
Ni vet 118118? Man kan skicka dem vilken fråga som helst så ska man få ett svar. Har flera gånger läst om folk som har skickat en fråga till dem och skrivit "Vem är jag?". Har då läst att alla fått riktigt ordentliga svar där det stått vad de heter, när de är födda och hur många barn de har. Jag blev ju då nyfiken och ville också testa! Men snacka om konstigt svar jag fick!

Ni är den ensamma fyrvaktaren på Gotska Sandön och när ni inte släcker
och tänder fyrbåket så ägnar ni dagarna åt att läsa Fichte, äta vaniljglass och spana ut
över havet efter ryska flottan. Vi litar på dig, vår man vid fronten. Ha en skön kväll!

Öhm.. Va? Det var alltså svaret jag fick när jag undrade vem jag var. då är väl livets stora gåta löst för min del då. Eller?

Vart är mitt våffeljärn?

Vart är mitt våffeljärn?

2009-03-25 @ 18:45:47
Allmänt
Kommentarer (0)
Min mamma är rätt rolig, hon ringde mig nyss och frågade om jag visste vart hennes våffeljärn finns. Hon frågade om inte vi kanske hade lånat den. Men nej sa jag, det enda våffeljärnet vi har är den som Fredrik fick i julklapp av henne för många år sedan. Då undrade hon om jag visste vart hennes våffeljärn var. Bra mamma, jag har inte bott hos dig på många många år och du ringer fortfarande mig och frågar vart grejerna finns. Men efter lite filosoferande kom vi fram till att hon slängde sitt våffeljärn förra året eftersom den hade ett antal år på nacken (minst 15). Så hon frågade om hon kunde låna vårt, och visst sa jag om de skulle använda den fort. Så min bror sprang över för att hämta den och jag väntar på att den ska komma tillbaka innan halv åtta, då kommer nämligen min hungriga man hem från jobbet :P

Äntligen ser man slutet på tunneln

Äntligen ser man slutet på tunneln

2009-03-25 @ 17:15:05
Vardag
Kommentarer (0)
Igår fick jag hem papper från Skatteverket om att bouppteckningen var klar så idag gick jag till banken och fick föra över alla min pappas pengar till mitt konto. Riktigt skönt eftersom jag nu kunde betala alla hans räkningar! Men det är inte helt klart än, finns fortfarande ett konto i Finland som ska avslutas och så ska de pengar till mitt konto också. Det har snart gått fyra månader sen min pappa gick bort och äntligen känns det som att jag snart kan gå vidare. Vill ju att allting ska bli klart. Då börjar ett nytt kapitel, jag kan lägga det bakom mig och leva vidare. Men såklart alltid med min pappa i hjärtat!

Förutom banken idag (där det var 17 personer innan mig i kön) så har jag och Kasper haft en date med Madde på Brödboden (vart annars?). Som vanligt blev det sallad och massa babbel, det var proppfullt där när vi kom och när vi gick så var det nästan tomt. Alltid lika mysigt att slänga bort några timmar i sällskap av Madde!

När jag kom hem var jag duktig och betalade alla min pappas räkningar! Och nu är klockan redan över 17, Fredrik slutar jobba 18 och kommer alltså hem kvart över sju. Och då blir det våfflor till middag.

Sen kommer nog resten av kvällen spenderas tillsammans vid tvn, 22.00 blir det Fråga Olle :D Det är mitt favoritprogram, så gissa om jag blev lite glad när jag såg reklam om att det skulle börja gå igen! Hösten 2007 var jag och Fredrik på ett flertal inspelningar av Fråga Olle. Då hade jag en grej för han Martin :P Snygging ;)

Nu ska jag leka lite med bebis innan han ska ha mat.

Sol och dansande bebis

Sol och dansande bebis

2009-03-25 @ 10:16:52
Vardag
Kommentarer (1)
God förmiddag får man väl säga :)
Imorse så bestämde min lilleman sig för att gå upp strax innan 7, och vad finns det mer att göra än att gå upp då? Lillen fick då sin frukost och har sen vart uppe och busat lite. Nu ligger han i sängen och dansar till sin mobil som han avgudar. Snart är det dags för honom att äta igen och sen ska vi ut på lite äventyr för dagen. Med äventyr låter det som att vi ska göra värsta coola spännande grejerna, men det kan jag väl inte påstå. Men riktigt kul ska det bli i allafall.

PMS-humöret börjar nog släppa lite också, skönt det eftersom mitt humör igår var heeelt galet. Inte direkt sur PMS, men riktigt konstigt ändå.

Idag är det 25:e mars som innebär Jungfru Marie bebådelsedag, eller med enklare språk Våffeldagen. Frågade Fredrik om det betydde att han ville äta våfflor till middag idag och för honom spelade det ingen roll. Men imorse lät det ändå som att han ville det. Så våfflor it is today. Nån mer som ska äta våfflor idag? Varför finns det fettisdag och våffeldag? Jag menar, det är ju båda ganska onyttigt. Varför finns det liksom ingen broccolidag? Eller morotsdagen kanske? Aja, det är sånt jag går och filosoferar om på dagarna helt enkelt.

Men jag får önska er en trevlig dag med fint solsken och minusgrader!

PMS?

PMS?

2009-03-24 @ 22:02:13
Allmänt
Kommentarer (0)
Antar att det är det jag har. Var typ skitdeppig nyss, hade jättetråkigt, satt och läste tråkigheter och lillen bara sov så jag var helt ensam.. Suck så tråkigt. Det verkar som att det vart en allmänt deppdag bland många idag. Men efter att ha klagat och gnällt med Ullis och Madde så känns det plötsligt mycket bättre. Lillen sover dock fortfarande, eller han var i och för sig uppe och åt lite.. Och nu ligger han och sover i sin säng så jag sitter ensam i soffan. Men efter massa gnäll med Madde så började vi prata om roligare saker och nu känns allt bättre. Det är tur att man har vänner som så lätt får en att må bättre och bli på mycket bättre humör :D Eller undra om det kanske var chokladen jag stoppade i mig nyss? :D Och så blev jag glad eftersom det verkar som att jag kommer få någonting att göra imorgon :D Är ju inte kul att bara sitta hemma.

Och nu är det "bara" 1 timme och 45 minuter tills Fredrik kommer hem. Då får han faktiskt ligga och hålla om mig när vi ska sova!

Ändrade planer

Ändrade planer

2009-03-24 @ 20:16:35
Allmänt
Kommentarer (1)
Det blev ingen fika med någon alls idag. Jag har världens mens och har suttit och läst tråkigheter på nätet. Varför plågar jag mig själv så? Så inte den roligaste kvällen.. Får vara glad för det jag har, nämligen en undebar son som ligger och gosar med mig :) Han har legat i min famn nån timme nu och det är hur mysigt som helst :) Dumma dumma mens-depp-humör :P
Kvällen kommer spenderas vid tvn och datorn med min lille i famnen :) Fredrik jobbar och kommer inte hem förrän runt midnatt, han var undebar igår och köpte mycket choklad till mig :) Så har choklad till ikväll också!

Hemska snöstorm!

Hemska snöstorm!

2009-03-24 @ 15:37:24
Nyköpt
Kommentarer (0)
Hallo hallo.
Har ganska nyligen kommit hem, har nämligen varit på Eurostop med Erica och Loke där jag köpte en vår jacka till Kasper. Jag försökte också hitta någon slags strumpbyxor eller riktigt tunna byxor till Kasper, men hittade inga. Någon som har tips på vart man kan köpa sånna till ett hyfsat pris?

Kaspers vårjacka från HM.

Resten av dagen händer väl inte allt för mycket, min mamma ska förbi en snabbis nu och sen så skulel vi alla tjejer ses ikväll och fika. Men Kakan har blivit sjuk och ligger hemma och sjukar sig och Ica kunde inte så det blir jag, Emma och Anna. Kul att träffa några i allafall :) Och så hoppas jag att Kakan kryar på sig!

Måste sluta nu eftersom min mamma snart är här. Hörs mer sen!

Kokta nappar

Kokta nappar

2009-03-23 @ 19:27:56
Vardag
Kommentarer (0)
Nu har jag kokat napparna som Kasper fick av sin farfar i doppresent, så nu ska vi få honom att använda napp också :P Haha. Förutom det i köket så lagade jag även middag till oss och idag bjöd jag på ungsstekt lax med fetaost och örter, serverade detta med couscous. Det blev gott :)

Nu blir det choklad och kaffe framför tvn med älsklingen, mensvärk och så ska vi klockan 20 se på Nytt läge, ett program som Fredrik började gilla sist det kom.

Ha en trevlig kväll!



Blött och slaskigt

Blött och slaskigt

2009-03-23 @ 12:58:02
Vardag
Kommentarer (2)
Vi trotsade vädret idag och gav oss ut på en promenad. Tror ni inte att just när vi är ute och går så öppnar sig himlen och det bara vräker ner. Tur att det finns regnskydd till vagnen. Kasper var glad och tittade omkring sig när han satt i vagnen, efter ett tag började ögonlocken bli väldigt tunga men han kämpade och kämpade och lyckades hålla sig vaken. På väg hem så gick vi förbi affären och handlade lite nödvändigheter.
Nu sitter jag här och äter lite lunch:


Bröd med brieost och körsbärstomater och ett äpple.


Min sötnos idag.

Doppresenter

Doppresenter

2009-03-22 @ 17:19:13
Lillgubben
Kommentarer (2)
Hade först inte tänkt att jag skulle vara så snäll att jag skulle fota alla doppresenter som Kasper fick igår. Men snäll som jag är så har jag gjort det nu i allafall. Och eftersom jag är så snäll så får ni ju ha förståelse för att bilderna inte är så brutalt snygga.

Från Fredriks familj/släkt:

Av sin farmor och farfar (Fredriks föräldrar) så fick han en riktigt fin present. De hade öppnat ett bankkonto till honom där de ska sätta in 200 kronor i månaden i 18 år. Kaspers gudfar, som är Fredriks farbror hängde på den presenten och ska lägga in 100 kronor i månaden i 18 år. RIKTIGT BRA!
Även jag och Fredrik ska börja sätta in pengar på det kontot.
Och av sin gammelfarfar fick han pengar som vi har lagt in i hand spargris och som ska in på kontot.

Men även denna fick han av sin farmor:

Ett täcke som hon själv gjort.

Och av sin farfar fick han även:

AIK-nappar och en


AIK-body

Av sin faster, hennes killes och sin farbror (Fredriks syskon) fick han:



En BRIO-skallara från två av Fredriks kusiner


En bil med snöre från Fredriks kusin och hans familj.


Lasse Åberg ölglas från Fredriks morbror och hans familj.


Från Fredriks moster och hennes två barn.


En till moster och hennes familj.


Från Fredriks kusin och hennes familj.

Från min familj/släkt:

Min mamma följde med i trenden om pengar på bankkontot, så även hon kommer lägga in 100 kronor i månaden i 18 år.
Men så fick han även detta från min familj:


Mössa, tröja och strumpor.


Tjocktröja.

Och av sin morbror (min bror) fick han även:


Från min morbror fick han:


och en



Av sin gammelmormor (min mormor) fick han:

Dessa var riktigt svåra att fota eftersom det är äkta kristall.
Men det är i allafall en spegel med en guldplatta där hans namn och födelsedag är inristade.
Och på den står ett kristalltåg.

Av kompisar:


Av Kakan, Oskar och Anna. Och så skulle det komma en till present, men den hade inte hunnit komma än.

Framsida:


Baksida:

Från Ullis och Anders


Från Emma


Från Ica och Robin


Från Jennis mormor


Från Jenni (gudmor)

Tack så himla mycket för alla fina presenter!

Förutom doppresenter så fick han även annat från gammelmormor som kom från Finland:




Kan ju påpeka att jag och Fredrik fick två bröllopspresenter också.
Pengar av hans farfar och sen en sån där tavla som Kasper fick av Fredriks syrra men istället med en av våra bröllopsbilder.

Hoppas jag inte har glömt nån present!

En liten instickare

En liten instickare

2009-03-22 @ 09:16:02
Vardag
Kommentarer (0)
Hej hej.
I helgen är det fullt upp här. Min släkt kom ju från Finland i fredags eftersom det igår var Kaspers dop,kan berätta mer om det senare. Ville mest bara tacka alla vänner och släktingar som kom och säga att vi älskade alla presenter som Kasper fick! Han fick allt möjligt, mer om det senare också.
Idag ska jag och Kasper iväg med min mamma och hennes kille och umgås lite med min släkt innan de flyger hem till Finland igen, vi ska väl antagligen fika lite och sen vinka av dem vid flyget :)
Men uppdatering från mig blir det nog inte förrän imorrn. Och jag ska snart äta riktigt god smörgåstårta till frukost! Mmm, mums :D

Förlossningsjournal

Förlossningsjournal

2009-03-20 @ 15:04:04
Graviditet
Kommentarer (0)
Har precis suttit och läst igenom min förlossningsjournal riktigt ordentligt (såhär 3,5 månad i efterhand). är jag helt sjuk i huvudet om jag säger att jag saknar min förlossning? Det var ju en helt fantastisk upplevelse som inte går att jämföra med något annat. Jag känner tyvärr att jag inte har allt för bra tidsuppfattning om förlossningen men känner en stor saknad av just den dagen jag blev igångsatt. Jag saknar sättet man blev uppassad på och den spännande längtan av att någonting mer ska hända.
Och innan, jag var äckligt rädd för min förlossning. Hade till och med tid på specialist mödravården för att prata om min rädsla och för att planera förlossningen så att jag inte skulle vara lika rädd. Men puff pang en dag så var han tvungen att tas ut innan jag ens hade hunnit gå på de träffarna.
Och visst gjorde det ont, värkarna var hemska och just då trodde jag att jag skulle dö och visste inte vad jag skulle ta mig till. För inte är det väl en hemlighet att det gör ont att föda barn? Men den smärtan, det är en smärta som är så välkommen. Man klarar den hur bra som helst och efteråt.. Så lycklig och stolt man får vara! Så ligger man där helt slutkörd och får plötsligt en slemmig klump på magen (bebisen). Och oj.. Vad ska man göra nu? Så börjar det nya livet.

Det var en helt fantastisk upplevelse och jag hoppas få uppleva den igen. Dock inte på ett väldigt bra tag. Om säg så där 2-3 år kanske? MINST! Inte tidigare tack :P

Ändrade planer..

Ändrade planer..

2009-03-20 @ 12:59:59
Vardag
Kommentarer (1)
Det blev ingen lunchbuffé med Madde eftersom hon inte mådde bra, och det är ju helt förståeligt med tanke på vilken stooor mage hon har. Hon har en riktigt fin stooor och rund gravidmage!
Så istället slängde jag ihop en lunch till mig själv är hemma och det fick bli wokgrönsaker där jag slängde i nudlar och bitar av lövbiff. Slängde även i lite soja och sötsursås.
Nu ska jag och lille då vara hemma någon timme till innan vi ger oss av till Arlanda för att möta släktingar :)

Bara för att..

Bara för att..

2009-03-20 @ 10:43:26
Lillgubben
Kommentarer (0)
Det var så länge sen jag la upp en bild på lillen så får ni en alldeles färsk bild nu:


Han ligger här brevid mig på soffan och tar en powernap

Fredag, fredag och fredag

Fredag, fredag och fredag

2009-03-20 @ 09:10:37
Vardag
Kommentarer (0)
Ja, fredag idag. Känns som att dagen kommer bli lite stressig, men ingen fara för då har man i allafall någonting att göra! Jag och Kasper ska börja dagen med att åka iväg med Madde och käka på kina lunchbuffé som Madde längtat så mycket efter, och eftersom hon är gravid så måste ju hennes behov fort tillfredställas :P I och för sig så har hon inte loggat in på msn än så vet ju inte hur hon mår idag, men vi får se.
Sedan kommer jag och Kasper att åka hem en stund så han får äta och vila lite och sedan ska vi åka iväg med min mamma till Arlanda för att möta min släkt (mormor, hennes man och min morbror) som kommer från Finland och sedan ska vi åka med dem till hotellet där de ska bo.

Hoppas jag hinner hem till Let´s dance :P Haha.

Dåligt samvete / stress

Dåligt samvete / stress

2009-03-19 @ 15:20:49
Vänner
Kommentarer (2)
Jag tänker på lördag, då blir det dop och massa människor ska komma. Mina släkt från Finland, alla mina vänner, Fredriks släkt och andra bekanta. Hur ska man hinna vara social med alla? Liksom min släkt träffar jag inte speciellt ofta, vissa vänner träffar jag inte heller så ofta.. Det kommer så mycket folk som man inte träffar så ofta och så vill man hinna vara social med alla. Och samtidigt så vill jag hinna vara social med alla mina vänner som kommer! Ni förstår mitt stressmoment?
Så ni som läser, förlåt om jag inte hinner vara väldigt social med just dig på dopet. Jag ska försöka dela upp min tid så gott det går till alla!

Och ni ska veta hur tacksam jag är för att ni alla kommer! Finns de som åker en bit för att komma, de som får de lite jobbigt av att komma men som ändå kommer, de som tagit ledigt från jobbet.. Tack! Ni anar inte hur glad jag är för att ha så fina vänner som gör allt för att komma :)

Förbannad

Förbannad

2009-03-19 @ 09:46:53
Lillgubben
Kommentarer (0)
Känner mig så arg, vet inte egentligen på vem. Men igår när vi var hos doktorn med Kasper så fick han en hostmedicin eftersom han låter extremt rosslig i lungorna, denna medicin skulle då ta bort allt slem som han har i lungorna. Väl hemma så läste jag igenom bipackssedeln och såg att muskelryckningar kunde vara en biverkning. Ok, tänkte jag eftersom alla mediciner har någon biverkning.
På kvällen gav jag honom då en dos precis innan han skulle lägga sig. När det hade gått ett tag blev han helt hysterisk, han bara skrek och skrek och vad vi än gjorde så lyckades vi inte trösta honom. När jag sen satt med honom på soffan i hans rum så kände jag hur hans ben ryckte och ryckte och han fick mer och mer panik och bara skrek. Jag tyckte så synd om honom. Han hade varit vaken hela dagen igår, från strax innan 8 till 22 då detta började (han hade vägrat sova hela dagen). Så ni kan ju förstå hur trött han var, och så drabbades stackarn av hemska muskelryckningar. Jag vet inte riktigt hur länge han var helt hysterisk och vi provade allt möjligt. Till slut så satte jag mig med honom i vardagsrummet så att han fick ligga riktigt tätt intill mig och så låg jag bara och pratade riktigt tyst med honom. Då tillslut efter att ha kämpat så länge fick han äntligen ro i kroppen och lyckades somna. Där fick han ligga och sova ett tag tills jag bar in honom till sin säng. Och så vaknade han inte förrän 6 imorse och ville ha mat då.

Jag tyckte så sjukt synd om min lille, det var riktigt jobbigt att se hur ont han hade. Så nu blir det verkligen ingen mer av den medicinen.

Hjälp

Hjälp

2009-03-18 @ 18:07:29
Lillgubben
Kommentarer (2)
Vad ska jag göra åt min bloggtorka? Vet inte vad det är, känns i och för sig lite tråkigt att det inte händer så mycket roligt om dagarna. Är mycket samma sak varje dag, samma gamla vanliga hushållssysslor. Och jag skyller på Melker! Haha, ofödd som han är så kan han inte försvara sig. Haha. Nemen de flesta av mina vänner jobbar ju om dagarna, precis som Fredrik. Madde är ju ledig, men eftersom Melker ska vara så stor så får hon ju inte ta sig ut och leva livet liksom. Man måste ju ta det lungt i det skedet som hon är i. Så när Melker kommer ut, dååå får jag sällskap.
Fast idag fick jag ändå sällskap av Madde :P Eftersom hon ska flytta tilla samma gata som jag bor på och inte har sett sin lägenhet så ville hon komma hem till mig för att se hur lägenheterna ser ut. Så hade hon köpt med sig massa gott så hon gjorde en alldeles underbar kycklingsallad! Mums! Kändes i och för sig lite dumt att hon kom hem till mig och lagade lunch, borde ju vart jag som fixat. Men på grund av tidsbrist hann jag inte med det. Efter den underbara salladen satt vi och snacka bort några timmar och det var riktigt mys. Sen fick stackarn försöka ta sig upp för backen här.. Men hem kom hon i allafall, det vet jag.

Innan Madde kom hit idag så var jag hos läkaren med Kasper. Vi fick en remiss dit som de hade skickat från Karolinska, dels skulle han på undersökning för att han är för tidigt född och sen för att det blev lite strul under förlossningen eftersom vi hade olika blodgrupper och de trivdes inte riktigt med varandra :P Men allt var bara bra, lillgubben är hur frisk som helst. Och nu fick jag även väga honom och detta gjordes ju sist för två veckor sen när han var sjuk och hade gått ner i vikt. Men nu ni, han har tagit ikapp sig själv väldigt bra. Nu väger han över 7 kilo, mer exakt så 7025 gram. Och äntligen fick han passera 60 cm då han nu är hela 60,9 cm!

Det dumma är att när jag har bloggtorka så drabbas jag samtidigt av fototorka om man nu kan säga så :P Har inte fotat alls mycket. Men försöker ändå se till att fota lillen lite då och då så att man inte ångrar sig sen. Har i och för sig spelat in några snuttar med honom. Bland annat när han fick äta lite katrinplommonpuré, han är så söt då.. Ser ut som att han sitter och tuggar på typ riktigt seg kola :D

Nu är det så underbart väder och våren är på väg. Eller? Folk skulle i och för sig bli riktigt arga om de vaknade en morgon av att det har snöat massor. Men snart är det påsk och sånt mys. Kommer ihåg den här tiden för ett år sen. Jag praktiserade på en Vårdcentral, vi hade precis bestämt oss att vi skulle försöka bli gravida.. Stora påskägg blev det också!
Vad ska man förresten ha i påskägget till barn som är 4 månader? Burkmat? Bitring?

Sorry för att det här blir ett sånt där äckligt långt inlägg, vet att vissa tycker om det och andra inte :P Men blir så när jag inte skriver på ett tag. Men måste bara berätta en irriterande grej.
Förra veckan fick Fredrik hem mobilt bredband som han hade beställt så han kunde använda på sin nya bärbara på tåget och så. Men så har det vart strul med den och den har inte velat gå igång och eftersom Fredrik jobbar hela tiden så erbjöd jag mig att ringa till Tele2s kundservice. Väl där så förklarade jag felet och gav Fredriks namn och personnummer. Han sa att den typen av fel som jag hade fått var ganska vanliga men att det oftast började funka av att man stängde ner abonnemanget och startade upp det igen. Så då skulle han göra det. Så går det ett tag och Fredrik ringer mig från jobbet och säger att hans mobilabonnemang är nedstängt! Så muppen på Tele2 stängde ner fel abonnemang! Och det mest irriterande är att den inte är igång nu heller.. Och detta var igår förmiddag. Så ska ringa dit nu och skälla på dom.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Burkmat och sånt

Burkmat och sånt

2009-03-16 @ 13:56:23
Lillgubben
Kommentarer (2)
Igår så fick Kasper testa lite burkmat (en tesked bara eftersom det var första gången). Eftersom han varit lite hård i magen så fick det bli katrinplommonpuré. Han var jättehungrig när han skulle få det så han bara skrek och skrek och vart skit sur när jag la skeden i munnen på honom och hällde maten på tungan. Men när han sen märkte att det faktiskt smakade intressant så blev han glad och svalde maten. Vi började även gå över till Babysemp 2 igår, detta gör vi förstås stegvis. usch usch vad gammal min bebis börjar bli..

Känns i och för sig rätt mysigt sen när man får sitta och mata honom med burkmat (även om jag hade tänkt att tillaga maten själv, men puré i allafall). Men då kommer han ju kännas jättegammal.

För mig kommer han att vara en bebis länge, allafall tills jag skaffar nästa (nej finns inga planer på det just nu). Graviditeten var ju inte såååå rolig :P

En onödig helg

En onödig helg

2009-03-16 @ 10:21:29
Allmänt
Kommentarer (1)
Min helg har varit riktigt onödig. Lördagen spenderade jag med att må riktigt illa. En liten stund på kvällen fick vi besök av Fredriks föräldrar, bror och moster. Sen vart de melodifestivalen som jag satt och mådde riktigt dåligt till. Kan ju avslöja att jag drabbades av magsjuka. Mysigt. Ingenting (inte ens vatten eller té) lyckades jag behålla i mig. På kvällen drabbades jag av någon konstig köldchock. Tog tempen på kvällen och då visade den 39,1. När vi sen skulle sova vet jag inte vad som hände. Jag hade tjocka mjukisar, tjocka strumpor, tröja, munkjacka och täcke på mig och jag höll på att frysa ihjäl. Så här steg febern till riktigt höga siffror. Dessutom så låg Fredrik och höll om mig och katten låg på mina fötter. Men jag var helt säker på att jag inte skulle klara av natten. Den natten var riktigt hemsk.. Massa besök på toaletten och höll på att frysa ihjäl. Igår så hade jag skitont i hela kroppen av den konstiga kyldchocken som jag drabbades av. Jag hade så ont i varje del av kroppen att jag inte kunde göra någonting alls. Tur att Fredrik var ledig!
Idag så jobbar Fredrik men jag mår bättre. Har inte längre ont i kroppen, men har dock inte ätit nåt heller. I fredags var sista gången jag lyckades äta nåt. Så nu har jag haft två hela dagar utan att få i mig någonting alls. Ska snart försöka mig på lite blåbärssoppa.. Nu börjar man faktiskt bli lite hungrig.

Veckan som gått

Veckan som gått

2009-03-13 @ 17:58:13
Vardag
Kommentarer (1)
Tänkte eftersom jag inte skrivit här så vet ni ju inte vad jag haft för mig under veckan. Men eftersom ingenting hänt har ni ju inte missat något heller :P
Var med Kasper på labb i tisdags där han skulle lämna blodprov. Och kan man kalla mig för en stolt mamma eller vad? Hon som skulle ta provet var lite orolig eftersom bebisar oftast inte blir så glada. Men min lillgubbe fick skrattattack :P Så hon som tog proverna hade lite svårt att själv hålla sig för skratt.
Så hade jag snabb besök av Kakan och Emma en dag :) Någon dag måste vi ses alla för att ha det mysigt. Förlåt Anna för att jag inte svarade på smset i början av veckan. Men eftersom jag inte visste hur jag skulle må visste jag inte vad jag skulle svara.
Så hade vi även en präst här hemma i tisdags för att planera dopet som är snart. Eftersom varken jag eller Fredrik är troende eller så insatta i kyrkan så fick hon förklara hur det hela går till. Jag kunde i allafall välja en psalm som jag ville ha *stolt*

Nu har jag skrivit ett mail till hon som ska fixa min bloggdesign så får se när den kommer upp :) Hon hade några som hon redan skulle göra en design till så jag får snällt vänta i kö.

Annars så har dagarna spenderats hemma med Kasper. Han jollrar och har sig. Får skrattattacker och jollrar högt och glatt. Underbart att höra. Han är förresten helt frisk sen i måndags, så i en hel vecka var min stackars bebis sjuk. Hade tänkt gå på drop-in vägning med honom igår på BVC, men när vi kom dit upp så fanns det en lapp där det stod att de hade stängt på grund av planering. *Suck* Får snällt vänta till nästa vecka då. Men nu äter han i allafall hur bra som helst. Han vill gärna ha mer mat än vad han får nu, men eftersom de på BVC redan nu tycker att han äter för mycket så får jag kolla med dem vad de tycker att vi ska göra. Kasper måste ju bli nöjd.
Igår blev han förresten 14 veckor :D Tiden går fort och min lille växer fort. Han är väldigt aktiv av sig och älskar att titta runt och upptäcka nya saker. Och så älskar han att prata, han pratar med allt möjligt. Taklamporna, sin mobil, sin babysitter, köksväggen, vardagsrumsväggen.. Ja, allt möjligt helt enkelt. Fast favoriten är ju takfläkten i vardagsrummet, de har riktigt djupa samtal dagligen.

Ikväll blir det Let´s dance som vanligt och jag ska heja på min charmör Magnus ;D


Fundersam?

Hejhej

Hejhej

2009-03-13 @ 09:24:27
Allmänt
Kommentarer (0)
Jag är inte död. Jag lever. Men den riktigt kassa uppdateringen beror på som så många gånger förr att jag inte mår bra. Om ni läste mitt förra inlägg för några dagar sen så kanske ni förstår läget. Just nu så mår min kropp inte alls bra efter att jag har tvingats äta så himla mycket tabletter under så kort tid.
Jag kan inte äta för då känns det som att jag spyr, och om jag inte äter så känns det som att jag spyr. Dålig kombination. Så fort jag rör huvudet så känns det som att jag kommer svimma.

Men jag kommer tillbaka som vanligt. Men inte så kul att varje dag skriva ett inlägg om hur dåligt jag mår. Blir antagligen ganska tråkigt för er läsare i längden också.
Och den där nya bloggdesignen som jag pratade om för ett tag sen, det blev inget med det eftersom hon som skulle göra den fick förhinder. Men nu är det en annan tjej som ska göra en ny design till mig :)

Men vi hörs väl snart igen. Så häng bara kvar!

Fullare än ett höghus..?

Fullare än ett höghus..?

2009-03-09 @ 16:30:17
Vardag
Kommentarer (2)
Rubriken är nog lika konstig som jag idag. Mår just nu inte alls bra. Känns som att jag är riktigt full. Eller ni vet när man druckit en hel kväll och festat och klockan närmar sig fem på morgonen och man är fortfarande vaken men så sjukt trött och full. Så känner jag mig nu. Och varför? Jo mina hemska smärtstillande. Så blir inte mycket uppdatering nu.

Idag har jag fixat nytt leg och beställt ett nytt Visa-kort, sånt måste ju göras när man gifter sig och byter namn. Så passade jag och Madde på att käka lunch eftersom hon ändå skulle till MVC. Så fick hon lite grejer som jag hade till henne och så hade hon köpt presenter till Kasper!

Det här fick Kasper:
(Bilderna är riktigt slarvigt tagna)


Vet inte om det synns på bilden men den har iaf långa vita ärmar.


Snygga jeans.


Och skor.

Kasper tackar så hjärtligt!

Skriver lite snabbt här..

Skriver lite snabbt här..

2009-03-09 @ 11:08:24
Vardag
Kommentarer (0)
Ska nämligen åka strax. Och det läskiga är att jag ska iväg utan Kasper! Fredrik är hemma idag så därför stannar Kasper hemma. Visst har jag vart utan honom när jag gått till doktorn och så.. Men idag blir det för en längre stund. Och så slog det mig att jag behöver ha en handväska idag! Kasper (vagnen) är ju annars min handväska.

Veckans bästa repliker:

Veckans bästa repliker:

2009-03-08 @ 22:18:17
Allmänt
Kommentarer (2)
Jag satt och läste bibackssedeln till mina smärtstillande och får en chock:
Jag: Men älskling, fan.. Jag får ju inte köra bil när jag äter de här tabletterna!!!!
Fredrik: Jaha, och? Du har ju inte ens körkort.
Jag: Aaah.. I och för sig.

Imorse satt jag och Jenni och kollade på nyhetsmorgon där de pratade om den internationella kvinnodagen, samtidigt satt jag och gosade med Kasper.
Jag: Men varför har inte andra också en egen dag? Typ män. Och så borde det finnas en dag för bebisar, den skulle kunna heta typ Internationella barndagen.
*Tystnad*

Jag och Jenni satt i soffan och snacka lite.
Jag: Imorrn måste jag till banken och skaffa nytt leg.
Jenni: Ah okej. Finns det en Nordea här?
Jag: Ja, men du vet.. Där vid banken.

Helgen i bilder

Helgen i bilder

2009-03-08 @ 20:18:47
Nyköpt
Kommentarer (0)
Igår kom då Jenni hit och hon skulle sova över här och stanna här över dagen idag också. Vi åkte först till Eurostop för att handla lite. Så hon kom snabbt hem till oss för att lämna sina grejer och då fick Kasper en present som hennes pappa och hans tjej köpt:


Lejontofflor. Tyvärr är det rätt små.

På Eurostop shoppade Kasper som vanligt :P


Ta 3 betala för 2 på Kappahl

Och Jenni (gudmor) köpte dessa till Kasper:


Från Kappahl


Från Lindex

Och så är Kasper den enda i familjen som handlat på bokrean, och det blev:


En ankbok


Insidan av boken

Kvällen spenderade vi hemma hos mig och kollade på Melodifestivalen och sen en film som kom på 4:a, "Employee of the month". Jessica Simpson var med i den, det var ju inte den bästa filmen jag sett men funkade som en slötittarfilm. Idag så stannade Jenni här fram till strax innan 19 och vi har spenderat dagen med att ligga på soffan under stora täcken och haft Sex and the city maraton. Kasper trivdes så länge han fick ligga i min famn. Riktig mammas pojke idag :P Han mår förresten bättre nu, inte helt återställd än med det kommer.  Fredrik har jobbade 13-22.25 igår och samma tid idag, så därför har jag och Kasper fått så mycket sällskap av Jenni :)
När hon åkte noppade jag mina ögonbryn och gjorde ansiktsmask. Idag fick det bli den som jag fick av Ica i födelsedagspresent. Och oj säger jag bara. Den var underbar! Det var precis som att smörja på någon slags kakaokräm i ansiktet :P Doften sitter kvar fortfarande fast det är en halvtimme sen jag tvätta bort den och så har jag även smörjt in ansiktet med kräm. Den bör inte användas om man är riktigt sugen på choklad och inte har det hemma. Så tur för mig att jag mår lite illa nu och inte alls är sugen på choklad :P

Får ju inte glömma att nämna att jag och Fredrik faktiskt fick bröllopspresenter också igår :) Av Jennis mormor fick vi presentkort på Interflora och av Jenni fick vi två champagneglas och en vas. Har tagit bild på dem, men eftersom jag är så brutalt lat så har jag fotat de med mobilkameran och då får man inte helt fram hur vackra de egentligen är. Så är  egentligen orättvist av mig att lägga upp de kassa bilderna, men jag gör det nog ändå :P


Längst upp är det typ guldfärgade mönster


Den fina vasen :)

Och som jag nämnde tidigare, idag har vi en riktig mammasbebis här.. :P




Goboken

Goboken

2009-03-06 @ 20:24:19
Nyköpt
Kommentarer (1)
Fredrik var precis och hämtade ut Kaspers paket från posten. Som rubriken säger så var den från Goboken och innehöll:


En kattskallra.


En bok där babyn leker med olika leksaker.
Allt från kaniner till nallar, de olika djuren har som riktig päls på sig så bebisen kan känna hur mjukt det är.


En bok om vad babyn gör. Sover, biter och pratar typ :P
Både första och sista sidan prasslar intressant för bebisen.

Kasper blir säkert riktigt glad när han vaknar!

Nu ska jag återgå till Let´s dance.

Fredagsdisco!

Fredagsdisco!

2009-03-06 @ 15:50:57
Lillgubben
Kommentarer (1)
Yes, yes! Här hemma har jag och lilleman disco. Lyssnar på den nya skivan han fick i veckan med 21 visor av Astrid Lindgren. Jag har turen med mig som fick med en bok till skivan med text till alla låtar och så dansar Kasper i babysittern. Och allt detta missar Fredrik som jobbar.. Stackarn!

En liten fundering..

En liten fundering..

2009-03-06 @ 13:53:19
Allmänt
Kommentarer (0)
Tänkt på en sak lite.. För snart en månad sen så började jag ju få riktigt ont. Så först körde jag med två Panodil och en Ipren åt gången två-tre gånger per dag i 1,5 vecka.. Sen åkte jag in på akuten för smärtorna och fick då starka smärtstillande som jag skulle ta tre gånger per dag, dessa åt jag nästan en vecka. Sen var jag hos doktorn nu i veckan och fick ännu starkare smärtstillande som också skulle tas tre gånger per dag och samtidigt skulle jag ta två alvedon, alltså sex alvedon per dag. Och detta ska väl hålla på i nästan tre veckor.
Förstår ni hur mycket tabletter det här är? Kan ju inte vara speciellt nyttigt? Ska jag typ redan nu ta farväl av min lever och tacka för de fina åren vi haft? Undra hur kroppen reagerar när jag slutar med alla tabletter sen. Man känner nästab för att göra någon slags rensning av kroppen när man ätit klart alla mediciner :P


Fredag, åh mysiga fredag!

Fredag, åh mysiga fredag!

2009-03-06 @ 12:22:42
Lillgubben
Kommentarer (0)
Fredag idag då. Lilleman hör mår lite bättre idag. Eller äter fortfarande lite dåligt, men inte haft diarré sen igår kväll. Sen hade vi dock en sån där brutal spyolycka igen.. Men de kan ju komma även fast han inte är sjuk.

Nu blev lilleman ledsen, skriver mer senare!

Hemma från BVC

Hemma från BVC

2009-03-05 @ 14:38:34
Lillgubben
Kommentarer (2)
Nu är vi hemma, eller vi har väl varit hemma i två timmar redan men har inte hunnit uppdatera. Min lille hade gått ner lite över 200 gram, kanske inte låter så mycket men det är aldrig bra när en bebis går ner i vikt.
BVC-sköterskan visste inte riktigt vad som var fel på honom. Hon tyckte att det påminde lite om magsjuka men tyckte inte att han borde få det eftersom varken jag eller Fredrik haft det. Jag ska i allafall ge honom vätskeersättning och försöka få honom att äta så mycket som möjligt. Om han börjar skrika väldigt mycket så ska vi åka in på sjukhus med honom. Men det hoppas vi ju på att få slippa.
Just nu ligger han och sover så jag hoppas att han blir sig själv (ett riktigt nyfiket matvrak) snart igen.

Stackars min älsklings bebis

Stackars min älsklings bebis

2009-03-05 @ 10:35:09
Lillgubben
Kommentarer (2)
Nu har min älskade lilla bebis blivit så dålig att vi måste till BVC. Han äter knappt någonting alls och det lilla han äter spyr han upp eller så kommer det ut i kraftig diarré. Ringde till BVC och de tyckte att jag skulle komma dit så de fick kolla på honom.


Här sitter min lilla sjukling och sover.

Uscha blä!

Uscha blä!

2009-03-04 @ 20:24:05
Vardag
Kommentarer (0)
Jag har ont i magen! Känns nästan som den hemska halsbränna (som vissa läkare påstod att det var) jag hade konstant under graviditeten.
Antagligen biverkning på medicinen..

Ok.. Jag förklarar.

Ok.. Jag förklarar.

2009-03-04 @ 16:44:55
Vardag
Kommentarer (1)
Eftersom alla nu kommer fråga mig vad som sas hos doktorn är det väl lika bra att skriva det här så jag slipper förklara det tusen gånger :P Tänk, bara på de här få minutrarna hann jag ändra mig :P

Ok.. Så.. Jag förklarade problemet med min hand och sa att min förra läkare sagt att det var gikt. Han tyckte det lät jättekonstigt och tyckte inte alls att det stämde in. Och gissa om jag blev glad för det? :D Fast så kom han i alla fall fram till att blodproven kan visa gikt men att de är inte det som är problemet med min hand. Men nu slapp jag allafall en hysterisk läkare som ville lyssna på mitt hjärta och mina lungor :P Han klämde och kände lite och sa att han tror att jag har en inflammation i ledbandet som går precis där jag har ont. Och det kan jag gärna köpa :) Eller inte för att det är kul, men de bör vara lättare att behandla.
 
Och så kom vi till nästa problem, alltså det som besvärat mig mest senaste tiden. Njursten har släppt :D Men.. Det finns ett stort MEN! Han undersökte mig lite eftersom jag fortfarande knappt kan gå och nästan gråter av smärta. Men jag har i allafall fått ischias. SUCK!!!!! Nu kanske vissa undrar vad fan det är för något. Så en förklaring: Ischiasnerven är kroppens längsta nerv och går från ryggmärgen och genom kroppens nedre del ner till foten, och är tjock som ett lillfinger. Så hos mig så är den hoptryckt och då får man smärtkänslor ute i kroppen. Det brukar komma smygande eller hastigt i ischianervens utbredningsområde i lår, underben och i foten.

Ok, ni fattar?

Och behandlingen då? Bara för skojs skull så tog vi blodprover också för att se om värdena fortfarande är höga som skulle vara för gikt. Och den undersköterskan hade lite problem.. Hon stack mig på tre olika ställen innan hon fick blod. Jag var tvungen att hjälpa henne och visa vart hon skulle ta och hur hon skulle göra :P
Och annars.. Fick mycket starkare smärtstillande än det som jag redan hade och sen ska jag börja gå hos en sjukgymnast för både handen och ischias. Så ringde till en sjukgymnast idag och fick lämna namn, personnummer och telefonnummer så ringer de upp mig. Så pillerknaprandet fortsätter, men nu hoppas jag verkligen att det här är rätt diagnoser så att jag kan få hjälp.

Så jag är i allafall nöjd med dagens läkarbesök :)

Tre månaders bebis

Tre månaders bebis

2009-03-04 @ 16:15:54
Lillgubben
Kommentarer (1)
Det gick bra hos doktorn idag. Jag är nöjd och han kändes vettig. Fick lite andra diagnoser som känns mer vettiga för mig. Orkar inte förklara allt så om ni undrar något så får ni fråga :)

När jag kom hem så kom posten med mina bilder som jag framkallat så jag satt och pyssla med dem. Gjorde dessa:

Riktigt usel bild, jag vet :P Kan fota bättre när de är uppsatta på väggen.
Ramarna är från Ikea

Gjorde en till på Kasper, men den gav han till sin mormor :P

Dagens cooling.
Åååh, nu höll jag på att glömma bort det igen!!!
Kasper blir ju faktiskt tre månader idag (får ta och ändra rubriken till det istälelt). Haha

Idag tyckte jag riktigt synd om min käraste! För några månader sen så fick min mamma och hennes kille låna min andra bärbara dator men så lyckades de aldrig logga in på den och ja.. Så igår så ville Fredrik ha den så att han kunde sitta och pilla med sina projekt när han sitter på tåget. Så då gick han och hämtade den och skulle formatera om den. Men den gick aldrig igång. Helt kaputt död var den. Och han har ju en bärbar Ferrari, men på den har batteriet dött så man kan bara använda den med sladd. Så bara för att vara snäll så erbjöd jag honom att han kunde få ha min bärbara på tåget så kunde jag använda hans Ferrari (han använder ju ändå bara sin stationära här hemma), men han såg väl på mig hur ogärna jag egentligen ville låna bort min dator så han tackade nej :P Men jag såg ju hur besviken han var över att hans plan om att kunna pilla på tåget inte funkade. Nu till det riktigt snälla som jag gjorde.. Jag sa att han kunde få köpa en ny bärbar dator och att han kunde få låna pengar av mig och betala tillbaka på typ avbetalning i sin egen takt (eftersom det var pengar som jag sparar så behöver jag ju dem ändå inte just nu). Och hur snällt var inte det då? :D

Tack och hej tills vidare


God morgon hallo

God morgon hallo

2009-03-04 @ 07:57:40
Vardag
Kommentarer (0)
Anledningen till varför jag är uppe så tidigt och tänkte vara snäll och ge er en uppdatering redan så här tidigt är för att jag ska iväg till farbror doktorn klockan 9. Och detta på grund av min hand som strular som ni kunnat läsa om några gånger innan och sen på grund av mina älskade njurar som jag skrivit om de senaste dagarna. Eftersom Fredrik är ledig idag så kan lilleman stanna hemma med honom. Inte för att jag tycker att det är jobbigt att ha med honom, men nu slipper jag väcka honom och fixa iordning honom. Istället får han ligga och sova så länge han vill.
Det kändes riktigt läskigt att gå upp 7.15 och se hur ljust det faktiskt var ute. Det måste väl ändå vara ett bevis på att vi är på väg mot rätt håll? Alltså vår och sommar :) Själv har jag inte varit ute sen i lördags så kanske får en chock när jag kommer ut. Jag har ju föreställt mig att det ska vara riktig vår ute.. Men så kollar jag ut och ser att det är snöstorm.. Men jag har ju aldrig kunnat klä mig efter vädret, så då spelar det väl ingen större roll.

Vet förresten inte om jag berättat det här, men efter att ha varit på vårdcentralen några gånger nu och fått en riktigt konstig läkare som ni kunnat läsa så bestämde jag mig för att byta läkare. I lokaltidningen för någon vecka sen kunde man läsa om ett nytt ställe som öppnat här så min mamma tyckte att jag skulle testa den. Undra om hon vill att jag ska testa den för att själv slippa vara först ut? Aja, nu ska jag dit och det känns som att jag inte kan bli mer än positivt överraskad efter den här vårdcentralen. Så vi får se vad framtiden för med sig :P (Ja, även en timme framåt ligger i framtiden). Nu måste jag fixa iordning mig.

Ha en bra dag!

Mot rätt håll

Mot rätt håll

2009-03-03 @ 16:26:57
Lillgubben
Kommentarer (4)
Efter förra inlägget gav jag Kasper lite alvedon eftersom han var så sjukt varm. Han ville inte heller äta något, och det är inte typiskt honom. Han vill oftast alltid äta, och mycket! Men efter alvedonen fick han i sig lite mat och för ett tag sen så skrek han efter mat. Alltså är vi på väg mot rätt håll :) Han är inte alls lika varm nu heller.
Så dagen har spenderats i soffan. Kasper har legat i min famn samtidigt som jag läst. Riktigt mysigt :)
Nu känner jag att jag skulle behöva en dusch! Har inte kunnat ta en ordentlig dusch på evigheter känns det som. Dels för alla smärtor men även för att jag väntar på att våran fastighetsskötare ska komma och fixa en sak i badrummet som jag felanmälde i helgen. Liksom hur kul är det att stå i duschen om det plingar på dörren? Och så kryssade jag i att de får använda nyckeln som finns i tuben om vi inte är hemma. Så om jag (Måste ta en paus nu i det här inlägget. Det hände en brutal olycka, och med brutal menar jag BRUTAL! Lillen spydde.. Och inte lite.. Han har blivit tvättad och fått nya kläder, men fortfarande så rinner spyan i håret på mig. Tur att jag lyckades slänga iväg laptopen på soffan innan hela jag var heeeeelt vit!!)

Så.. Nu är jag tillbaka efter den "lilla" olyckan. Vart var vi? Ja, kände inte att jag kunde duscha eftersom jag väntade på våran fastighetsskötare, och om jag inte skulle öppna dörren så skulle han ju öppna tuben som jag sagt att de kunde ta en nyckel ifrån (grejen är att det inte ens hänger en nyckel där). Men aja, ganska onödigt att filosofera mer om det nu. Kasper tyckte tydligen att jag skulle duscha och kände väl därför att han var tvungen att spy ner mig rejält. Så när jag hade fräschat till honom satte jag honom i babysittern och hoppade själv in i duschen (eftersom klockan nästan var 16 så anade jag att fastighetssköteran ändå inte skulle komma). Väl i babysittern satt Kasper och asgarva, jag vet inte för vad. Kanske såg jag rolig ut med massa spya rinnandes över mig? Eller så var han skadeglad? :P Han satt i allafall helnöjd i babysittern tills jag duschat klart.
Han verkar ha blivit lite dålig i magen. Vill inte äta, blöjan ser brutal ut när man byter den :P Och så spyr han.. Undra om det är på grund av vaccinet eller för att han fick alvedon.. (Paus igen).
Och tillbaka.. Nu ville lillen sova i sin egen säng (vissa gånger så gråter han för att han vill ligga i sin säng och titta på sin mobil).

Här hade ni ett sånt där riktigt intressant inlägg som jag kan bjuda på lite då och då ;)

Seg gubbe

Seg gubbe

2009-03-03 @ 11:01:14
Vardag
Kommentarer (3)
Tagit tempen på Kasper två gånger idag och han verkar inte ha feber. Men ändå är han inte riktigt sig själv, han verkar seg och vill inte äta något. Men vill ju inte ge alvedon när termometern inte visar feber.. Vi får helt enkelt ha en gosdag.
Funderar på att leta fram mina glasögon så att jag kan börja läsa en bok. Då kan ju lilleman ligga i min famn och gosa samtidgt :)
Egentligen skulle ju jag haft tid på MVC idag för att få min spiral, men eftersom jag har så ont i njurarna så var jag tvungen att avboka tiden :( Fast det var väl egentligen bra också så att Kasper får vara hemma hela dagen och bara ta det lungt. I och för sig så är det väl inte sååå jobbigt för honom att föla med mig till MVC eftersom han ändå bara ligger i vagnen :P Men fick en ny tid om tre veckor i allafall.

Någon som sett mina läsglasögon?



Ullis, jag testade tröjan nu.. Den var lite stor, men riktigt nice ändå!

Stackars liten med feber

Stackars liten med feber

2009-03-02 @ 22:08:03
Lillgubben
Kommentarer (2)
Som tidigare nämt så fick Kasper sitt 3 månadersvaccin idag. Och det är ganska vanligt att de får feber 5-6 timmar efter det. För ett tag sen när vi gick och väckte honom för bad och kvällsmat (han hade sovit väldigt länge utan att vakna) så märkte vi att han var jättevarm. Så han fick en dos alvedon, med svartvinbärssmak.. Och det gillade han :P
Så efter badet fick han sin kvällsmat och så fick han ligga och gosa med mamma. Vi låg och läste hans nya bok som han fick idag (ni kan se den i tidigare inlägg). Vi kollade på bilderna och härmade hur djuren låter (jag i allafall). Efter två sidor (boken har väl 4 sidor) så somnade Kasper. Haha :P Eftersom taklampan var lite stark och jag inte kunde gå för att släcka den fick vi lösa problemet såhär:




Vi tog den nya mjuka boken och använde den som skydd mot lampan.
Vi fick som en liten mysig koja under boken tills pappa kunde komma och lyfta ner Kasper i sin säng där han nu sover väldigt gott med sin käraste snutte som han fick av gudmor när han föddes.

Alltid lika kul med nya saker!

Alltid lika kul med nya saker!

2009-03-02 @ 18:15:53
Nyköpt
Kommentarer (8)
Dessa paket hämtade Fredrik ut:

(Ok, adresslappen såg lite annorlunda ut)

 Kaspers paket som var från Barnens bokklubb och innehöll:


En mjuk bok där det finns bilder på djur. Riktigt gosig.


Som det står på boken så ingick en cd-skiva och så finns texterna (och noter) med i boken så man kan sjunga med.


(Inte jag som har skrivit på kalendern, detta var bara exempel).


Och en spöket Laban filt. Den är av riktigt ordentligt material!
Riktigt tjock och mjuk.

Och det andra paketet var till mig:


Från Ellos


Ok, jag kunde inte låta bli att beställa nåt till Kasper!


Tröja till mig.


Den var mycket kortare än vad jag trott.


Grått med lite silver på.


Kanske inte syns på bilden, men den har långa ärmar.


Stickat.
Och nej Ullis, jag har inte provat den än :P

Åh, vad jobbigt att fota sina egna kläder, de är ju så stora!
Mycket lättare med Kaspers kläder.

Och så köpte Fredrik de här:

Haha. En rosa till mig och en orange till honom.
Haha, gulligt tycker jag!


Bröllopspresent

Bröllopspresent

2009-03-02 @ 16:50:54
Allmänt
Kommentarer (0)
Min mamma ringde nyss när hon var på väg hem från jobbet och frågade om jag var hemma. och det var jag ju. Hon ville komma förbi och lämna ett paket.

Ni får ursäkta för riktigt dåliga bilder, men fotade dem lite hastigt med mobilkameran (har ju inte lärt mig att jag kan använda min nya systemkamera).


Riktigt tungt var paketet!


Ett fint kort till.


En vacker hjärtram.
Måste framkalla nån bild på oss från bröllopet som vi kan ha här.



Nu är Fredrik på väg upp till affären för att hämta mitt och Kaspers paket!
Och handla mat, för ikväll blir det tortillas!

Pakeeeeeeet

Pakeeeeeeet

2009-03-02 @ 14:36:11
Vardag
Kommentarer (0)
Idag med posten kom paketavi till Kasper.. Vad har han nu beställt? :P Och så fick jag sms-avi från Ellos :D Och antagligen ska Fredrik upp och hämta paketen eftersom jag själv inte kan. Han är så snäll så! Kaspers paket kan inte hämtas innan 16, så får sitta och vänta tills efter de i alla fall.

Jag vet i och för sig vad Kaspers paket innehåller.. Men det ser så kul ut när det kommer post med hans namn :D

Oron är över

Oron är över

2009-03-02 @ 13:39:22
Lillgubben
Kommentarer (1)
När jag satt här hemma som på nålar så kommer posten. Och denna slank ner från brevlådan:

Kul.. Din guide till barnets vaccinationer.
Kul att få det när man sitter hemma och mår dåligt över att man inte kunde följa med :P
Haha.

Och det gick väldigt bra på BVC. Kasper hade kanppt skrikit alls, gav bara ifrån sig ett litet ljud vid sprutorna. När Fredrik sa: "Efter första sprutan så.." Så fick ju jag panik och skrek: "Men va fan, hur många sprutor fick han?!?!?!" Haha, men två sprutor hade han i allafall fått och var snäll vid båda. Undra om han försökte vara cool eftersom han var där med pappa. Om jag hade vart med kanske han hade varit mammig och skrikit :P Nu var det kanske lite mer manligt :P
Nu ska vi tydligen inte ens tillbaka förrän om en månad, och då ska vi bara gå på drop-in för vägning. Varför har min bebis blivit så stor att han inte längre behöver gå regelbundet till BVC?
Dagens vikt var i allafall 6670 och så är han 57,5 lång (kort). Så, kort och tjock är han :D

I min koja..

I min koja..

2009-03-02 @ 11:57:13
Lillgubben
Kommentarer (0)
Ja, som ni märker blev det ingen mer uppdatering igår. Efter att Fredriks farbror åkt hem så orkade jag inte med mycket. Tillslut så låg jag helt under täcket i sängen och grät och skrek av smärta. Kul? Ne, inte så värst. Varför ska det här drabba mig? Jag vill ju kunna gosa med min bebis och ta hand om honom. Som tur var så var ju Fredrik hemma igår så han fick ta hand om Kasper. Så, där låg jag i sängen. Varför börjar det här mer och mer påminna mig slutet av min graviditet då jag bara låg i sängen och grät för att allt var så pisst. Jag orkade inte längre och ville bara vara för mig själv. Borde jag inte slippa den skiten nu? Nu har jag ju faktiskt en liten att ta hand om, så jag hinner inte ligga där med smärtor. Mina smärtstillande har nu alltså slutat verka. Men jag SKA hålla ut till på onsdag då jag ska till doktorn igen.

Och idag skulle ju Kasper till BVC för att få sin 3 månadersvaccin och sen för mätning och vägning.. Och ja.. Här sitter jag helt ensam. Fredrik var tvungen att vabba idag eftersom jag har så sjukt ont och inte klarar av att ta hand om Kasper. Klarar inte ens av att lyfta upp honom :( Men hur kul är det att inte vara med när min älskade lille ska få sitt vaccin? Jag vill ju vara där så han kan känna sig trygg hos mamma när BVC tanten är elak. Men men.. Han har ju sin pappa där. Men fatta hur misslyckad man känner sig.. Han har tid nu kvart i, jag vet att han kommer bli ledsen och gråta som de flesta barn när de får en spruta.. Men jag kan inte vara där och trösta honom. Han får helt enkelt lägga sig och gosa med mamma när han kommer hem.
Kände mig lite som en idiot när jag sa allt till Fredrik som han skulle komma ihåg. Kom ihåg att fråga det och det. Kom ihåg att gå till apoteket och köpa det och det. Så sitter man här och tänker på att de kanske inte klarar sig. Varför de inte skulle göra det vet jag inte, Fredrik är en underbar pappa och vi fördelar "arbetet" med Kasper väldigt lika så gott det går fast Fredrik jobbar. Är väl kontrollfreaken i mig som kommer fram. Åh, nu ser jag att de hade tid för fem minuter sen. Undra om de just nu håller på med mätning och vägning.. Och snart får min stackars bebis den hemska sprutan.

Så fort Fredrik kommer hem så får han berätta ALLT! Hur mycket vägde han, hur lång är han och hur gick det med sprutan. Hur lät han, vart stack de, grät han mycket, blev han lugn fort..? Vad sa BVC tanten mer, var allt bra, kollade de något mer..? ALLT ska jag veta.

Aja, det var mitt positiva inlägg :P Men händer ju inte så mycket just nu mer än ooooooooont. Men i nästa inlägg kanske jag kan berätta om hur bra det gick för Kasper och hur mycket han har vuxit :D

Åh, vad jag är nervöööööös... Stackars min lilla gubbe.

Jag lever, jag lever, jag lever.

Jag lever, jag lever, jag lever.

2009-03-01 @ 14:30:47
Vardag
Kommentarer (3)
God dag folk

Inget att oroa sig för människor, jag lever efter akuten igår :) Kommer ni ihåg att jag för någon dag sen skrev att jag tror jag visste vad problemet var men att jag inte ville skriva om det? Jag hade rätt.. Det var inte ryggen eller höfterna utan njurarna. Igår kunde jag ju då inte röra höger ben och jag hade riktigt ont och bara grät och skrek av smärta. In på akuten och där togs prover. Urinvägsinfektion och en stor njursten har jag fått som present. Så oerhört snällt. Läkaren gav mig en remiss så jag kunde åka på akuturografi och akuthjälp på Karolinska om jag ville. Men så trött som jag är på att ligga på sjukhus så tog jag emot remissen och åkte hem. Han gav mig smärtstillande som jag nu ploppar i mig och försöker överleva. Starka grejer, så lite fest i huvet på mig.
I fredags så beställde jag ju en tid till min husläkare och fick tid till på nästa onsdag. Doktorn på akuten hade tänkt fixa en tid till min husläkare men eftersom jag redan hade en tid så var det bra. Då ska jag även prata om min hand som inte vill bli bra.
Men i allafall, fick ordination om att ta det lungt och ta smärtstillande så kanske jag skulle kunna hålla ut till på onsdag. Och det SKA jag göra! Ingen mera sjukhus för mig.. Nejnej. Vill ju vara hemma med min lillgubbe. Känns som när man var gravid igen. Jag ska ta det lungt och inte röra mig ett piss.. Vad tror ni jag gjort idag? Jo, jag fick för mig att städa. IDIOT! Jag vet. Men men.. Kanske är så hög av mina piller att jag inte fattar något :P Haha, aja.. Har lite svårt att gå fortfarande, sjukt irriterande eftersom lillen ska få sin 3 månadersvaccin imorgon och Fredrik jobbar. Alltså måste jag klara av att ta hand om honom helt själv imorgon fast jag idag knappt kan lyfta honom. Kul va? Men som Fredrik sa: "Så jävla envis som du är så kommer du ju inte boka om hans tid utan du går upp dit i världens smärtor och verkligen kämpar dig upp för backen här och låtsas som ingenting imorgon på BVC och så när du kommer hem så ligger du och gråter av smärtor." Ja.. Det låter väl ganska mycket som jag? Som sagt.. Jag fixar det :P

Någon som vet om typ Lindex eller Kappahl börjat sälja vårjackor?

Idag får vi besök av Fredriks farbror (han kommer även bli Kaspers gudfar), han kommer över på lite fika :)

RSS 2.0