Det här är äckligt

Det här är äckligt

2009-06-30 @ 22:38:03
Vardag
Kommentarer (0)
Värmen är inte ens skön, den är bara äcklig och man blir äcklig.
Idag har vi haft Fredriks pappa och brorsa här, de käkade middag med oss och sen satt vi och spelade lite spel och de åkte precis hem. Jag svettas som en gris och blir helt galen!

Imorgon ska vi då åka iväg på en liten semester och blir borta några dagar :) Ska bli riktigt kul faktiskt! Vi åker runt 14 så hinner uppdatera bloggen innan vi åker.

Nu ska jag ta en dusch och sedan gosa men min älskade man!


Det var lite svalt ett tag att ligga i mammas och pappas säng och med en blöt
och kall trasa på huvudet blir det lite skönare.

Jag har blivit knäpp!

Jag har blivit knäpp!

2009-06-30 @ 12:58:45
Lillgubben
Kommentarer (1)
Stackars älskade bebis! Det är ju alldeles för varmt. Nu har han lyckats lugna ner sig och somnat, jag tog av honom bodyn och la honom i våran säng och tog en kall och blöt trasa som jag strök honom på huvudet med. Det tyckte han var riktigt skönt så nu sover han lite lätt.

Varför är jag knäpp då? Jo för när vi var på landet så tog jag kaviar på en macka, och tyckte om det! Så nu när Fredrik gick och handla så bad jag honom köpa det till mig. Så nu väntar jag på att han kommer hem så att jag kan ta en macka med kaviar, han sa i och för sig att han tänkte köpa den med ost eftersom den har mildare smak.

Det var den sovmorgon..

Det var den sovmorgon..

2009-06-30 @ 12:26:30
Allmänt
Kommentarer (0)
Imorse vaknade Kasper strax innan 7 och då väckte jag Fredrik och sa att han fick ta det den här gången eftersom jag tagit honom alla andra mornar och så tänkte att jag äntligen skulle få sova till längre än halv 8. Det var riktigt skönt att ligga kvar i sängen! Dock så hörde jag att Kasper skrek hela tiden och så vaknar jag med en ryck strax efter åtta av en dröm då jag drömt att jag haft så ont i min livmoder att jag inte kunde gå. När jag vaknat till ordentligt kände jag att smärtan fanns där på riktigt. Jag kunde inte ligga rak för att jag hade så ont och kunde knappt röra mig. Tänkte att ett bad kanske kunde hjälpa. Det var knappt att jag kunde ta mig fram till badkaret med denna hemska smärta. Det här är så hemskt! Det gör så sjukt ont. Nu efter ett bad och värktabletter så är det lite bättre, men känner fortfarande av det.
Nästa vecka ska jag ringa min barnmorska, jag misstänker nämligen att jag vet vad det beror på så ska prata med henne om det. jag orkar itne gå runt med denna smärta fram till augusti då jag ska träffa henne igen.

Nu har jag en hysterisk bebis här, vet inte om det är värmen eller vad. Han har i allafall skrikit konstant typ sen han gick upp imorse. Stackarn.

Dagens shopping

Dagens shopping

2009-06-29 @ 16:37:04
Nyköpt
Kommentarer (0)
Idag åkte vi till Barnens hus i Väsby för lite shopping


Eftersom det är så sjukt varmt så tycker jag att det är viktigt att Kasper har en
ordentlig flaska i vagnen som han kan använda själv.
79,90 på Barnens hus alltså.


En dinosaurie. När man trycker på svansen så låter dinosaurien och så har
han en ficklampa i munnen :P


En gigantisk lastbil med hink, och i hinken låg:


Sandleksaker (han har väl inte så stor glädje av hinken och spaden nu, men
de där tre formarna kan man ju äta på och lastbilen tycker han är skitrolig)

Efter att ha shoppat klart där så åkte vi förbi Väsby centrum där jag köpte tre par nya string till mig och så storhandlade jag på Apoteket


Två krämer till Kasper, bodylotion, fotkräm och solskydd till mig.

Och när vi blev hungriga så käkade vi sushi och tog varsin glass till efterrätt. Vi åt på Arigato där i centrum men tyckte inte att det var så jättebra, och så tog vi kulglass från konditorit brevid, det är somrigt och gott :)

Nu sitter jag och häller i mig flera liter vatten så att jag inte tuppar av värmen

Måndag 29 juni

Måndag 29 juni

2009-06-29 @ 09:54:38
Allmänt
Kommentarer (0)
Idag ska vi åka och köpa lite roliga saker så vi hörs mer sen!



Egen stil

Egen stil

2009-06-28 @ 20:39:44
Lillgubben
Kommentarer (0)
(Förlåt för att den är så suddig)


Vissa vill förvara leksaker på huvet

Nya semesterplaner igen

Nya semesterplaner igen

2009-06-28 @ 19:30:44
Allmänt
Kommentarer (0)
Eftersom det blev som det blev med våran semester på landet så har vi nya planer. Fredrik är ju ledig nästa vecka också och eftersom vi redan är hemma från landet så fick vi ta och hitta på annat kul. Till på onsdag har vi bokat en ny resa :D Så är vi borta i några dagar, det är dock en hemlis vart vi åker. Det får ni veta sen :)

Idag var vi som tidigare nämt hemma hos Madde där Kasper och Melker fick ha en bebisdiskussion :) De var så söta när de pratade med varandra. Ska även tacka Madde för de fina hyllorna som vi fick och för kläderna hon gav mig. Som kompensation så ska jag köpa nåt fint till Melker, vet dock inte vad än :P Men något kul hittar jag nog allt!

Vi lånade tre filmer från Madde när vi ändå var där och har redan hunnit se en. Den vi redan kollat på var Patrik 1,5 och den var inte som jag förväntat mig. Men helt okej att se tycker jag :) Sen att Fredrik och Seth (Maddes kille) verkade "finna varandra" på filmfronten kanske inte var så bra för mig och Madde :P Det var kul att ses alla tillsammans och tycker verkligen vi ska ses mer precis som Madde sa :)

Har en del roliga planer för den kommande tiden :) Minisemester nu på onsdag och några dagar framöver, Finland i början av augusti och sen Egypten i september :D Kan det bli bättre?



Underbara säng!

Underbara säng!

2009-06-28 @ 11:53:25
Vardag
Kommentarer (2)
Det blev inget spelande igår, istället tog vi chipsen och korven och satt och kolla på Lost. Vi hann bara med ett avsnitt innan vi båda var trötta och ville lägga oss (och då var klockan inte ens 21), men vi hade båda vaknat tidigt igår (jag vaknade halv fem) så därför var vi extremt trötta. Och inte visste jag att jag hade saknat min egen säng sådär mycket. Älskade underbara ljuvliga säng!

När började era små bli så att de verkligen ville bli ordentligt nattade på kvällarna? Vi har ju haft det ganska lätt med Kasper, oftast bara behövt lägga honom i sängen och så somnar han av sig själv. Men nu senaste tiden vill han att man sitter hos honom tills han somnar. Igår så somnade han i och för sig själv, men efter kanske 20 minuter vaknade han och gallskrek. Vet inte om det var värmen eller vad det var. Men stackarn var helt frustrerad. Tillslut somnade han när jag tog kallt vatten på fingrarna och stoppade i hans mun.

Nu ska vi till Madde för fika!

Borta bra med hemma BÄST

Borta bra med hemma BÄST

2009-06-27 @ 17:48:46
Allmänt
Kommentarer (1)
För att fira hemkomsten så har vi käkat pizza till middag, käkat stora muffins till efterrätt och köpt ölkorv och chips och dipp till ikväll. När Kasper har lagt sig ska vi sätta oss och mumsa på chipsen och korven och spela spel och bara njuta av att vara själva.


Sommarbebis

Ändrade planer

Ändrade planer

2009-06-27 @ 16:50:29
Allmänt
Kommentarer (0)
Vi är hemma nu. Det hände en sak tidigt imorse som gjorde att vi åkte hem redan idag, alltså en vecka tidigare än planerat. Det är en väldigt personlig grej och något som jag egentligen inte har med att göra, så inga frågor om det. OK? Men hemma är vi i allafall och vi mår bra så ni behöver inte oroa er..

Skriver mer senare!

Kaspers favorit

Kaspers favorit

2009-06-26 @ 21:00:42
Lillgubben
Kommentarer (3)

Den här gungan älskar Kasper att gunga i (i någons famn förstås)

Dagen i bilder

Dagen i bilder

2009-06-26 @ 17:09:34
Allmänt
Kommentarer (2)
Dagen har vi spenderat på stranden en minut ifrån huset där inga andra får vara.

Förutom sol och bad så tog vissa en tur i denna

Jag kanske gör det nån dag.. Tror ni jag vågar?


Fredrik åker


Kasper ligger på stranden


Bryggan

Hade det inte varit så segt att ladda upp bilder hade ni fått fler :P

När vi kom upp från stranden satt jag i skuggan och läste lite. Har ju fortfarande inte läst ut min bok Mammafällan som jag fick i mors dagspresent. När jag började läsa den så trodde jag att jag skulle läsa ut den jättesnabbt, men sen glömde jag bort den :P

Nu blir det strax middag, grillad flintastek!





Skogstokig - Mitt nya ord

Skogstokig - Mitt nya ord

2009-06-26 @ 09:58:42
Allmänt
Kommentarer (5)
Och rubriken passar in väldigt bra just nu! Jag har mens och det hatar jag, jag blir uppäten av myggor, det sticks överallt, jag har ont, jag har pms och en stor fet jävla bula på pannan. Aaaah, underbara morgon.

Igår blev det ingen uppdatering i bloggen eftersom jag inte hade chans att sätta mig vid datorn. Igår gick jag, Fredrik och Kasper (han åkte vagn) in till Grisslehamn där vi käkade lite lunch och glass innan vi gick tillbaka till huset igen. Vi var borta i nästan tre timmar och det var ganska skönt att komma ifrån alla andra ett tag.

Jag har mycket tankar och känslor just nu men det är kanske inget som jag ska babbla om i bloggen just nu. På nåt sätt känns det fel att skriva om vissa grejer, man vill ju inte såra andra människor. Och inte för att det är någonting elakt som jag tänker men ändå. Så nu glömmer vi den saken.

Kasper lever livet här ute och njuter för fullt.



Ser ni hur ordentligt han håller i sig när han gungar?
Han verkligen älskar den här gungan och kan sitta i den i evigheter.


Älskar den där minen!
Här ligger han i hängmattan med pappa.
(Det gör han nu i skrivande stund också)


En solstol i bebisvariant?

Idag ska jag bada, hade tänkt bada igår men eftersom vi gick iväg så blev det inte av. Eller vi kan ju säga att jag hoppas på att bada idag! Vem vet om jag kanske blir så feg att jag fegar ur i sista sekund..

Av någon konstig anledning känner jag mig skitdum när jag sitter vid datorn, känns som att folk här tycker att jag är skitlat som bara sitter vid datorn och inte gör någonting (och jag har inte suttit här mer än 30 minuter per dag vissa dagar). Hemma känns det lättare att hålla igång bloggen, så att den är lite roligare iallafall. Men just nu så försöker jag få till ett inlägg varje dag iallafall och svara på alla trevliga kommentarer :) Men tycker ni att bloggen är tråkig nu så kan jag lova att så fort jag kommer hem så blir det bättre. Just nu känner jag mig bara stressad när jag sitter här.

Jag längtar hem! Längtar efter alla kompisar!


Sommarens första båttur

Sommarens första båttur

2009-06-24 @ 15:38:51
Allmänt
Kommentarer (5)


 







Idag har vi alltså tagit sommarens första båttur och det tyckte Kasper var hur ballt som helst!

Här ovan ser ni lite bilder, vissa tagna av mig och vissa av Fredrik :)

Hade det inte tagit sju minuter att ladda in varje bild så hade ni fått fler, men en annan gång :)

Årets första dopp..?

Årets första dopp..?

2009-06-23 @ 14:44:23
Allmänt
Kommentarer (9)
Vi var nere vid bryggan tidigare idag, Fredrik var sugen på att ta ett dopp men jag kände inte riktigt för det just då. Termometern visar 18 grader så det första doppet blir nog vilken dag som helst. Och vad är lyxigare än att ha några meter till två olika badplatser där andra inte får vara?

Sommarklänning

Sommarklänning

2009-06-23 @ 11:31:36
Allmänt
Kommentarer (1)
Idag är första dagen som jag har klänning på mig här ute på landet, och vilken tur att solen skiner så fint :D Och ändå sitter jag inne och bloggar, skulle ju kunna ta med mig datorn ut men tycker att det är skönt att sitta inne ett tag också. Ska ju bara skriva lite blogg, svara på kommentarer och köra min vanliga läsa-blogg-runda.

Idag blir vi här "hemma" hela dagen, fast det är säkert så de flesta dagar kommer att se ut. Och visst ska det vara så när man har semester. Faktiskt så har jag fått en litet projekt här ute på landet som jag kan pyssla med när jag hinner (vilekt inte blir så ofta eftersom lilleman ska lekas med :) Men jag ska iallafall slipa ett bord och om jag hinner måla det också. Bordet är i många bitar så kan sitta med bitarna i knät när jag slipar :) Eftersom min rygg inte är den bästa så kan jag inte ta tyngre projekt än så.

Fredrik har lyckats plocka runt tio fästingar från sig själv under 2,5 dag, han får känna sig väldigt populär bland sånna äcklingar.

Saknar mina sötnosar där hemma! Blir lika glad varje gång någon ringer eller skickar ett sms :) Den nya planen nu är att vi ska åka hem nästa vecka på fredag. Fredriks föräldrar skulle åka iväg någonstans på lördag och innan de behövde de åka hem för att checka till huset och kolla på posten så då är det ju självklart att vi åker hem då.

Idag börjar Allsång på Skansen, jag kommer sakna Kakan riktigt mycket eftersom det är våran grej. Allsång blir inte Allsång för mig utan Kakan och guacamole :P

Ha det bra så hörs vi!



Min nya design

Min nya design

2009-06-22 @ 17:10:15
Allmänt
Kommentarer (7)
Har ju glömt att nämna det, men min nya design är ju helt uppe nu!

Vad tycker ni?

Tackar http://designbyjessica.blogg.se/ för den underbara designen! (Vet inte hur man länkar)

Men kika in hos henne, hon designar otroligt fint och är även väldigt trevlig att prata med!

Sötsug

Sötsug

2009-06-22 @ 16:38:45
Allmänt
Kommentarer (0)
Hejhejhallo!

Det onda i ivmodern sitter kvar, har fått några svar på det och som sagt så finns det inget samband med mensen så alltså beror det inte på ägglossning.. MIsstänker nästan att det är någonting med min spiral, men jag vet inte.

Idag åkte vi in till Hallstavik för att storhandla lite, och massa god mat blev det. Och eftersom jag och Fredrik inte riktigt tycker att det är kul att leva på hans föräldrar under hela tiden så tvingade vi hans pappa att ta emot hälften av summan i kontanter :P Känns ju inte riktigt schysst att köpa massa god mat och sen inte betala för det heller.

De senaste dagarna har jag haft enormt sötsug. Det är skitjobbigt och skulle kunna tänka mig att äta något sött hela tiden. Inte speicellt roligt, men tror att det beror på att min mens borde komma nu vilken dag som helst. Och hur kul är det när man är på landet? Blir det bra väder så ska jag bada ändå, det är ju det som är det praktiska med tamponger :)

Sitter här ute på verandan med Fredrik och Kasper nu. Kasper undersöker filten som han ligger på och Fredrik sitter vid sin dator och nördar :P


Min söting gosar i vagnen

Ni får ursäkta om det är stavfel eller något nu, men orkar inte lägga ut tid på att korrläsa just nu när man har så lite tid att sitta här :)

Nu måste jag ta min vanliga läsa-blogg-runda och sen göra något annat :)

Någon som känner igen sig..?

Någon som känner igen sig..?

2009-06-21 @ 20:22:45
Allmänt
Kommentarer (12)
Nu kanske ni tycker att det här blir onödig information.. Men min blogg mitt snack. Till saken då.. Jag har sjukt ont i min livmoder och jag förstår inte varför. Någon annan som brukar få det? Jag får det lite då och då och har funderat på om det har någonting med mensen att göra, men hittar inget samband. Så jag förstår inte vad problemet är. Någon som känner igen sig? Kan knappt gå, stå rakt är nästan omöjligt och samma sak med att sitta. Det som kan lindra lite är om jag sitter så att jag ligger över knäna, alltså inte speciellt praktiskt när man har en liten bebis att ta hand om.


Visst ser han ut som värsta bonden?

Min första..

Min första..

2009-06-21 @ 11:14:47
Vardag
Kommentarer (5)
...fästing fick jag igår. När vi alla skulle gå och lägga oss så såg jag en svart plupp på ankeln och misstänkte att det var en fästing så Fredrik fick pilla ut den. Och en fästing var den. Varje gång jag byter blöja på Kasper så går jag igenom hans kropp helt och hållet bara för att se att han inte har en fästing, jag vill ju inte att min kära lille ska få något hemskt.

Fredriks mamma lyckades sparka i soffan igår kväll så nu har hon skit ont i en tå och vi misstänker att hon brutit den. Men eftersom man oftast inte gör någonting åt brutna tår (vet av egen erfarenhet) så har hon inte bestämt sig om hon ska till doktorn eller inte. Så kom hon på att om hon går till doktorn så blir hon säkert sjukskriven och då kan hon vara sjukskriven nu istället för att ha semester så då sparar hon ju sina semesterveckor :P Smart ;) Men eftersom vi då måste åka in till Norrtälje om hon ska till doktorn så får vi se.

Annars då? Känns lite konstigt att vara borta hemifrån och inte göra alla hushållsgrejer.. Visst jag diskar och håller på här också men det är inte riktigt samma sak. Hemma ska man ju ta hand om hela hushållet dagarna långa :P


Tagen på midsommarafton med min mobilkamera när jag låg på rygg och hade Kasper liggandes på min mage.

Nu tror jag att det blir någonslags fika här eller nåt sånt så vi hörs senare :)

Tack för alla kommentarer!

Är du på väg min kära..?

Är du på väg min kära..?

2009-06-20 @ 15:45:20
Allmänt
Kommentarer (5)
Idag har det varit mycket bättre väder än på länge. Vi har varit ute hela dagen, grillat lite korv, käkat bullar och legat och busat med Kasper på gräset. Vi alla drog på oss riktiga sommmarkläder men det dröjde inte länge innan jeansen och tjocktröjan fick åka på igen.

Sitter här ute i trädgården och bloggar lite och tänkte svara på lite kommentarer och så :)

Dagen efter

Dagen efter

2009-06-20 @ 10:42:56
Vardag
Kommentarer (1)
Hallohallo
Tyvärr så blev det ingen uppdatering igår eftersom jag hade väldigt ont om tid med tanke på att det var midsommar. Vi var tio personer och hade den vanliga sillunchen med snapsvisor och allt som hör till :) Vi spelade även ett utomhus spel som jag och Fredrik köpte till hans föräldrar förra året och alla älskar det spelet så vi har lovat många att vi ska köpa det till dom nu när vi åker till Finland. Tyvärr så var inte vädret helt på vår sida så det var inte riktigt lika mycket drag som det brukar. Men kul hade vi i allafall. Det blev ganska tidigt eftersom alla var sjukt trötta eller sjuka. Känns inte som att min förkylning gett sig än riktigt. Usch fy och blä!

Nu så är alla utomhus och jag sitter här och bloggar :P Haha usch vad tråkig jag är. Men lovade ju att uppdatera bloggen så mycket som jag bara hinner så då får man ta de chanserna som man har helt enkelt.
Hörde nånstans ifrån att sommarvärmen skulle komma på måndag, och man får ju hoppas det så att det blir sommar så man kan ha sina nya fina sommarkläder. Nu får man ju liksom gå runt med jeans och jacka, och hur kul är det?

Kasper är allafall glad här på landet, det finns ju massa folk som vill leka och pilla på honom hela tiden så han har ju aldrig tråkigt. Och bra det förstås :)

Men nu ska jag inte vara så tråkig längre, har svarat på kommentarer och gett er lite uppdatering :) Uppdaterar säkert mer senare idag när de andra har åkt hem.


Bilresan

Bilresan

2009-06-18 @ 21:01:13
Allmänt
Kommentarer (5)
Hejhejhallo

Nu börjar då sommaren för oss, kanske inte med vädret men annars. Sitter just nu i bilen påväg ut mot landet. Kasper, Fredrik och katten sitter i baksätet och jag sitter här framme och har gått om plats med min kära dator och så har jag Fredriks pappa här brevid som chaufför :D
Vi blir alltså borta i 2,5 vecka och faktiskt så har jag aldrig varit hemifrån så länge förut. Som ni märker så har jag min dator med mig och har trådlöst internet så ni kan ju räkna med att ni inte slipper mig under semesterveckorna ;) Fredrik kom hem 19.20 och 20.00 kom hans föräldrar. För er som inte vet så ska vi alltså till Fredriks föräldrars lanställe där vi ska vara med Fredriks föräldrar och bror. Imorgon när det är midsommar så kommer det lite mer folk också. Vi är alltså ganska många som ska bo i huset :P
Vi lämnar iallafall lägenheten i trygga händer hos min mamma som ska ta hand om den så gott hon bara kan :D

Ser ni förresten att den nya designen börjar komma fram?

Vad tycker ni?

Packning..

Packning..

2009-06-18 @ 15:55:53
Allmänt
Kommentarer (1)
Det blir mycket packning, jag vill ju ha med mig massa kläder..


Två stora bagar, tre mindre väskor, två papperskassar, kattsand, blöjor, kattbur..
Och än är inte allting nerpackat.

Tror att Fredrik kommer gnälla på att jag tar med för mycket grejer :P

Hemlisen

Hemlisen

2009-06-18 @ 12:09:53
Allmänt
Kommentarer (0)
Sorry, glömde bort igår att jag lovat att avslöja en hemlighet!

Vi ska åka till Egypten i en vecka i september!

Helt sjukt underbart!

Resedagen

Resedagen

2009-06-18 @ 08:27:19
Allmänt
Kommentarer (1)
God morgon gott folk!

Idag ska det packas, fixas, pillas och hållas på. Ikväll åker vi till landet och blir borta i 2,5 vecka så det är en del grejer som ska packas. Fredrik tänkte bara ta med sig kläder för fem dagar eftersom det finns tvättmaskin där ute så han tyckte att man kunde tvätta. Hoppas att han inte räknat med att jag ska tvätta, jag ska nämligen ta med mig kläder så att jag klarar mig ett tag! Måste även hitta en väska som Kasper får ha så kan jag och Fredrik ha våra grejer i samma väska.
Ska börja fixa så fort jag druckit upp morgonkaffet, måste ju fixa mig själv också. Klippa och måla tånaglar, duscha och raka lite här och där :P Så skulle min mamma komma förbi också, hon ville träffa Kasper innan vi åker eftersom han växer så fort :P Sen ska hon komma förbi med bilbarnstolen, Fredriks mamma skulle ha fixat en egen men har inte lyckats med det så vi får ta den som jag köpt till min mammas killes bil.

Ikväll får ni hålla utkik så kanske min nya bloggdesign ploppar upp. Längtar!
En dy design kanske är ett perfekt trick att hålla bloggandet uppe även fast vi är på landet!



Dagens middag

Dagens middag

2009-06-17 @ 19:54:24
Mat
Kommentarer (5)

Mums!

Och under tiden mamma lagar mat så..


Resultatet:




Nu håller Fredrik på att natta Kasper, sedan ska vi dricka kaffe som man ska efter middagen och så kanske Fredrik får förbereda sin packning inför semestern. Han jobbar ju imorgon och så fort han kommer hem så ska vi åka, fast om jag känner honom rätt så packar han väl då :P


Header

Header

2009-06-17 @ 17:42:09
Allmänt
Kommentarer (5)
Åh, har precis sett headern som en tjej gjort till mig. Den är sjuuuukt läcker!
Nu sitter jag snällt och väntar på hela designen :D

Ny bloggdesign

Ny bloggdesign

2009-06-17 @ 16:58:36
Allmänt
Kommentarer (0)
Tidigare idag (då det inte gick att blogga) skrev jag ett inlägg då jag var väldigt frustrerad. Hade länge suttit och försökt fixa med min nya bloggdesign, hade fixat en alldeles underbar header som jag ville ha. Men allting bara bråkade med mig (som vanligt) så därför gav jag upp igen :P
Nu har jag i allafall bett om hjälp med min nya design och har precis mailat över "instruktioner" på hur den ska se ut till en tjej som ska hjälpa mig (förhoppningsvis).

Annars så har dagen spenderats med städning och tvättning, alltså ingenting intressant att skriva om.

Just ja, den där lilla hemlisen.. Haha, det är inget jättespännande men ni får veta snart :)

Test

Test

2009-06-17 @ 16:53:27
Allmänt
Kommentarer (0)


*Testar om det går att blogga igen*

God morgon

God morgon

2009-06-17 @ 07:43:55
Lillgubben
Kommentarer (2)
Imorse så vaknade Kasper runt halv sju, och det är ganska tidigt för att vara han eftersom han brukar vakna halv åtta. Och eftersom han vaknade så tidigt och verkade sjukt hungrig så hade jag ju inget annat val än att ge honom frukost. Det jobbiga är ju bara att nu blir hans rutiner helt konstiga, han brukar ju alltid äta frukost vid åtta. Men han fick sin frukost och såg hur trött ut som helst så jag fick lägga honom i sängen efter frukosten. Alltså kommer både hans mat- och sömnrutiner vara helt ur balans idag. Usch vad jobbigt. Jag som tyckte att vi hade så bra rutiner.

Sen så har jag en liten hemlis ;) Eller det är väl egentligen inte en hemlis, utan bara en sak som hänt som jag inte berättat till folk om. Eller det finns tre personer som vet vad det är.
Haha, håll utkik så kanske jag avslöjar mig senare ;)

BFF

BFF

2009-06-16 @ 21:18:18
Allmänt
Kommentarer (1)
Småkollade lite på TV nyss (händer inte speciellt ofta) och då hade vi trean på. Någon som kollade? Det var ett program som hette Paris Hilton´s my new BFF (best friend forever). Och nu när jag såg det programmet så kom jag på varför vi aldrig kollar på TV. Seriöst vilket program. Det är flera personer som ska tävla om att bli Paris Hiltons bästa kompis, och hur vettigt låter det? Få vara med i massa tävlingar och göra massa saker för att få bli någons bästa kompis. Vissa gör mycket för att bli kända. Löjligt är vad det är!

Nu blir det av med TVn och mys med min käraste man istället!

Kisseling kisseling

Kisseling kisseling

2009-06-16 @ 19:54:02
Nyköpt
Kommentarer (0)
Hej hej hallo

Har inte direkt något speciellt att berätta, så varför blogga egentligen? :P Man får väl hålla sina läsare glada och uppdatera ändå :)
Som jag skrev i förra inlägget så har dagen bestått av tvättande, bankärenden och handlande. Skönt att man fick sällskap av Knappen :) Stackarns mobil hade gått sönder så hon fick ta min gamla, man är ju så himla beroende av en mobil nu för tiden så det går ju inte att klara sig utan. Är så glad för hennes skull också nu när hon är så lycklig :) Hoppas på det bästa!

Vi passade även på att ta en kaffe och macka eftersom vi varit så duktiga med bankärenden :) Så handlade vi på Ica, det gick på nästan en tusenlapp att köpa all mat, välling, gröt och blöjor till Kasper så att han klarar av semestern på 2,5 vecka. Jag köpte i och för sig lite mer än vad som behövdes så jag klagar inte över priset. Köpte ju stort paket välling så den gick ju på en del.
Och så var jag duktig och kom ihåg att hämta ut paketet. Det var ett paket från Coolstuff.se, därifrån beställde vi födelsedagspresenter till Fredriks mamma som fyller år nästa vecka. Vi beställde ett magiskt ägg som man ska ställa på en ljus plats och tillsätta lite vatten så kläcks den efter några timmar, efter ett tag kommer det ut en växt ur ägget och bönan med ett budskap. Vi tog budskapet "Happy birthday". Och så får hon en sån här också:

Bilden är tagen från www.coolstuff.se

Haha, ja ett pussel :P
Inga hörn, inga raka linjer och enfärgat.

Tisdag 16 juni

Tisdag 16 juni

2009-06-16 @ 11:08:14
Vardag
Kommentarer (7)
Idag har vi en del att göra, men som tur är så ska vi få sällskap av Knappen :) Väntar nu på att hon ska sluta jobba så kommer hon hit sen. Först ska vi till Swedbank, sen handla på Systemet, sen ska vi till Nordea och sen måste jag handla på Ica för att köpa all mat och blöjor och liknande som Kasper behöver med sig till landet och så ska jag även hämta ut ett paket där om jag kommer ihåg.

Det är en del som ska fixas innan vi åker iväg i 2,5 vecka. Alla kläder måste tvättas och hinna torka, därför får Kasper ha lite konstiga kläder på sig nu eftersom jag vill ha alla hans kläder rena när vi åker :P Haha, med konstiga menar jag att han inte har en body på sig utan en vanlig långärmad vilket jag inte är så förtjust i eftersom de åker upp hela tiden. Egentligen var planen att jag skulle tvätta allting imorgon, men tydligen så ska de stänga av vattnet imorgon under dagen så då går det inte så bra att tvätta. Tänkte tvätta fyra maskiner idag och en imorgon när vattnet kommer tillbaka. Intressant? Antagligen inte.

Och du vännen, jag tänker på er alla tre extra mycket idag och speciellt imorgon! Mina tankar är hos er och även fast jag vet att det kommer gå bra så håller jag tummarna. Ni är starka och kommer klara det här alldeles utmärkt!

Nya kläder, igen!

Nya kläder, igen!

2009-06-16 @ 11:00:28
Nyköpt
Kommentarer (1)
Ni som läste min blogg förra veckan såg att Kasper fick massa nya kläder, och nu så har min mamma varit och shoppat igen och var förbi igår för att lämna lite kläder som hon köpt till Kasper. Och detta uppskattas alltid!


T-shirt


Linne


Linnebody och shorts

Tuc

Tuc

2009-06-15 @ 17:05:28
Allmänt
Kommentarer (2)
Det lugnade ner sig lite i allafall med lillen. När jag gjorde iordning hans mellanmål så somnade han :P Suck sa jag bara. Men jag petade på honom lite så åt han mellanmålet samtidigt som han sov :P Efter det la jag honom i sängen och där sov han ett tag :)

Nu vill jag att klockan blir kvart i sju så min älskade man kommer hem. Skulle behöva honom lite just nu.

Har även lyckats städa lite. Dammat och skurat rent badrummet, dammsugninen får komma senare eller imorrn :)

Jag orkar inte..

Jag orkar inte..

2009-06-15 @ 12:17:25
Allmänt
Kommentarer (0)
Jag borde städa, men orkar inte.. Ser ut som ett bombnedslag ägt rum här men jag orkar inte göra något åt saken.

Kasper har skrikit, skrikit, skirikit och skrikit enda sen han gick upp imorse. Och jag vet inte varför. Har försökt bära runt, sjunga, dansa, leka, checkat blöjan, gett mat, stutsat runt med och allt man kan tänka sig. Men absolut ingenting hjälper. Varför?

Och så den här hemska hemska huvudvärken, de snart sprängande lungorna, svidande halsen, hostan, rinnande näsan och de brinnande kinderna gör ju inte saken bättre.

Möhippan i lördags

Möhippan i lördags

2009-06-15 @ 09:33:36
Vänner
Kommentarer (4)
Ja i lördags var jag då på möhippa som ni vet om ni läst min blogg och eftersom jag var så sjuk igår så orkade jag inte skriva.
Allt började redan innan 11 i lördags då jag åkte hemifrån för att påbörja kidnappningen på den blivande bruden. Jag var ruskigt sjuk med världens huvudvärk, feber, rinnande ögon och näsa, lock för öronen så att jag knappt hörde, svidande hals, näsa och kinder och ett par lungor som skulle sprängas när som helst.
Kidnappningen ägde rum i Upplands Väsby centrum där den blivande bruden satt och fikade med sin blivande man (han visste om kidnappningen). Vi lurade henne lite så att hon fick skämmas lite. Sedan åkte vi hem till henne där hon skulle välja ut tre ombyten och så började vi med vindrickande :) Sedan blev vi skjutsade in till stan eftersom vi skulle på City Studios på Holländargatan där den blivande bruden skulle bli stylad och fotograferad. Kan lova att det var en väldigt uppskattad överraskning :) Efter många tömda vindunkar, massa skratt, snygga kläder och fotografering gick vi vidare till Golden Hits där vi åt och såg showen Schlager goes 80 s´. Samtidigt som vi såg på showen så fick vi äte tre rätters middag då förrätten var sparrissoppa, och till varmrätt hade jag valt Lammrack med potatis- och persiljekupol, chèvrefylld vårrulle och sauce burgundy. Efterrätten kan inte förklaras med ord så därför får ni helt enkelt en bild ;P

Efterrätten

Förkylningen plågade mig igenom hela kvällen, trots massa vin och drinkar så gav den sig inte. Men vill man festa så vill man och då ger man inte upp. När maten var uppäten och showen slut så förändrades hela stället till ett stort dansgolv. Sjukt mycket människor! Vet inte när jag sist var på krogen med så mycket människor, det gick iallafall inte att röra sig ett smack :P När jag och Fredriks syrra tillslut fick nog av alla överklängiga killar så sa vi hejdå till sällskapet som var helt tokiga och så åkte vi hem. Påväg hem hade vi en rolig diskussion, alla som var på möhippan var över 33 (förutom vi och en kusin till Fredrik) och vi undrade hur det kom sig att vi unga var så sjukt trötta och helt slut efter allt dansande när de som var äldre än vi var helt skogstokiga efter flera timmars dansande och verkade vela fortsätta i många många timmar framöver. Borde det inte varit så att vi som är unga ska orka längre? Inget illa menat med fördomar eller så, för jag har nu fått bevisat att de som orkar festa längst är de som passerat 30 med några år. You go girl! :P

Jag hade iallafall riktigt kul med allt bus och sånt som ägde rum under kvällen! :D Det är väl ingen hemlighet att en möhippa ska vara fullt med bus och massa konstigheter som grejer som ska säljas och all sprit som ska drickas?

En riktigt lyckad kväll blev det!

Och hemma var Kasper och Fredrik hemma själva för första gången (de har varit ensamma i några timmar förut). Det hade gått bra för dem och de hade varit nere i centrum och handlat lite. Kasper hade fått nya leksaker och sen hade de legat på golvet här hemma och lekt, kollat på MacGyver och sånt manligt :P



Uuuh.. Ajajajaj..

Uuuh.. Ajajajaj..

2009-06-14 @ 12:57:36
Allmänt
Kommentarer (1)
Eftersom jag mår så sjukt dåligt med den här förkylningen så gör vi helt enkelt så att jag återkommer så fort jag orkar skriva och röra på min kropp. Då får ni veta vad som hände på möhippan igår!

Möhippa

Möhippa

2009-06-13 @ 08:53:57
Allmänt
Kommentarer (2)
Idag ska jag på möhippa

Är jag taggad?

Nej inte så värst faktiskt. Halsontet tar kål på mig, snoret forsar åt alla håll, lungorna sprängs vilken sekund som helst, öronen känns som att de är fulla med massa bomull eftersom jag inte hör något och kinderna brinner upp inifrån. Men jag ger mig inte, jag har betalat min del och har lovat Fredriks syrra att jag ska gå så nej här ställs inte dagens planer in.

Kasper ska få vara hemma med pappa, första gången som de är ensamma hela dagen. De har ju varit ensamma i någon timme förut då jag engång åkte in på akuten, en annan gång skaffade jag nytt leg på banken och engång var jag hos doktorn. Men nu så åker jag redan strax efter 10.30, och vem vet när jag kommer hem. Men antagligen inte innan Kasper lagt sig. Vad vi ska göra på möhippan får ni veta imorgon då allt är gjort :)

Hoppas ni får en trevlig lördag!

Shopping, ösregn och massa snor

Shopping, ösregn och massa snor

2009-06-12 @ 20:52:39
Nyköpt
Kommentarer (7)
Idag har vi då varit på Stinsen med Anna och Emma. När jag och Anna åkte till Stinsen så öste vattnet ner, det var precis som att någon tog en honk och bara hällde vatten över oss. När Emma slutat jobba så började vi shoppa och mina pengar gick åt detta:


En vagnleksak till Kasper från BR som spelar en låt om man drar i nallen


Och en tjocktröja till Kasper från Lindex

Köpte även en bh till mig från Change, men den har jag ingen lust att fota. Jag har varit helt snurrig idag så det var lite läskigt när vi gick in på Change. Kvinnan som jobbade där frågade om jag köpt bh därifrån förut när jag plockat ner en som jag ville ha och det hade jag inte så jag sa nej, då flyger hon på mig med ett måttband och mäter och håller på. Så frågar hon vad jag hade för storlek och jag undrade om hon menade den jag hade på mig eller den jag plockat ner. Så kollade hon på den jag tagit ner och sa att den antagligen skulle passa. När jag gick till kassan så sa hon att jag skulle prova den först, men jag sa nej men hon fick sin vilja igenom tillslut :P När jag står och provar så kommer hon plötsligt och frågar om det går bra. Det var lite läskigt för någon med så täppt huvud som jag har idag.

När vi gick hade ätit och skulle gå in i nån affär så började det låta konstigt i mitt huvud. Det lät precis som att jag stod vid någon extremt trafikerad väg med massa bilar som körde. Jag frågade Emma och Anna om de också hörde det, men det gjorde de inte :P Var väl full trafik i mitt huvud.
Kom hem för ungefär en timme sen och är helt slut nu, blir tidigt i sängen idag med så att man på någorlunda vis kan överleva möhippan som jag ska gå på imorrn :P

Så jag ska fortsätta att snora, höra dåligt på grund av att jag har lock för öronen, klia ihälj min hals och dö av trötthet. Men sjuk.. Neeeeeej, det är inte jag!

Nu måste jag tömma näsan igen!
*Mysig information*

Brända tuttar och té

Brända tuttar och té

2009-06-12 @ 11:24:34
Vardag
Kommentarer (6)
Jag undrar hur uringad min klänning egentligen var igår eftersom jag lyckats bränna brösten.. Läskigt. Men det är ingen som har sagt något så man borde ju inte sett hela mina bröst.

Jag är envis och tänker inte tåla den här dumma förkylningen påverka mina planer för dagen! Så om lite över en timme så ska jag och Kasper gå till bussen för att åka och möta Anna och sen vidare för att möta Emma efter jobbet :) Så ska vi tre och Kasper umgås lite och shoppa :) Emma har tjatat på mig ett bra tag nu om att hon vill shoppa, och den snälla person som jag är så ställer jag upp efter ett tag :P Haha, nemen vi har inte hittat en passande dag förrän idag. Jag får ju passa på att umgås med mina töser innan jag snart åker iväg i 2,5 vecka. Jag kommer sakna er alla jättemycket men som tur är så finns det ju telefoner med mass-sms! Och så hänger ju datorn med så jag kan underhålla er genom bloggen ;)

Lillen ligger och sover nu efter sin lunch så jag ska ta och dricka massa té för att förhoppningsvis snart få tillbaka min riktiga röst! Så om ni ser mig ute idag så behöver ni inte bli rädda.. Jag är solbränd i ansiktet och ser antagligen ganska så slut ut med den här hemskt brutala förkylningen.

Ha det bra!

Födelsedag, student och en brutal förkylning

Födelsedag, student och en brutal förkylning

2009-06-12 @ 08:44:12
Vardag
Kommentarer (1)
Hallo hallo

Ber så hemskt mycket om ursäkt för att det inte blev någon uppdatering i onsdags kväll eller igår. Men som ni vet så var vi på födelsedagsfika hemma hos Ica :) Och av mig, Fredrik och Emma fick hon en vetekudde med lavendeldoft som hon hade önskat sig :) Det var det mitt hemliga paket förra veckan innehöll :P

Natten mellan onsdag och torsdag sov jag knappt på grund av ont i hals och öron. Så skulle man upp vid sju igår för att åka på student. Och jag tänkte vara envis och ta på mig en klänning, man vill ju inte komma med jeans på en student. Men vi hade tur med vädret :) Det regnade inte och solen kom fram lite då och då och värmde :) Jag lyckades ju till och med bli solbränd. Efter att ha fotat massor, grattat Niklas och blivit nersprutad med öl så gick vi hem till Fredriks föräldrar eftersom mottagningen skulle vara där. Och när vi gick där vid vägen och såg massa flak åka förbi så ser jag någon från långt håll som jag blev så glad över! Det var min gamla lärare Anna Oldner, hon såg mig från långt håll och börja vinka och hålla på :) Hon såg Kasper och pillade lite på honom och tydligen fick jag MVG i barnproduktion :P Ni som läste media med mig förstår skämtet ;) Så bad hon mig höra av mig nån dag och vi fortsatte vandringen.


Här är snyggingen vi fick mumsa på sen!

Jag började må sämre och sämre och kunde knappt andas. Så där stod jag med värkande huvud och öron. Svidande hals, gom och kinder. Näsan rann som bara den och ögonen var helt konstiga. Såg som att allt hade varit dimmigt och så hörde jag sämre än vanligt, och det är illa!
Väl hemma så gick vi och la oss redan vid 21, hemska hemska natt!

Får se om jag orkar med det vi har planerat för idag :)

Nemen ne...

Nemen ne...

2009-06-10 @ 17:55:47
Allmänt
Kommentarer (5)
Varför har jag nu plötsligt ont i halsen och snorar som en tok?

Någon som kan svara på det?

Jag blir inte förkyld! Inte min grej liksom.

Ta 3 betala för 2

Ta 3 betala för 2

2009-06-10 @ 16:22:30
Nyköpt
Kommentarer (3)
Idag åkte jag och Kasper till Eurostop för att fördriva tiden lite, och slösa på pengar förstås. Fast den som slösade mest pengar var ju som vanligt Kasper (är alltid skönt att skylla ifrån sig på en 6 månaders bebis).


Två par byxor och en body i storlek 80 från Kappahl (ta 3 betala för 2)


Två par byxor och en body i storlek 80 från Lindex (ta 3 betala för 2)


En långärmad, ett linne och en kortärmad body i storlek 80 från Lindex
(ta 3 betala för 2)


Body från Lindex i storlek 80


Byxor från Lindex i storlek 80


Och så hade jag en kupong på att jag fick 2-pack babystrumpor gratis när jag köpte
ett babyplagg.

Och eftersom Fredriks brorsa tar studenten imorgon så köpte jag en:

Kostade 79,90 i en affär som heter Önska.
På den sidan som ni ser på bilden står det Inbakad kunskap och på andra sidan
står det Jag har tagit studenten.

När vi hade hunnit vara hemma ett litet tag så ringde min mamma och sa att hon var på väg hem från jobbet och sa att hon hade köpt lite kläder till Kasper och undrade om hon kunde komma förbi och ge dem. Så hon var här ett litet tag och busade med Kasper innan hon gick hem.

Och från mormor fick han:


En kortärmad body och två par byxor


En sommardräkt och ett linne

Så idag har Kasper fått massa nya kläder!

Måste ju även passa på att gratulera Ica som fyller år idag! Grattis gumman! Så ikväll blir det kalas hemma hos Ica. Fredrik kommer hem strax efter 19 och då ska vi bara käka middag innan vi går iväg hem till Ica och träffar alla andra :)

Hörs!


The last night

The last night

2009-06-09 @ 23:01:57
Vardag
Kommentarer (2)
Ikväll jobbar Fredrik sin sista kväll innan semestern! Och det är så underbart :D Han har sin sista arbetsdag nästa vecka på torsdag, men inte en enda kväll :D Jag är så glad. Och idag har jag och Kasper haft fullt upp så vi har inte besvärats speciellt mycket av Fredriks kvällspass idag.
Precis innan vi skulle gå iväg imorse så kom posten och då fick jag brev-avisering på min mammas dator som jag skrev om tidigare. Den kom konstigt fort. Jag beställde datorn på söndag kväll och redan idag fick jag brev-avisering. Jag är impad!

Vi började i allafall dagen med att gå hem till Erica och Loke där de små liven skulle få busa tillsammans, men idag var de tråkiga :P När den ena var vaken så sov den andra och sen tvärtom :P Men jag och Erica fick i allafall sällskap av varandra. Efter att ha suttit hemma hos henne ett tag så gick vi ut och käkade och efter det gick jag för att hämta ut min mammas dator och sedan hem till min mamma för att fixa med den. Det tog mig allt som allt fem timmar. Installera alla program och föra över allt från den gamla datorn till den nya. FEM TIMMAR! Så nu är jag helt slut och egentligen äckligt trött på datorer :P
Men Kasper fick i allafall gosa med mormor tills han somnade vid 20. Vi kom hem för ungefär en halvtimme sen och då bytte jag bara blöja på honom så får han sova i bodyn som han haft på sig idag så att jag inte behöver vara allt för jobbig mot honom.

Fredrik är hemma om redan 10-15 minuter så jag ska avsluta inlägget nu så att jag hinner läsa igenom era bloggar och se om ni har uppdaterat.

Nattinatt!

Skatteverket kanske jävlas med mig..?

Skatteverket kanske jävlas med mig..?

2009-06-09 @ 11:21:53
Vardag
Kommentarer (2)
Nu har jag ringt Skatteverket och tagit reda på vad Kasper har för medborgarskap, och han är tydligen svensk så nu vet vi det :P Och faktiskt så har inte rubriken med det att göra, men när jag gick in på Skatteverkets hemsida för att leta fram telefonnumret som jag skulle ringa så såg jag att man nu kunde se om man skulle få sina skattepengar utbetalda innan midsommar så därför loggade jag in på mitt skattekonto. Men tror ni jag fick se nåt? Självklart inte. Jag har varje år fått mina skattepengar först i augusti, och jag förstår inte varför eftersom jag varje år har deklarerat elektroniskt och så har de ju mitt kontonummer. Därför får jag en känsla av att det jävlas med mig :P Men så länge jag får mina pengar nångång så bör jag väl vara nöjd :)

Igår på kvällen var jag på fantastiskt humör! Bara så ni vet liksom. Fast ändå hade jag brutal huvudvärk och mådde riktigt illa, men mitt goda humör fanns det inget som kunde sätta stopp för :D

Idag har vi lite grejer på schemat igen (det finns inget riktigt schema), men först så ska vi iväg på lite bebisbus igen och sen hoppas jag att min mammas nya dator kommer idag. Den är ju beställd i mitt namn så jag får hämta ut den, och så har jag lovat henne att fixa iordning den och föra över allt från hennes gamla dator till den nya. Jag vill att den kommer idag eftersom jag inte hinner fixa den imorrn eller på torsdag. Och eftersom Fredrik jobbar kväll idag så skulle det passa alldeles utmärkt att gå till min mamma efter allt bebisbus. Hoppas!
När jag söker på kollinumret så står de att de skickat brevavisering till mottagaren (alltså jag). OJ! Kollade precis igen och nu står det att den kommit upp till Ica nu. Hoppas att de skickar sms-avisering, annars måste man ju vänta en extra dag.

Hörs sen!

Sommarfrilla

Sommarfrilla

2009-06-08 @ 21:04:16
Allmänt
Kommentarer (0)


Nu har jag precis snaggat Fredrik så han får köra med en kort och skön sommarfrilla! Förut ville jag verkligen inte att han skulle snagga sig eftersom jag älskar hår på killar, men nu för ett tag sedan så sa jag att han kunde göra det och då gillade jag det väldigt mycket på honom :D
Det roliga är att han och Kasper blir så himla lika när Fredrik är snaggad. Samma frilla liksom :D

Bebisbus

Bebisbus

2009-06-08 @ 17:34:14
Lillgubben
Kommentarer (0)
Nu är vi hemma från dagens bebisbus. Vi gick till öppna förskolan med Erica och Loke där de hade babyöppet 13-16. Först när vi kom dit så var det bara vi två där, lite pinsamt :P Men fram mot klockan 14 då det var sångstund så började det komma in lite folk. Sen om Kasper och Loke verkligen uppskattade den där sångstunden kan jag inte vara helt säker på. Kasper satt mest och prata och brumma för sig själv och Loke gosa med sin mamma. Men det är lite kul att se andra barn som är lite äldre än Kasper (på babyöppet får de vara max 1 år), barnen är ju bara några månader äldre men de kan ju så himla mycket! Allt det man ser dem göra känns ju så långt bort, men egentligen är det inte mer än någon månad bort. Läskigt!
Efteråt satt vi ute en stund och snacka bara innan jag skulle hem och mata min gubbe med välling. Idag har han haft en skrikig dag. När vi var på promenaden tidigare så var han väldigt gnällig, hemma skrek han bara och inte ens på öppna förskolan var han på bra humör. Nu när vi kom hem fick han sin välling och sedan lägga sig ett tag för att sova lite.

Fredrik skulle slutat nu 17.30 men ringde nyss och sa att han måste jobba över lite, kanske en halvtimme. Det kanske inte är så länge, men en halvtimme känns länge med en skrikande bebis och speciellt när Fredrik då kommer hem först när Kasper ska sova.

Ska ta min huvudvärk nu och stoppa in den nånstans!

En del är vackra när dom dör

En del är vackra när dom dör

2009-06-08 @ 12:08:41
Lillgubben
Kommentarer (1)
Angående rubriken så kan jag ju direkt bara nämna att det är en låt som fastnat i mitt huvud :P Inget mer med det.

Nu har vi hunnit med en promenad och så har Kasper fått i sig sin lunch och ligger nu och sover :) De nya rutinerna funkar skitbra faktiskt. Vissa gånger blir han väldigt trött precis innan lunch med lyckas ändå hålla sig vaken fram tills det är dags att äta (man kan ju inte somna utan att få mat). Sedan somnar han nästan direkt efter att ha ätit och sover ett tag :)

Om ungefär tre kvart ska vi iväg på lite bebisbus :P Jag hoppas att Kasper vaknar innan det så att jag inte behöver väcka honom, det känns ju inte riktigt schyst. Ni får veta senare vad vi gjorde så att ni får något nytt att läsa då med ;)


En trött bebis som så gärna vill hålla flaskan själv, men när man är så trött är det inte lätt :P

Väntar på att posten ska komma!
Komsikom kära brevbärare!


Brrr..

Brrr..

2009-06-08 @ 07:52:17
Allmänt
Kommentarer (1)
God morgon!

Vaknade kvart i sju av att Fredrik skulle åka till jobbet och kunde inte somna om :( Först fick jag ont i magen, sen började jag frysa och så fick jag ont i låret.. Så till slut tyckte jag att det var lika bra att gå upp. Sitter med frukosten nu och väntar på att lilleman ska vakna, och bara för att jag gått upp tidigt så kommer han säkert ta sovmorgon idag. Han brukar ju vakna runt halv åtta, så borde med andra ord vara dags nu.

Det var ingen rolig kväll igår. Bara för att jag var så uttråkad så kunde jag inte ens somna. La mig i sängen och låg där ett tag innan jag gick upp och satt på soffan ett tag för att sedan gå och lägga mig igen och ligga där ett bra tag innan sömnen äntligen kom till mig.

Och jag fryser fortfarande! Har ordentligt med kläder på mig och ändå fryser jag, och så kallt borde det väl ändå inte kunna vara ute. Eller? Hoppas inte det eftersom jag hade tänkt att vi skulle ta en promenad efter att Kasper har ätit sin frukost.
Och snälla du.. Vädersnubben eller vem det nu är som bestämmer vädret, snälla ge mig sol på torsdag! Jag har ju köpt en riktig sommarklänning som jag hade tänkt ha på Fredriks brorsas student! Det passar inte med leggings till den! Så snäääälla ge mig sol!

Igår kväll så badade Kasper och Fredrik tillsammans, det såg så roligt ut! Kasper brukar ju få bada i sin badbalja (och den är ju inte så stor) och nu så fick han bada i det stora badkaret! Han tyckte det var riktigt roligt och plaskade på ordentligt. Det var ju inte första gången som han badade med nån av oss, ett tag badade vi tillsammans ganska ofta men då var han så liten att han inte uppskattade det lika mycket som nu.

För idag har vi inga storslagna planer. Ska väl ut på promenad och bara leka här hemma.

Segt!

Segt!

2009-06-07 @ 21:38:08
Allmänt
Kommentarer (0)
Suck vilken seg kväll! Jag har så brutalt tråkig men är alldeles för seg innanför huvet för att kunna göra någonting.
Suuuuck så tråkigt!

Vad ska man hitta på?

Hejsan morsan, hejsan stabben

Hejsan morsan, hejsan stabben

2009-06-07 @ 18:54:39
Nyköpt
Kommentarer (2)
Hallo hallo!

Jag och Kasper har varit en sväng hos min mamma eftersom min bror kom på besök med sin assistent och hennes son på 2,5 månader. Kasper och den bebisen satt och skrattade åt varandra och såg roliga ut :) Det är kul att se hur Kasper reagerar på andra bebisar nu! Så la vi ner båda på mage på golvet så de kunde se varandra, men Kasper var lite seg och den bebisen är ju ganska ung så de orkade inte så mycket. Båda borrade ner ansiktena i filten och vred på sig så det såg mest ut som tuppfäktning :P

Snart är det en ny vecka och det händer lite roligt då i allafall. På onsdag fyller Ica år, på torsdag ska vi på Fredriks brorsas student och så på lördag ska jag gå på möhippa :) Ska se om man kan hitta på nåt annat kul också :)

Har äntligen fått min mamma att beställa en ny dator till sig :P Eller det var ju jag som beställde den, men den är ju till henne. Så blir väl under veckan att jag får fixa iordning med hennes nya dator och flytta över alla bilder från hennes gamla till den nya. Med andra ord får jag låtsas vara lite teknisk :P
 
Vill ni veta en knäpp grej? Jag vet inte vad Kasper har för medborgarskap :P Egentligen är det ju så att när barnet föds så får den mammans medborgarskap, alltså borde han då ärvt mitt finska medborgarskap. När vi fick hem hans personnummer från skatteverket så stod det att han var finsk medborgare, men efter att vi skrivit på faderskapspapper så stod de i de papprena att han var svensk medborgare.. Och så läste jag nånstans att om föräldrarna gifter sig när barnet är under 18 så får barnet pappas medborgarskap och jag och Fredrik gifte ju oss för ett tag sen.. Knäppt att inte veta vad ens barn har för medborgarskap :P Ska ringa till Skatteverket imorrn och kolla upp det där.


Här ser ni bokstäverna som vi köpte på Barnens hus igår. K:t fick han i doppresent av min morbror, men de andra köpte vi alltså igår för 19,90 styck. Fredrik satte upp de på Kaspers dörr idag :)



Ska ni rösta?

Ska ni rösta?

2009-06-07 @ 10:12:22
Vardag
Kommentarer (1)
Så nu har jag fått tillbaka vårt riktiga chassi, den känns ganska annorlunda att köra :P Men men.. Man ska väl inte klaga. När vi var på Barnens hus så såg jag sånna där bokstäver i trä som jag ville ha till Kasper som han kan ha på sin dörr. 19,90 styck kostade de och vi behövde köpa fem bokstäver eftersom han redan hade ett K hemma. När jag kom till kassan såg jag att jag hade bonuskort på Barnens hus som jag fick när jag köpte bilbarnstolen, för varje 250 som man handlade för så skulle man få en stämpel. Jag hade två häften varav en rean var full och på den andra fattades det tre stämplar. Och för ett fullt häfte fick man 100 kronor att handla för, alltså fick vi bokstäverna gratis :D

Idag är det då val I EU, någon som missat det? Ska ni och rösta? Jag ska följa med Fredrik som ska rösta i allafall, eftersom jag inte är svensk medborgare så skulle jag skicka in en blankett där jag fick ansöka om att rösta i Sverige.. Men den glömde jag förstås att posta så jag kan inte rösta. Jag får ju rösta till Finland men då måste jag åka till Väsby för att göra det, och sen så är jag inte speciellt insatt i alla partier där heller.

Nu ska jag skriva ut kuponger och umgås med min man och bebis :D


Dagens planer:

Dagens planer:

2009-06-06 @ 12:30:16
Vardag
Kommentarer (0)
Om några timmar ska vi åka iväg och träffa Fredrik efter jobbet och sen ska vi åka och hämta vårt chassi :D För er som läst min blogg så vet ni att vårt chassi gick sönder för två veckor sen och då lämnade vi in den för lagning, och nu så ringde de i veckan och sa att den var klar så vi kunde komma och hämta den. Det känns skönt eftersom jag inte tycker om det här lånechassit! Korgen på den där under är så himla dålig, den är stor men problemet är att man inte får in sin påse där eftersom det är massa pinnar i vägen. Och så sitter min mugghållare ruskigt dåligt!

Efter att vi har hämtat chassit ska vi gå på kalas. Det är Fredriks kusin som fyller 13 år :)



Jag vill åka utomlands i höst! Skulle vara så skönt med en solsemester runt oktober.
Åh, jag vill jag vill jag vill!

Nationaldagen

Nationaldagen

2009-06-06 @ 10:08:28
Allmänt
Kommentarer (1)
God morgon

Idag är det då 6:e juni, Sveriges nationaldag. Måste säga att jag tycker att svenskar är riktigt tråkiga, alltså i hur de firar sin nationaldag. Det är inte ens alla svenskar som vet när det är nationaldag och känns som att nästan ingen firar den heller. I Finland så firar vi (säger vi eftersom jag är finsk och firar den finska nationaldagen) med att presidenten håller fest på slottet dit hon bjuder folk som gjort något betydelsefullt för landet under det gångna året. Hemma så fixar vi i ordning fin middag och dricker fint och sen samlas alla framför tvn och ser på presidentens fest på tv. Och se på norrmännen, där snackar vi fest!
Kommer ihåg när jag för några år sedan frågade mina kompisar vad de tänkte göra på nationaldagen, de undrade varför de skulle göra någonting speciellt :P Och enda sen jag blev tillsammans med Fredrik har jag frågat honom varje år om han vill hitta på något speciellt när det är nationaldag, men det har han aldrig velat. Tråkigt!

Jag tycker att den svenska nationaldagen ska firas mer! När Kasper växer upp så tänker jag se till att det blir en tradition att vi gör någonting på den svenska nationaldagen, vi bor ju faktiskt i Sverige. Vi kommer ju fira den finska nationaldagen med min familj på samma sätt som jag alltid firat den, så då tycker jag att det är självklart att vi ska fira den svenska också!
Och som en rolig grej så är det exakt ett halvår mellan den finska och svenska nationaldagen. Förra året är det enda året som jag inte firat finska nationaldagen, och det beror på att jag låg inne på sjukhuset efter att ha fött barn :P


Försökte fota hans outfit, det var dock inte det lättaste eftersom han hade bråttom nånstans :P



Stackars tvättmaskin..

Stackars tvättmaskin..

2009-06-05 @ 19:00:57
Allmänt
Kommentarer (0)
Jag tycker synd om min tvättmaskin faktiskt. Den har varit igång sen kvart i åtta imorse och jag är inte klar med den förrän strax efter 20. Men den får glädjas åt att den under sommaren kommer få 3,5 veckas semester :P

Hur hade man överlevt utan en tvättmaskin?

Studenter

Studenter

2009-06-05 @ 15:14:33
Vardag
Kommentarer (2)
Hör hur det åker flak här överallt. Musik på högsta volym och skrikande nyblivna studenter. Minnena kommer tillbaka, tänker på min egen student. Kommer även ihåg den här dagen för ett år sedan då det var sjuuuuukt varmt, jag var ganska nygravid och skulle hem till mamma :P

Vi har som planerat bara varit hemma idag, förutom att vi var uppe och handlade en snabbis då jag passade på att hämta ut ett paket. Kan tyvärr inte avslöja vad det är i paketet och inte heller vart den kommer ifrån.
 Är inne på maskin nummer fyra med tvätt nu också.


Min älskling i vagnen

God morgon

God morgon

2009-06-05 @ 08:29:17
Lillgubben
Kommentarer (2)



Bilderna är inte av bästa kvalitet eftersom de är tagna med mobilen.

Blev imorse väckt av att jag fick en bebis på mig. En nyvaken och glad bebis :) Fredrik kom och la honom på mig eftersom han själv skulle åka till jobbet, så då gick jag och Kasper upp och åt frukost.

Idag ska vi spendera mycket tid hemma, det var länge sen. Ska försöka tvätta våra täcken och bäddmadrass, har räknat att jag borde hinna med sex maskiner i dag eftersom en maskin tar två timmar.

Hoppas ni får en trevlig dag!



Bortglömd medicin

Bortglömd medicin

2009-06-04 @ 20:13:46
Nyköpt
Kommentarer (2)
Imorse när jag gick upp så såg jag att Fredrik hade glömt sin medicin hemma, och eftersom han inte hade tagit den på morgonen heller så fick jag vara snäll och åka till Kista med den. Som tur var så var Erica snäll och hängde med mig :) Redan vid 9 imorse så begav jag och Kasper mig hem till Erica och Loke där pojkarna fick ligga och skratta åt varandra. De är så gulliga när de träffas! Man ser verkligen hur de lägger märke till varandra och pratar med varann :) Efter att våra käraste hade ätit sin lunch så åkte vi till Kista där Fredrik fick sin medicin och vi satt och snacka och gick runt i affärer tills Fredrik slutade jobba. Vi kom hem strax innan 18 och då var det bara att börja med middagen :)







Här om dagen upptäckte jag att Kasper inte hade så många kortärmade bodys i 74, och eftersom det är hans nuvarande storlek och ett plagg som behövs under sommaren så var det bara att köpa :)

Det var alltså våran dag!


Ett halvår

Ett halvår

2009-06-04 @ 18:48:41
Lillgubben
Kommentarer (1)
Oj så fort tiden har gått! Idag blir min älskade Kasper ett halvår. Det känns helt sjukt att tänka att det var ett halvår sedan vi låg inne på sjukhuset och hade fått en liten bebis.



Nu ligger han på golvet med pappa och visar hur man vänder på sig.



Fiskarna i havet..

Fiskarna i havet..

2009-06-03 @ 20:25:17
Lillgubben
Kommentarer (3)
God kväll god kväll

De nya rutinerna idag har funkat bra :) Kasper sov i ytterligare en halvtimme efter att jag skrev sist, så allt som allt sov han i 2,5 timme efter lunch. Men tror inte att han kommer göra det varje dag, tror att han inte är helt frisk och att han därför sov så länge. Både jag och Fredrik bara satt och väntade på att Kasper skulle vakna, man är ju inte vad vid att kunna hitta på saker och ting bara sådär eftersom man förväntar sig att han kommer vakna när som helst.

Vi fick besök av Fredriks familj idag, vi ringde hans mamma igår och frågade om de ville komma förbi så att hon kunde få sin mors dag present eftersom vi inte kunde åka dit i helgen. Kasper var glad över att få träffa alla :)

Nu ligger lilleman i pappas famn och äter sin kvällsvälling och sen är det läggdags för honom att sova. För mig känns det jättekonstigt att Fredrik är hemma nu, eftersom han har jobbat kväll nästan varje kväll sen förra måndagen så är jag ju van vid att vara ensam på kvällarna.. Nu plötsligt är han hemma. Fast det är ju förstås hur mysigt som helst!

Precis när bilden togs tappade han balansen i gungan som han fick sitta i.


Ser ni hur fint dreglet fladdrar med vinden? :D

Nu ska jag dricka en kopp té och umgås med min man!

Hmm..

Hmm..

2009-06-03 @ 13:49:05
Lillgubben
Kommentarer (1)
Idag började vi med nya matrutiner och tänkte försöka börja med en sovrutin på dagen också eftersom han är vaken hela dagarna och BVC-sköterskan tyckte det kunde vara bra så att han kan det sen när han ska börja på dagis.

När han hade ätit sin lunch för två timmar sedan så la vi honom i hans säng. Han somnade direkt och sover fortfarande. Hmm.. Jag undrar om han kanske är lite sjuk, han kändes lite hängig imorse och så är han riktigt snorig. Men hjälp liksom.. Han har sovit två timmar mitt på dagen. Det har ju inte hänt på evigheter! En timme kunde jag liksom ha köpt.. Vet inte heller vad jag ska hitta på när han sover :P Har ju redan tvättat tre maskiner med tvätt, diskat, plockat undan och allt sånt..

Kaaaaaaasper... Vaaaakna..

Kuponger is the shit!

Kuponger is the shit!

2009-06-03 @ 12:19:42
Lillgubben
Kommentarer (1)
Jag har ju hela tiden gjort Kaspers mat själv, alltså alla puréer och sånt som han ätit. Jag har tyckt att jag varit riktigt duktig :) Men nu när han blir ett halvår så tycker jag att det blir krångligare, nu är det ju inte bara potatis, grönsaker och frukt som gäller. Så igår på BVC så pratade vi mycket om nya matrutiner nu när han blir äldre, jag fick massa tips och handlade massa nytt på Ica igår. Bestämde mig igår kväll i allafall för att han kommer få äta mer burkmat nu, då får han ju i sig all kött och pasta, ris och couscous. Han kommer inte alltid få burkmat, men för det mesta i allafall. Lite då och då kommer jag laga hans mat här hemma, beroende helt på hur mycket tid jag har.

Så idag så följde jag med Madde upp till Ica för att handla igen. Då köpte jag tolv olika matburkar till Kasper. Och angående rubriken så älskar jag ju kuponger :) Haha Madde mobbar ju mig lite smått för det där :P Men för tolv stora matburkar och en creme fraiche (den var inte till Kasper) så betalade jag bara 24,50 tack vare kuponger! Haha, och har fick dessutom en kupong på 50: - över. Den ni ;)

Och väldigt passande så fick jag ett stort brev från Semper idag som innehöll en bok som heter Barnmatsboken, och så innehöll den lite broschyrer.. Och det bästa.. Den innehöll kuponger :D Haha! Så Madde, nu har jag ännu fler kuponger på barnmat! Gissa vem som blev lycklig?




Förvirrad i skallen

Förvirrad i skallen

2009-06-02 @ 23:00:45
Vänner
Kommentarer (10)
Yesyes, är lite förvirrad :P Kakan, Oskar, Ica, Emma, Anna och en kille som hette Erik har varit hör nu under kvällen. Vi har snackat massa skit som vanligt och ätit fruktsallad :) Det enda som var annorlunda mot hur det brukar vara är att Erik bara pratar engelska. Alltså har jag fått tillbringa hela kvällen med att prata engelska. Man blir då lite förvirrad när man plötsligt ska sluta prata engelska och byta till svenska igen :P Nyss när jag stog och diska så tänkte jag på något och kom sedan på mig själv att jag tänkte på engelska :P Kanske är lite trött för att ställa om hjärnan.

Och vet ni vad? Idag är sista dagen på Fredriks helvetesvecka :D Och jag är så sjuuukt glad. Vi klarade det! Nu har han bara en kväll kvar innan semestern och det är nästa tisdag. Så om en timme kommer han hem och då vet jag att jag får ha honom hemma med mig imorgon. Sen så jobbar han torsdag-lördag igen, men som tur är så slutar han 18 så då är han hemma på kvällen i allafall.

Ska även passa på att tacka Jenni för att hon följde med oss till BVC idag!

6 månaders kontroll

6 månaders kontroll

2009-06-02 @ 22:27:29
Lillgubben
Kommentarer (2)
Idag har vi varit på 6 månaders kontroll med Kasper, allting gick bra och han klarade alla "tester" perfekt :)

Nu väger han 8890 gram och är 65 cm :) Kort och tjock :D

Vi fick sällskap till BVC av Jenni :) Eftersom Kasper nu blir ett halvår så ska han ju äta lite annorlunda mot vad han ätit innan så jag och BVC-sköterskan pratade ganska mycket om vad han borde äta och hur mycket han ska äta i sin ålder. Det är läskigt det där med maten.. Nu ska de ju äta så himla normal mat :P Ne så hon gav lite tips och så. Det som är lite irriterande är att han nu ska äta var tredje timme.. Det gjorde ju han när han var pytteliten och nyfödd. Men nu måste han ju ha mellanmål mellan sina mål :P Haha. Aja, man kommer nog in i ett bra system till slut. Har faktiskt suttit och gjort en liten mall för hur han kan äta på dagarna :P

Måndag, 1 juni

Måndag, 1 juni

2009-06-01 @ 22:15:03
Lillgubben
Kommentarer (18)
Idag får ni massa uppdateringar!


Min älskling ligger på golvet bland massa fiskar.
(Åh så roligt det var att försöka ta på fiskarna!)


Förvånad?
Berättade just för honom att han ska träffa en läkare imorrn ;P


Ligger och sprattlar för fullt med bar rumpa (den måste ju luftas den med)

Idag har vi spenderat dagen med Madde och Melker. Vi följde med dem när Madde skulle på sitt återbesök på MVC, man gör väl allt för att få en glimt av sin älskade förra barnmorska ;) Haha nejdå, vi följde med som sällskap och för att få oss en skön promenad :) Efter besöket på MVC så gick vi till centrum där Madde köpte lite utomhus leksaker till sig själv :P Söt! Väl hemma så har jag och Kasper gosat och busat innan det var baddags och efter det sovdags för Kasper. Nu ligger Kasper och sover sen några timmar och jag sitter och väntar på att klockan ska bli mer så att Fredrik snart kommer hem från jobbet. Hoppas det går bättre idag än igår.. På grund av strömavbrottet i Stockholm så kom han hem 1,5 timme senare än vad han annars skulle gjort. Sen är det bara imorgon kvar och så är min "Helvetesvecka" över då Fredrik bara jobbar kväll över. Och sen har han bara en enda kväll kvar innan semestern! :D Och den är nästa tisdag.

Nu ska jag ta en kopp té och sedan prata lite med folk på msn!

Mammafällan - Jag är fast..

Mammafällan - Jag är fast..

2009-06-01 @ 22:05:01
Allmänt
Kommentarer (0)
Jag tog mig ett skönt avkopplande bad och mår lite bättre nu i allafall :) Låg där i badet ett tag och bara njöt (samtidigt som jag låg och tänkte på tusen olika grejer som måste göras och låg och planerade massa saker, men haha.. Sån är jag, aldrig vilar man helt och hållet). Efter ett tag tog jag fram min bok och låg där i badet och läste. Och jag måste erkänna att jag är fast! Fick ju boken Mammafällan igår på mors dag, och eftersom jag höll på att läsa en annan bok så var jag tvungen att panikläsa klart den boken så att jag fick börja på min nya bok. Så imorse kunde jag börja med den, och den är så otroligt bra och passar verkligen att läsa när man har småbarn eftersom kapitlen i boken är så korta. Jag älskar boken, den är humoristisk och man känner igen sig så himla mycket. Så jag rekommenderar verkligen den boken!

Boken som jag panikläste ut hette Lyckliga ni som lever och handlade om en kvinna som fick samma sjukdom som min pappa dog av förra året, alltså ALS. Det är en hemsk sjukdom och i boken får man följa Kerstins (kvinnan hette så) kamp genom sjukdomen samtidigt som hon är aktiv inom flera andra områden (som tex konst). Boken handlar mycket om att hon och hennes man tycker att det borde finnas någon slags dödshjälp för dem som inte har en chans att tillfriskna så att man slipper vara med om en hemsk och smärtsam död. Boken var helt okej, tycker dock att den handlade lite för mycket om hennes arbete. Jag hade varit mer intresserad att läsa mer om hur hon mådde och levde.




Illamående..

Illamående..

2009-06-01 @ 20:37:59
Allmänt
Kommentarer (1)
Usch vad dåligt jag mår. Har sjukt ont i huvudet, mår riktigt illa (känns som att jag ska spy) och så känner jag mig jätte yr! Undra om jag kanske fått för mycket sol idag och därför mår så dåligt? Har försökt dricka massa vatten och så.

Undra om man ska ta ett bad idag också för att svalka ner hela kroppen..

Låt det inte vända nu!

Låt det inte vända nu!

2009-06-01 @ 20:03:43
Allmänt
Kommentarer (2)
Lite ledsen på mig själv nu. Jag lyckades gå ner nästan 13 kilo på en väldigt kort period, och gissa om inte jag vart lycklig över det! Men nu så har jag gått upp 2 kilo :( Visst det kanske inte är så mycket, men det är i allafall 2 kilo för mycket. Jag vill inte låta det vända nu, jag vet att jag bara har mig själv att skylla eftersom jag ätit så himla mycket massa skit som man verkligen inte behöver äta. Jag var så sjuuuukt duktig där i några veckor då jag höll mig i från allt onyttigt! Jag åt ju ändå ordentligt om dagarna med frukost, lunch och middag. Men så hände något och jag började med onyttigheterna igen. Usch fy och blä på mig!

Nu måste jag skärpa till mig. Sluta med all skit igen! Det är ingenting som man behöver, det är bara så sjukt onödigt egentligen. Så nu så ber jag er, alla ni som är mina vänner. HJÄLP MIG! Nu ska det bli ordning och reda här och slutas med allt onyttigt igen så att jag kan få fortsätta med att gå ner i vikt! Så snälla alla ni mina underbara vänner, hjälp mig och låt mig inte äta så hemska saker.

Jag måste vara stark, men klarar inte av att vara stark på egen hand så jag behöver eran hjälp!

RSS 2.0