Smygporr..?

Smygporr..?

2009-01-31 @ 22:43:17
Allmänt
Kommentarer (9)
Kvällen har spenderats med film. Det blev en av de nya blu-ray filmerna som vi köpte, En djävulsk romans. En bra film med ett oväntat och bra slut :) Någon slags sexuell spänning under hela filmens gång men ändå inte porrigt. Tycker det var väldigt bra gjort, inte mycket naket utan mer sådär hemlighetsfullt. På imdb så har den fått betyget 6,7, jag tycker nog att den är värd lite bättre betyg. Kanske är bara sånna som röstat som tycker att det borde ha varit mer naket..? Haha, skojja.
Men en sevärd film. Har ni inte sett den så tycker jag att ni ska göra det, första gången som jag såg den fast den kom redan 1999 :P
Haha, vad roligt. Bläddrade lite inne på Expressens hemsida och där kunde man se de hetaste filmkyssarna och då är en av kyssarna från just En djävulsk romans med. Snacka om slump. Har för mig att den kyssen något år valdes till årets filmkyss. Och den.. Var väl fin :P

Annars så har det inte hänt så mycket. Lillgubben skulle ha tagit ett bad med pappa men precis när vi skulle börja fixa badet så blev han jääääääättehungrig och höll på att svälta :P Och sen så får man ju inte bada direkt efter maten så eftersom klockan är rätt mycket så får de nog skjuta på badet tills imorgon.
Idag har han förresten varit väääldigt mammig. Bara varit tyst om man fått ligga jättetätt med mamma. Så när vi kollade på film så var jag tvungen att ha honom i famnen och hålla om honom jättehårt och då kunde han somna. Innan han blev trött så funkade det bara att ligga på mammas bröst och kolla runt. Imorse var ändå ganska jobbigt. Det enda som gjorde honom glad var att musiken var på, att jag sjöng med musiken och dansade med honom i famnen. Börjar få liiiite ont i halsen av allt sjungande :P


Här ligger han i en av sina miljontals pyjamas i större storlek som jag tog fram idag..
Och ja.. Han är arg.. Men bara för att det är skiiit jobbigt att man måste vänta så länge när pappa fixar maten :P

Tuttar, tuttar, tuttar överallt!

Tuttar, tuttar, tuttar överallt!

2009-01-31 @ 16:38:50
Lillgubben
Kommentarer (4)
Kan man kalla det för kalsongchock det Niklas Wahlgren gjorde igår? Haha, skulle inte blivit förvånad om det hade stått stort på löpsedlarna "Kalsongchock i Let´s dance". Och igår var det inte Laila Bagges tuttar som fick mig att tappa hakan.. Den här gången var det Magnus Samuelsson.. Damn vilka tuttar :D Var i och för sig inte de enda tuttarna som fick mig att tappa hakan igår! Ullis och Anders var på en snabb visit i Märsta så dom kom förbi igår kväll.. Och Ullis tuttar... GIGANTISKA!!! De hade lätt vuxit rätt mycket sen jag såg henne strax innan jul!! Haha.. Aja, hon är van vid att jag glor så :P
Eftersom det vart en ganska sen kväll igår så hann det inte bli någon uppdatering här på bloggen.

Imorse vart det inte heller någon uppdatering eftersom Fredriks familj och en moster kom förbi på besök. Och eftersom det var hans mosters första besök hos Kasper så fick han ju förstås presenter :)

En snygg outfit fick han

Och gosiga tofflor

Imorse när jag skulle klä på honom så fanns det ju nästan inga bodys som han kunde ha! Alla var ju för små.. Varför ska min lillgubbe växa ur sina kläder? Så när Fredriks familj åkte hem fick jag ställa mig och gå igenom alla hans kläder.. Bort med alla 50-kläder och fram med alla 62. Och jag har alltid trott att ett barn inte kan ha för mycket kläder.. Och så fel jag kunde ha!!! Han har väl nästan typ hundra bodys, ett 50-tal byxor.. Massa pyjamas och tröjor.. Han kommer kunna använda alla kläder engång så får man lägga undan de sen. Jag behöver typ inte tvätta hans kläder nån mer :P Så folk.. Vad ni är gör.. Köp INTE kläder i 62 till honom!!

Eftersom Kasper låtit lite rosslig idag när han andats så fick min mamma panik och tvingade mig att ringa sjukvårdsupplysningen eftersom hon var orlig för att ha smittat honom med något. Men eftersom han inte har nån feber så sa sjuksköterskan att jag kunde avvakta. Blir det värre så ska vi åka in, annars kan jag låta det vara och ringa till vårdcentralen på måndag istället. Men sån är min mamma.. Blir så lätt orolig :P

Men nu ligger båda mina gubbar och sover så jag ska avsluta skrivandet och läsa lite bloggar eftersom jag inte hunnit med det än idag. Sen blir det nog matlagning och kanske startar jag en maskin med tvätt.. Spännande? Oja!

Filmer i stora lass

Filmer i stora lass

2009-01-30 @ 19:12:23
Nyköpt
Kommentarer (8)
Kom nyss hem från Ica där jag var och hämtade mitt paket från CDON, brevbäraren tyckte tydligen inte att den fick plats i brevlådan. Det tycker dock jag :P


Dessa filmer fick man fem för 99:-
Vi ville ha Beck-filmerna, var inget stort urval så fick bli att man bara tog något.
De två filmerna längst upp till höger ´Faster pussycat. KIll! Kill!´ och Supervixens är filmer från 1966 och 1975 :P Verkar riktigt konstiga:P Och sen ´Bu! På upptäcksfärd´, den är väl mest till Kasper :P


Och sen dessa två blu-ray för 299:-

Nu blir det kaffe och sen Let¨s dance med chips, dipp och cola :D

Det här med sexleksaker..?

Det här med sexleksaker..?

2009-01-30 @ 14:22:15
Allmänt
Kommentarer (2)
Varför är det egentligen så hemskt?

Vart en del skriverier om att det ska börja säljas sexleksaker på Ullared. Är det verkligen värt att skriva som en nyhet? Är ju i och för sig väldigt bra reklam för affären. Haha. Men känns som att människor fortfarande tycker att sexleksaker är lite tabu och läskigt. Många tror att andar tror att man bara ska ha sexleksaker om man inte har en partner att ha kul med. Men man kan väl lika gärna ha kul med leksakerna tillsammans med sin partner? Är man tillsammans i många år så är det ju inte konstigt om sexlivet blir ltie enformigt, vad skulle då kunna vara bättre än att ta till lite leksaker? Även om man anser att man har ett sexliv som är på topp så kan man ändå ta till leksaker. Men behöver ju inte ha dåligt sexlig bara för att börja använda sexleksaker. Det blir lite omväxling och kan göra förhållandet mer intimt och lite mer spännande.

Inte vågat prova?

Om ni nu tycker att det är pinsamt att gå in i en sexshop så kan ni istället beställa på nätet. Det finns massor av butiker där ute på nätet med massa spännande grejer! Och det är inte farligt att gå in på en sexshop på stan heller. Det handlar om sex. Bland det naturligaste som finns. För utan sex så skulle ingen av oss finnas.

Vi lever ju faktiskt på 2000-talet.. Så när ska det sluta vara så himla tabu och läskigt att gå in i sexshop? Tro mig, man dör inte av att människor ser när man går in i en sexaffär. Och vad spelar det för nån roll om någon ser? Man vill ju bara leva lite lyxigt och må bra.

Många tycker att det är häftigt att gå på erotikmässan men tycker det är pinsamt med sexaffärer. Erotikmässan är underbar! Där vågar folk vara lite vilda och köpa lite saker efter några öl eller några glas vin. Det är ju ingen skillnad på att istället köpa i affären. Så sluta vara fega och stå för att sexleksaker är bra!

Så kom igen.. Var lite vild och överraska din partner (eller dig själv) och beställ hem något roligt ;)


En dag för många år sen:

En dag för många år sen:

2009-01-30 @ 11:46:34
Allmänt
Kommentarer (2)
Vi sitter vid middagsbordet och äter.

Jag: Älskling, vad är det för fisk i sill?

Han kollar på mig som att jag vore helt knäpp och ser lite förvånad ut.

Jag: Ah just ja.. Det var inget.

Eeeeeeeego

Eeeeeeeego

2009-01-30 @ 11:11:32
Nyköpt
Kommentarer (2)
Ajajaj och god morgon

På grund av brutal trötthet igår så fick ni ingen uppdatering här. Varmvattnet igår kom tillbaka innan vi skulle gå.. Men det var MÖRKBRUNT!! Inget som jag kände mig sugen att duscha i så fick sno våtservetter av lillgubben och tvätta mig med dem. Så var jag duktig och gick ner till stationen igår :) Hade ju bestämt date med Jenni i Kista för att umgås lite. Efter att ha gått igenom hela Kista hade ingen av oss köpt nåt :P Jag hade dock kollat på några grejer men ändå inte köpt nåt. Det är så typiskt mig: ååh-kolla-vilken-superbillig-grej-och-jag-vill-ha-den-men-ska-inte-köpa.
När älsklingen slutade jobba så åkte Jenni hem och jag och älsklingen stannade kvar och åt där. Då berättade jag för honom att jag sett ett jättesexigt nattlinne för bara 49:- så skällde han lite på mig för att jag inte köpt den så fick helt enkelt gå och köpa den innan vi åkte hem :P När jag väl var inne på Lindex igen så hittade jag lite mer att köpa. Haha.


Två bodys för lillen för 19,50:-


Nån som låg i vagnen och tyckte att shopping var jobbigt :P


Fick de här helt underbara örhängena av Jenni.
Det är små plattor med änglar på sidorna, på plattorna står det:
Birth certificate:
Day:
Time:
Weight:

Örhängena köpte hon när hon förra året i typ april fick veta att jag var gravid, så skulle jag få dem när Kasper var född men så har hon glömt de varje gång vi setts :P Men tycker de var helt underbara :)

Det hade även öppnat värsta coola godisaffären i Kista som jag inte visste om :P Vi var i himlen när vi kom in där. Så vi var ju faktiskt tvungna att handla lite lösviktsgodis. Oh fast det var värsta lyxiga godisaffären så kostade lösviktsgodiset ändå bara 6,90/hg, och så hade de till och med 30% rabatt! Bara godispåsarna tyckte jag skulle kosta en slant :P Jag kanske är lättimpad men påsarna hade sånna där gylf!

När vi kom hem kollade vi på veckans avsnitt av Lost. Förvirrande :P Efter det var jag ego och beställde massa sexiga underkläder till mig själv :D Alla de från graviditeten är alldeles för stora och den från innan är inte längre bekväma tycker jag :P

Idag skulle jag egentligen åkt iväg och shoppat med Emma, men kände igår kväll när jag skulle lägga mig att jag inte mådde så bra så jag tog tempen och hade feber IGEN! Så var tvungen att ställa in våra planer, vi får helt enkelt ta det nån dag nästa vecka :) Känner mig lite hängig nu så ska bara vara hemma idag. Älsklingen slutar redan 16 också :)
Fattar inte varför jag haft feber minst fem gånger de senaste åtta veckorna. Haha, är det på grund av min mystiska sjukdom eller? :P

Hörs mer sen!

Nya kläder till gubben

Nya kläder till gubben

2009-01-29 @ 10:05:04
Nyköpt
Kommentarer (4)
Min mamma kom precis förbi en snabbis innan jobbet. Hon lämnade en påse som innehöll massa nya kläder till Kasper!


Jättemjuka byxor i fleece från Åhléns


Haha, en sån kanske jag borde ha?
Får kolla på HM om de har den i min storlek ;)


Långärmad body i kraftigt men ändå mjukt tyg från Åhléns
(Trodde först det var pepparkaksgubbar, men det är ju nallebjörnar)


Långärmad body från HM med Knatte, Fnatte oh Tjatte


Linne från HM


Otroligt mjuk långärmad från KappAhl


Och vi tackar för kläderna!

Vinter..?

Vinter..?

2009-01-29 @ 09:06:12
Vardag
Kommentarer (0)
Brrrr... Vad kallt det är. Och dum som jag är så kan jag inte offra mig för att gå upp och ta på mig mer kläder :P
Idag vaknade jag kvart i sex.. Så har nu vart uppe sen dess, lillgubben fick mat halv sju och ligger och sover en stund nu. Eftersom vi ska iväg idag så hade jag ju tänkt att jag skulle hinna fixa iordning mig tills innan han blir hungrig nästa gång (typ runt halv elva) men märkte för ett tag sen att vi inte har nån varmvatten! Hur ska jag duscha? Jag håller liksom redan på att frysa ihjäl, så tror inte att det blir bättre av att jag får duscha kallt. Åååh.. Suck.
Jag får helt enkelt hoppas på att lillgubben är på gott humör efter nästa matstund och att jag kan duscha efter det.. Fast då krävs ju även att varmvattnet har kommit tillbaka.

Nu så håller min nya bloggdesign på att fixas :) Har gett mina önskemål om hur den ska se ut och så. Hoppas på det bästa :)

Igår beställde vi liite nya filmer från CDON (igen). De har ju två blu-ray filmer för 299:-, och det är ju väldigt billigt eftersom en film brukar gå på 249:-. Så hade de även ett erbjudande som var 5 dvd-filmer för 99:-, även detta nappade vi på. Men eftersom det var så billigt så hade de inte sååå himla bra urval :P Men vi fick ihop fem stycken ändå :P

Nu måste jag ta hand om en skrikande bebis. Hörs sen.

Fy fan vad dum jag är..

Fy fan vad dum jag är..

2009-01-28 @ 15:47:25
Allmänt
Kommentarer (1)
Satte precis på låten som spelades på min pappas begravning i december.. Inte hört den sen dess så var väl inte så smart att sätta på den när man är ensam hemma.. Länk till låten:

http://www.youtube.com/watch?v=VBwRAIsK3JQ

Låten är så himla vacker. Den texten är perfekt.

Fan vad jag saknar dig!

Eeeeeeeeeeeooooh!

Eeeeeeeeeeeooooh!

2009-01-28 @ 14:26:59
Mat
Kommentarer (3)
Hej och hallo

Jag var faktiskt jätteduktig och pallrade mig ut. Tog till och med en ordentlig promenad innan vi uträttade alla ärenden. Det var sjuuuuukt halt ute! Och det tyckte nog vissa andra också..  När jag kom till en ganska hemsk backe så var det en invandrartant som tog tag i min vagn och ville gå och hålla i vagnen så att hon inte skulle halka. Vadå tigga skjuts? Liksom kul om hon håller i vagnen och faktiskt halkar.. Vad händer med min vagn då? Och hon gick skiiiiiit sakta. Och sen sa hon någonting till mig på sitt språk som jag verkligen inte förstod. Men anar att det hade någonting att göra med att det var halt eftersom hon pekade på marken och lät irriterad.. Fast de gör de ju nästan alltid när de pratar. Vet inte hur länge hon hade tänkt att gå med mig men tillslut sa jag att jag skulle åt andra hållet.


Vi var på biblioteket och hämtade ut den här boken som man får när man fött barn (eller bebisen får som belöning efter att äntligen kommit ut) :P
Har inte bläddrat i den än, men den är tjockare än förväntat i alla fall :)


Sedan hämtade vi ut Fredriks paket
(Tog även friheten till mig att öppna den fast han inte är hemma)


Väl hemma var det lunch som gällde :)
Kycklingsoppa och en helt enkel sallad.
Någon som har tips på något gott som man kan ha i salladen?
(Helst något fettsnålt och som inte är svindyrt)

Mina trognaste läsare vet ju att jag var på vårdcentralen förra veckan och att jag sen fick lämna massa prover.. Idag så fick jag hem ett brev från vårdcentralen där jag fick en tid till samma läkare igen. Undra varför..? Undra om han då ska hugga av handen så jag slipper min mystiska sjukdom? Tiden är inte förrän 11 februari.. Tänk om den mystiska sjukdomen hinner ta kål på mig innan det! Och förresten.. Kuuul att gå tillbaka till honom som inte förstod något.

När jag var i affären idag så sprang jag på min gamla svenskalärare från högstadiet. Och hon visste ju inte att jag fått barn så hon vart ju sååå glad och babblade massor. Så kollade hon ner i vagnen och sa "Det är en pojke va?" och jag svarade förstås ja. "Ja, det synns ju klart och tydligt." Haha.. Vadå ser han så manlig ut? När han ligger där i vagnen med sin teddybjörn vinterdräkt. Tur att han hade den på sig då eftersom han i dag har helt röda kläder på sig :P


En riktig man..?


Buuuaaaah

Buuuaaaah

2009-01-28 @ 10:11:23
Nyköpt
Kommentarer (1)
God morgon
Idag blev det en tidig morgon för mig eftersom lillgubben ville ha det så. Är ju han som bestämmer :P

Glömt att berätta en grej. Köpte värsta bra filmen förra veckan då vi var och storhandla!


Nu är det ju så att jag älskar Disney-filmer! Alla fall de gamla klassiska, är inte riktigt lika förtjust i de nya. De filmer som började komma efter Lejonkungen har verkligen inte varit bra. Kommer ihåg förut när jag, Emma och Ullis brukade ha Disney-kvällar! De mest omtyckta filmerna då var Aristocats och Robin Hood. Det var tider det.
Försöker komma på vilken Disneyfilm som är min favorit.. Men det är svårt! Älskar Skönheten och odjuret, Aristocats och Robin Hood! Snövit älskade jag när jag var liten, men har inte sett den på många år nu.. Finns ju inte att få tag på i original på DVD eller blu-ray. *Suck*

Idag blir en sån där tråkig dag som det inte är någon idé att skriva om. Ni vet städa-tvätta-laga mat-dag. Ska även försöka ta mig upp till centrum för att hämta ut Fredriks paket (han hinner ju inte på grund av jobb) och så skulle jag kunna gå förbi biblioteket för att hämta ut gratisboken som man (bebisen) får när bebisen ploppat ut. Har segat med den och inte hämtat ut den än eftersom biblioteket har så jobbiga öppettider!

Natten var hemsk förresten! Det var varmt! Så la täcket vid sidan av mig, sen vaknar jag och fryser och vill ha tillbaka den. Då har katten lagt sig på den och ligger raklång brevid mig i sängen, och på andra sidan har jag älsklingen som ligger jäääääääääätte nära mig.. Så får inte mitt täcke och försöker därför sno lite av älsklingen.. :P Men han vaknade.. Haha. Nemen då fick jag låna lite täcke av honom och så höll han om mig för att värma mig. Men så fick jag panik, kände mig så inklämd eftersom katten låg på andra sidan om mig. Är ju van vid att det är helt fritt på den sidan. Så jag började nästan gråta :P Och sen blev det alldeles för varmt för älsklingen att hålla om mig så.. Ja.. Men tror jag lånade lite av hans täcke fortfarande.. Haha. Och varför tog jag inte bara täcket ifrån katten? Jo, så här är det.. När jag är nyvaken eller bara halvft vaken så är jag knäpp, riktigt korkad. Tänker inte så långt. Och så vill jag inte väcka katten.. Och så kanske jag låter för mycket så att jag råkar väcka lillgubben som ligger i sin vagga brevid sängen.. Aja. Jag överlevde ju i allafall.

En rolig (inte så värst roligt) sak förresten. Igår på återträffen så fick vi ju se allas bebisar. Och när vi gick på de där utbildningarna så tyckte jag att det var skittråkigt att vara den som hade bf (beräknad födsel) sist av alla i gruppen. Kändes ju inge kul :P Men i allafall.. Igår när vi skulle säga när minisarna kom ut så kom de fram att min gubbe kom först! Så han var äldst igår fast han egentligen skulle ha varit yngst. Det var bara en som hade gått över tiden, och hon gick över elva dagar, fast hon hade ändå bf efter att min lillgubbe kommit. Ok, anledningen till att Kasper var äldst igår kan ju myyyyyyyycket väl bero på att jag blev igångsatt och att han därför kom fyra veckor för tidigt :P Men ändå :D Han var ju liksom ändå inte liten när han kom. Han var ju väldigt stor för sin ålder (och detta gör mig ännu gladare att han kom tidigt).


Jag bara älskar den här bilden!!!
Han ser ut som en blandning mellan fluga och en elefant.
Här är han några dagar gammal och har sin andningsmask och lappar för ögonen eftersom han skulle sola.
Och så har han ju förstås sonden som går in i näsan.
Men som ni ser, han var ju inte direkt spinkig :P
Och nu.. Han blir åtta veckor imorrn... Tiden går fort.

Idag kom mitt paket!

Idag kom mitt paket!

2009-01-27 @ 21:19:53
Nyköpt
Kommentarer (1)
Jag är trött. Trött, trött, trött. Vet inte varför, men äckligt trött.

Idag har det vart en trevlig dag :) Först så kom mitt paket med filmerna från CDON som jag beställt.

Har ni sett filmerna? Vad tycker ni om dem i så fall?

Så gick jag och lillgubben iväg på dagens äventyr. Vi hade nämligen återträff med föräldragruppen som vi gick med på föräldrautbildningen med. De flesta hade fått pojkar. Hur kommer det sig att nästan alla får pojkar nu? Älsklingen kunde inte följa med på grund av jobbet, men det var lungt för mig :) Hade ju lillgubben i alla fall :P Sen hade jag ju Erica och hennes compani med mig :P Eller vi gick ju i samma grupp så därför var de med :P

Efter det gick hon, hennes kille och deras lille son och käkade på restaurang :) Jag vill ju inte laga mat när älsklingen jobbar och Erica var sugen på nån god mat. Så vi åt och drack lite gott och snacka massa skit :)
Så kom jag hem vid 19 ungefär och gav lillgubben mat och gosade lite med honom tills han somna. Nu sover han väl ett litet tag till innan han ska äta igen för natten :)

Ser på en grej på tv. Jag tycker att det är äckligt, men alla får ju ha sina egna åsikter. Det är en kvinna som just nu sitter och ammar två flickor som är minst sju år gamla. Flickorna var helt tokiga och bara slet i hennes kläder så hon gav bröstet så vart de lugna. Jag tycker det är fint med dem som ammar och förstår att det kan vara hur mysigt som helst.. Men lite gränser bör det finnas... Man kan ju inte amma barn i för många år. Men hur länge tycker ni att man kan amma? Jag tycker att det är rätt ofräscht att se barn över tre år som ammas.. Eller alla fall över fem år.
Jag valde att inte amma av olika anledningar och står för det valet. Jag helpumpade i nästan sju veckor och är stolt över det. Nu får han bara ersättning och är ändå en nöjd och glad bebis :)
Nu så smakade intervjuaren bröstmjölk av en kvinna som satt och pumpa. Iiiiiiiuuuuugh.. Ska man smaka på bröstmjölk från en okänd vuxen kvinna? Jag har inte ens smakat på mitt eget liksom. Var tvungen att se om det var normalt så jag erbjöd Madde lite smakprov från mig med hon ville inte ha :P Alltså inte bara jag som tycker att man inte ska smaka på sånt från varann ;)

Resten av kvällen blir lugn. Fredrik kommer hem sent eftersom han slutar först 22.25. Så jag ska väl sitta på soffan och sega med datorn och småglo på tv och gosa med lillgubben om han vaknar. Skulle vara ganska skönt att slumra till på soffan också. Vi får se :)

Aja.. Segt.. Så skriver inte mer nu.. Blir bara onödigt babbel :P


Det där med den nya bloggdesignen..

Det där med den nya bloggdesignen..

2009-01-27 @ 12:08:52
Allmänt
Kommentarer (1)
Var ju prat om ny bloggdesign. Och visst, jag har jobbat på en som är i princip klar. Alla färger är helt rätt och designen som jag vill. Men det finns en grej. En pyyyyytteliten ministrunt sak som är fel. Men jag kan inte komma på vad det är, men det är något som stör mig och som får mig att känna att designen inte är perfekt.

Innan jag bestämde mig för att göra en ny design så kontaktade jag en tjej och frågade om hon kunde göra en design till mig, men hon hade inte tid just då så vi skulle höras när hon hade tid igen. Och imorse fick jag ett mail av henne.
Först tänkte jag att jag inte skulle köpa något av henne eftersom jag kan (och har redan) fixa en design själv. Men.. Så seg och petig som jag är (med grejer som jag själv gör) så lär ju den nya designen aldrig komma upp. Så jag slängde iväg ett mail till henne och skrev exakt hur jag vill att designen ska vara. Och förhoppningsvis så kan hon hjälpa mig att få den riktigt fin :)
Så ni får hålla utkik.. Kanske kommer upp en ny snygg design snart :D

Nu ska massor fixas innan jag och lillgubben ska iväg.

En sån där.. Äkta bästis.. Ni vet.. Eller?

En sån där.. Äkta bästis.. Ni vet.. Eller?

2009-01-27 @ 10:38:10
Vänner
Kommentarer (5)
Tänkte på en grej här om dagen. När man var liten så hade man oftast en riktig bästis, en sån som man inte kunde göra någonting utan. Man köpte julklappar till varann och gav kort på alla hjärtansdag. Man visste allt om varann (trodde man i allafall), man hade hemlisar med varann och gjorde massa knäppa saker. Man berättade vem man var kär i och vem man hade pussat på discot. Om någon var elak mot en så hade man alltid nån som stod på ens sida.
Varför är det inte så nån mer? Ok, missuppfatta mig inte nu.. Jag har massa helt underbara vänner som jag vet ställer upp för mig i vått och torrt. Men det är ju ändå inte riktigt samma sak som den där bästisen man hade då förr.. Eller..? Är det bara jag som tycker så?
Haha, vet väl egentligen inte vart jag vill komma med det här inlägget heller.. Det är ju inte ett gnällinlägg, har ju absolut ingenting att gnälla om på kompisfronten. De flesta kompisar jag har nu är från gymnasiet och alla mina vänner är helt fantastiska. Vi lever alla så olika liv nu när skolan är slut, men ändå hänger vi ihop. I vått och torrt.
Ååh.. Så hade man sånt dära halvft hjärta som man delade med varann.. Vad gulligt :D Fast i och för sig.. Nu har man ju ring på fingret :P Fast den andra ringen har ju ens älskade (kan ju i och för sig också vara en bästa vän).

Men när slutade man (eller är det bara jag) att ha en äkta bästis? På högstadiet? Jag har haft några personer under min livstid som verkligen har kunnat klassas som riktiga bästa kompisar. Men av olika anledningar har alla de relationerna blivit förstörda på ett eller annat sätt. Vissa dagar känner man att det skulle vara riktigt coolt att ha en sån där äkta bästis som man hade när man var liten.

Dessa människor är mina stora kärlekar i livet nu (och då menar jag vänner, så Kasper och älsklingen räknas inte med):



Emma, Anna och Kakan.. Är de inte brutalt vackra? ;)


Ica :)

Och nu undrar de tre på den översta bilden varför jag satte upp en normal bild på Ica men en sån bild på dem..? Men erkänn, ni ser ju ändå nästan alltid ut sådär? ;)



Har i och för sig lagt upp en liknande bild förut.
Men den är ju så himla vacker eftersom vi alla är så fint samlade :)


Och en av mina största kärlekar. Fast det kanske synns på bilden? ;)

Dessa människor har gett mig så mycket och det är jag dem evigt tacksam för! Vi har haft helt underbara stunder och fler lär det bli :) Som ni ser, har ingenting att klaga över på den fronten. Men i sån här vuxenålder.. Har man då en sån där riktig bästis som man hade när man var tio? Eller har man "bara" ett gäng riktigt riktigt bra vänner som gör allt för en?
Den enda vännen från de där bilderna som inte är från gymnasiet är ju Jenni på sista bilden. Och det var på gymnasiet som jag samlade på mig de bästa vännerna man kan ha. Och så vet jag även att jag i livet framöver kommer att samla på mig nån mer riktigt underbar kompis. Kanske en sån där äkta bästis som man hade när man var liten? :P Haha.. Nu ska jag sluta babbla.


Min lilla är för stor

Min lilla är för stor

2009-01-26 @ 22:05:00
Lillgubben
Kommentarer (2)
Suck.. Visste inte att det skulle bli så här deprimerande när man märker att ens bebis är för stor för vissa klädstorlekar som han kunde använda för någon vecka sen. Min lillgubbe blir stooooor..



Kommer han typ vara gigantisk på dopet om två månader?

Shobilej

Shobilej

2009-01-26 @ 20:09:08
Mat
Kommentarer (0)
God kväll folk

Har suttit och skrivit på listan på vilka som ska bjudas på dopet. Inte alls kul när man märker att det handlar om över 70 personer. *Suck* Blir många kuvert och frimärken som ska köpas.
Har i alla fall tillslut gett upp med dop-kortet och skickat iväg ett som jag tyvärr inte är helt nöjd med, men fastnade och känner att jag inte kommer nån vart. Så den får duga gott folk!

Dagens middag

Chilenska köttbullar i sås, till det serverades potatismos och grönsaker förstås :)

Är grymt sugen på att ta mig en kopp té. Var ett tag sedan jag kunde dricka det eftersom min gom har bråkat med mig. Den är inte helt läkt ännu men dödar mig inte längre heller :)

Tack för alla kommentarer jag fått! I just love it and it makes me keep up the good work! :D


Nu slavar min käraste för mig och gör té :D


Mitt... Mästerverk...?

Mitt... Mästerverk...?

2009-01-26 @ 17:14:23
Saker som jag sytt
Kommentarer (2)
Oj med vilken spänning ni har väntat på det här.. Eller hur? :P

Nu är den där hemliga saken som jag sytt på klar och uppsatt på väggen, eller klar var den redan förra veckan men den har inte blivit uppsatt på väggen förrän idag.



Där har ni den.
Facket till vänster är för min post, den till höger för Fredriks post, det avlånga facket i mitten är för tidningar och det lilla facket längst upp för alla miljontals vykort som vi får :D

Remix

Remix

2009-01-26 @ 15:02:46
Lillgubben
Kommentarer (5)
När trollmor har lagt sina elva små troll
och bundit dom fast i svansen,
då sjunger hon sakta för elva små trollen
de vackraste ord hon känner:
Ho aj aj aj aj buff, 
ho aj aj aj aj buff, 
ho aj aj aj aj buff buff!
Ho aj aj aj aj buff.

Jag har ändrat lite i texten då :P  

Varsågoda:

När Kasper har lagt sina elva små nappar
och bundit fast dom i svansen
då sjunger han sakta för elva små nappar
de vackraste ord han känner
Ho aj aj aj aj napp
Ho aj aj aj aj napp
Ho aj aj aj aj napp napp
Ho aj aj aj aj napp

Eller

När kisse har lagt sina elva små möss
och bundit fast dom i svansen
då sjunger hon sakta för elva små mössen
de vackraste ord hon känner
Ho aj aj aj aj mus
Ho aj aj aj aj mus
Ho aj aj aj aj mus mus
Ho aj aj aj aj mus

Jag har ett beroende att ändra texten i låtar :P Så blir de lite mer personliga :D

Efterlysning!

Efterlysning!

2009-01-26 @ 11:44:03
Allmänt
Kommentarer (6)
Snälla. Ge mig länkar till bra mammabloggar!

Är såååå duktig!

Är såååå duktig!

2009-01-26 @ 11:37:29
Allmänt
Kommentarer (0)
Där ser ni, nu har jag gett er maaaaassa nya inlägg på morgonen! Och här kommer en till.

Igår var jag på shoppinghumör så jag klickade mig in på cdons hemsida. De hade då ett erbjudande om två blu-ray filmer för 299:-, och eftersom de i vanliga fall är så himla dyra så passade jag på. Det fick då bli ´En riddares historia´ och ´En djävulsk romans´. Hoppas att de kommer snart så vi får nå kul att titta på. En riddares historia blev jag faktiskt helt kär i då för många år när den kom, har inte sett den sen dess så tänkte att jag kunde beställa hem den. Och den andra filmen kan man ju sitta och njuta av.. Haha :P
Beställde även två saker till älsklingen som alla hjärtansdag present, inget speciellt märkvärdigt med lite roligt. Tänker dock inte avslöja vad ;D
Har förresten även beställt hans födelsedagspresent. Tänker inte avslöja vad det är heller, men det kan ni få veta sen när han fyllt år och fått den. Alla hjärtansdag presenten får ni snällt fråga om vad det är om ni verkligen vill (vågar) få veta. Haha.. :P

Gick förresten in på erotikmässans hemsida, det verkar som att de inte ska ha någonting nu i mars :( De brukar ju ha mässa i mars och oktober. Och jag som ville gå! Får väl hålla utkik och se om det kanske kommer någon info om det senare.

Idag är Fredrik ledig så han och lillgubben ligger och sover. Lovade att väcka honom vid 12, men tror att jag snart ska gå och gosa med dem i sängen.


Här gömde han sig från mamma en dag.
Busunge.

Utmaning nummer två

Utmaning nummer två

2009-01-26 @ 10:54:18
Allmänt
Kommentarer (0)
Fick denna utmaning av http://emeliesbaby.blogg.se/

OM DIG
1. Hur mycket är klockan just nu? 10.47
2. Namn? Laura
3. Vart bor du? Stockholm
4. Hur många barn vill du ha? 2 eller 3
5. Vill du gifta dig? Ja det vill jag
6. Har du ätit sushi? Ja
7. Favoritglass? Hmm.. Nåt gott..?
8. Hur många olika sorters flingor har du i kökskåpet? Tror det bara finns vanliga flingor
9. Humör? *Tuttsprängningsläge*


FYRA GREJOR
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Aaah.. Kanske
2. Har du en hund? Nej, men en kissefix :)
3. Sover du helst själv eller med någon? Gärna med Fredrik och katten.
4. Tror du på spöken? Vågar inte

SKULLE:
1. Skulle du vilja vara längre? Ja
2. Skulle du vilja väga mer? Neej
3. Skulle du vilja ha sex nu? Nej
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Neej, men om ett tag :P


KAN
1. Kan du röra på öronen? Nope
2. Kan du slicka dig på näsan? Nope
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Nope
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Ne, är jag ensam pratar jag med katten.
5  Kan du va på en fest utan att dricka? Ja
6. Kan dina vänner lita på dig? Ja
7. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Vilken navel?
8. Kan du suga? Jadå
9. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Ja

HAR

1. Har du syskon? Ja, 2 bröder.
2. Har du någonsin haft sex med någon? Ja
3. Har du varit full den här månaden? Nej
4. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Mmm.
5. Har du borstat tänderna den senaste timmen? Nej, precis käkat frukost så snart ska jag.
6. Har du pussat någon som är fyra år äldre? Jo
7.Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Yes
8.Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Ja
9.Har du blivit påkommen när du har haft sex? Yes
10.Har du haft sex med mer än tre personer? Yes
11.Har du ljugit på någon fråga än då? Nej

Jag utmanar:
Madde
Ullis
Kakan
Emma
Ica
Anna
Jenni

Utmaning nummer ett

Utmaning nummer ett

2009-01-26 @ 10:45:28
Allmänt
Kommentarer (0)
Fick en utmaning av http://theerika.blogg.se/

Regler:
1.Länka till den som taggat dig
2.Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3.Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg
4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar,så att det vet om utmaningen.


(Det här blir riktigt svårt eftersom alla mina vänner vet så mycket om mig, och man vill ju inte ta upp värsta tragiska sakerna)
1. Jag har aldrig i hela mitt liv sovit ensam (menar då ensam i en lägenhet bara jag).
2. Jag har mått riktigt piss en del i mitt liv och fått hjälp mot det.
3. Jag är beroende av pengar.
4. När jag är hemma så springer jag gärna runt halvnaken.
5. Jag sover naken.
6. Jag har svårt att prata känslor och säga exakt hur jag känner (förutom Fredrik så finns det inte många personer jag öppnar mig helt för),
7. Jag mår dåligt när det är ostädat hemma.

Jag utmanar:
Madde
Ullis
Kakan
Anna
Ica
Emma
Emelie
Jenni

Award

Award

2009-01-26 @ 10:36:39
Allmänt
Kommentarer (1)
Har fått en award igen! Känner mig riktigt stolt faktiskt!
Har redan fått den här awarden en gång innan men blir lika glad för det!
Tack http://theerika.blogg.se/


Reglerna för Awarden är enkla.
Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg,
länkar till bloggen som jag har fått den ifrån.
I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den!
Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Jag skickar vidare awarden till:
http://normalsaltad.blogg.se
(Madde har dock redan fått den av mig en gång, men jag älskar hennes blogg!)

http://sannasundstrom.blogg.se/

http://emeliesbaby.blogg.se/

http://mebabylovedoll.blogg.se

http://elinramberg.blogg.se

http://tvillingmamma.webblogg.se

http://muppsan.com


Här hade det hänt grejer..

Här hade det hänt grejer..

2009-01-26 @ 10:19:01
Allmänt
Kommentarer (0)
Har fått två utmaningar och en Award (igen) :D

Så nu får jag pilla med de.

Operation: Rädda mina tuttar

Operation: Rädda mina tuttar

2009-01-26 @ 00:07:01
Allmänt
Kommentarer (2)
Sorry att de vart så dött här, men har verkligen inte känt för att skriva och då är det väl bäst att låta bli. Men blev i alla fall riktigt glad idag när jag fick award av en helt främmande människa, kanske var det som gav mig lite sug att skriva igen :)
Idag har jag gjort en god gärning och hjälpt Emma med att skriva ett CV :) Hoppas hon söker ordentligt med jobb nu och får napp.

Vi har verkligen blivit för lyxiga av oss.. Dålig vana.

Kvällens lyx:


Köttfärspaj och till det serverades gräddfil med avokadotärningar, hackad chili och pressad vitlök.
Och så gott vin till.


Avokados fyllda med smögenröra (dock hann de bli uppätna innan bilden togs)


Baguetter med smögenröra.

Fredrik köpte ju nämligen med sig en dunk med ett kilo smögenröra, den kostade ju bara 20 kronor så hann passade på :P

Rubriken? Jo.. jag bestämde mig för någon dag sen att sluta pumpa efter det kräver alldeles för mycket tid. Lillgubben kräver mer och mer tid och för att hinna med allt måste något väljas bort, och då blir det så klart pumpningen. Därför bloggandet vart lite dött senaste dagarna också.. Inte haft tid eller ork. Aja.. Men alla fall, när man ska sluta så ska man ju minska det lite i taget och inte bara sluta plötsligt. Och mina bröst tyckte väl att jag gick lite för fort fram så de bestämde sig för att jävlas med mig. De vart stenhårda med stora klumpar och gjorde sjukt ont. Jag kunde inte ens ta ner armarna på sidorna för att de var så stora och gjorde äckligt ont. Kul? Nej, inte speciellt..
Vill inte ha mjölkstockning, klarar mig ganska bra utan. Så ikväll har det vart hemskt, de har vart gigantiska så jag knappt kunnat röra mig.. När jag försökt göra något åt saken så har inget hjälpt.. Har försökt pumpa men de har vart så hårda att pumpen inte fått tag. Så har gått med bomber som typ kunnat sprängas när som helst. Kan inte ha bh, och så vill brösten läcka så det har vart som värsta oceanen på tröjan. Sexigt? Nej.. Inte speciellt..
Har då försökt rädda mina bröst på olika sätt. Tog ett varmt bad (hade så varmt vatten som det bara gick) och har haft en brännande varm handduk på brösten.. Allt för ata klumparna ska släppa och jag ska få ut mjölken. Efter massa tjafs så har jag nu fått ut lite i alla fall. Fortfarande lite hårt men lite bättre än innan. Förhoppningsvist kan jag sova utan att svimma av smärta eller att brösten spricker. Där hade ni dagens intressanta fakta. *Fram med anteckningsblocket och anteckna* "Lauras bröst läcker och spricker snart"
Aja.. :P That´s life.

Nu ska jag sova. Ska försöka skärpa till mig med bloggandet från imorrn :)

Award

Award

2009-01-25 @ 20:58:42
Allmänt
Kommentarer (1)
Oj, nu vart jag riktigt förvånad och glad :)
Fick en award av en helt främmande människa.
Tack http://mebabylovedoll.blogg.se/


Reglerna för denna award kommer här:

1. Vinnaren sätter loggan på sin blogg.

2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.

3. Nominera minst sju andra bloggar

4. Länka till dessa bloggar i din blogg

5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar

De bloggar jag valt att ge awarden till är:

http://normalsaltad.blogg.se/

http://thestoryofus.blogg.se/

http://mammabeckas.blogg.se/

http://emeliesbaby.blogg.se/

http://ladyfantasy88.blogspot.com/

http://kakan1988.blogg.se/

http://theerika.blogg.se/



Tuuuuuuuuut

Tuuuuuuuuut

2009-01-24 @ 17:57:33
Allmänt
Kommentarer (2)
Det blir inga ordentliga blogginlägg idag. Kontoret står still. Dagens tredje kopp med kaffe på ingång. Middagen är uppäten och kvällen blir lugn.

Massa papper till Skatteverket att fylla i. Måste tas om hand. Men inte nu. Har redan pillat med dem så mycket idag. Avslutar helt enkelt en annan dag.

Dagens tredje onödiga inlägg

Tack och hej

Munorgasm

Munorgasm

2009-01-24 @ 14:02:39
Mat
Kommentarer (1)



Chokladpudding

Ja.. Borde väl uppdatera här.

Ja.. Borde väl uppdatera här.

2009-01-24 @ 12:08:32
Vardag
Kommentarer (0)
Inget morgoninlägg har ni fått ne.. Och inget igår kväll heller. Igår var vi alla fall och storhandla och det blev massa mat, så nu är alla skåp fullsmockade igen. Kom hem först halv åtta så det fick bli onyttig mat för våran del igår. Pizza. Tack gode gud att man känner folk (min mammas kille) med bil så att han kan vara våran chaufför när vi ska storhandla :D
Packade undan alla frysvaror fort och käkade min pizza innan vi satte oss och kolla på Let´s dance. Jag var sjuuuuukt trött och lyckades hålla mig vaken preciiiiiis så att jag hann se den sista dansen. Efter det sa Fredrik åt mig att gå och lägga mig så jag låg i sängen redan 22 igår kväll. Skönt.

Imorse har jag städat, plockat undan grejer och lagt in alla konserver och annat liknande som vi köpte igår. För att få plats med allting var jag tvungen att organisera om lite i skåpen. Men sånt är kul.

Idag ska jag till min mamma så hon får hjälpa mig att fylla i alla papper om bouppteckning och så. Antar att ni märker vilket värdelöst och ointressant inlägg det här blir? Lika bra att sluta skriva mer på inlägget, får väl återkomma när jag har något vettigt att berätta.

Nu blir det lunch. Potatismos och korv.. Eller köttbullar.

Beroende..

Beroende..

2009-01-23 @ 11:09:01
Allmänt
Kommentarer (2)
Nu är vi hemma igen, jag och min mystiska sjukdom. De snodde massa blod och urin från mig. Fem rör fyllde de med mitt blod. Ondskefullt. Så får nu snällt sitta och invänta svar antar jag.

Till rubriken då.. Tänkt mycket på en grej. Hur lätt det är att bli beroende av olika saker. Cigaretter, mat, alkohol, pengar, sex och ja... Allt möjligt kan man vara beroende av. Under mina år (nej är inte så gammal som den här meningen får mig att låta som) har jag varit beroende av massa olika saker. Det som jag tycker är den konstigaste saken som jag varit beroende av måsta ändå vara Vicks blå halstabletter. Jag kunde inte låta bli dem, jag hade speciella tider på dygnet då jag bara behövde ha dem.. Jag åt oändligt många påsar innan jag lyckades bli av med beroendet. Och det sjuka är att jag höll på att trilla dit igen för någon vecka sedan märkte jag. Under några veckors tid var jag tvungen att ha något i munnen hela tiden, alltså tuggummi, halstablett eller Extra drops. Helt sjukt hur lätt det kan vara att bli fast. Men jag kom på mig själv och tvingade mig att sluta direkt. En ganska löjlig sak egentligen att vara beroende av? Inte så att jag kan gnälla om det när det finns de som är beroende av allvarligare saker som till exempel droger.
Och varför skriver jag ett sånt här inlägg egentligen..? Brist på något att blogga om kanske? Mjo, kanske det också med tänkte at ni skulle få läsa något annat i min blogg än bara om min vardag.

När man kollar upp ordet beroende så står det att det är något man inte kan sluta med. Man kan även vara beroende av att göra vissa saker, typ som rutiner. Då blir det alltså en beroendeframkallning.. Just om det har det ju visats olika dokumentärer på tv, och det läskiga är att när jag tittar på sånna program så brukar jag kunna känna igen mig lite smått i vissa saker. Det är läskigt, undra om man själv då har en beteendestörning eller om man bara förstorar upp det för sig själv..? Det kanske är som när man mår lite dåligt och typ googlar på sina symtom så får man upp en viss sjukdom som har lite andra symtom också så börjar man helt plötsligt känna av de symtomen också.. Haha. Typ.. "Hmmm.. Jo, min stortå kanske är lite mer svullen än vad den brukar vara".

Vad är det egentligen som klassas som ett beroende? Enligt psykologen Thomas Nilsson ska man uppfylla sex punkter.. Man ska vara helt upptagen av saken i fråga, man får sinnesförändringar, man vill hela tiden få mer och mer tid för saken i fråga, kroppen blir så van vid det beteendet att om man försöker sluta med beteendet så kan kroppen reagera på olika fysiska och psykiska sätt. Man kan även lätt hamna i konflikter på grund av beroendet och råkar ofta ut för återfall när man väl försöker sluta.

Så.. Kommer ni nu på några speciellt saker som ni är beroende av..?

En rätt löjlig grej, men jag tänker på kaffe nu för min egen del. Uppfyller jag de sex punkterna? Helt upptagen av kaffe.. Ja, på morgonen när jag vaknar kan jag inte tänka på annat än att få i mig kaffe.
Sinnesförändringar? Ja, får jag inte mitt kaffe på morgonen är jag ett monster och mår bättre så fort jag fått i mig kaffet. Vill ha mer och mer? Ja, om jag fick bestämma skule jag nog dricka ett X antal fler koppar varje dag än vad jag gör (men magen klarar inte det) :P
Kroppen är van? Jo, för om jag inte dricker kaffe så får jag hemsk huvudvärk som inte går över förrän jag druckit kaffe. Hamna i konflikter? Haha, jo alla fall på morgonen innan kaffet :P Återfall? Har försökt trappa ner, men får huvudvärk och blir grinig. Och föll hårt in i kaffedrickandet igen så fort lillgubben var ute :P
Haha, en väldigt onödig reflektion egentligen.. Men i brist på annat så.

Jag och min mystiska sjukdom

Jag och min mystiska sjukdom

2009-01-23 @ 09:46:50
Vardag
Kommentarer (1)
Efter frukosten ska jag ta mig upp till vårdcentralen och ta de där proverna på labb. Hand i hand med min mystiska sjukdom :P

Hörs mer sen

Lost chokladpudding i badet med lillgubben

Lost chokladpudding i badet med lillgubben

2009-01-22 @ 21:45:25
Mat
Kommentarer (0)
Hej och god kväll

Kan ju lova att bandaget inte satt kvar länge runt handleden, kan ju inte vara utan att använda handen! Får tåla smärtan!
Det blev chokladpudding som tröst för allt. Älskling vill ju ha grädde till och det tycker jag är helt sjukt, då känner man ju liksom bara smaken av grädde. Och grädde är ju skiiiiiit äckligt på grejer man äter! Men bara för att det fanns och för att inte vara annorlunda mot älskling så toppade jag kaffet med lite grädde, och det funkar ju eftersom kaffet övervinner gräddsmaken!
Haha, ser ut som nåt annat i skålen.. Hade tyvärr ingen finare skål :P

Och nu, äntligen! (Jag vet att jag är nördig när det gäller det här). Men nu har Lost börjar igen. Haha. Så idag har vi hunnit kolla på de två första avsnitten (är ju alltid dubbelavsnitt i början av en säsong). Så nu har det börjat och jag vet vad mina torsdagar kommer innebära. LOST! :P Haha. Att jag följer den serien är helt och hållet älsklingens fel. Och eftersom det är den enda serien som jag följer så tycker jag att jag bör vara förlåten!

Till middag idag blev det korvpytt med en pepparrotssås som jag gjorde. Vääääldigt mumsigt men inte alls trevligt att äta med min gom. Så ätandet tar ju en väldans lång tid, men jag ska äta ordentlig mat och ingen töntsoppa! Fast soppa är ju gott, men ingen kul att äta det nu när det känns som att man måste det.



Har precis kommit upp ur badet. Jag älskade att bada förut, fleeeera gånger i veckan! Men sen födde jag barn och fick inte bada på ett tag :( Nu har jag i och för sig haft tillåtelse i två veckor men det har bara inte blivit av. Och jag badade inte själv heller :P Hade det supermysigt med lillgubben! Vi lekte lillgubbe i sjönöd med värsta stormen och grejer! Han tyckte det var hur skönt och roligt som helst. Han har ju bara fått bada i sin lilla badbalja. Riktigt kul!

Nu ska resten av chokladpuddingen ätas upp.

Jahaja.. Det var ju kul.

Jahaja.. Det var ju kul.

2009-01-22 @ 12:14:18
Vardag
Kommentarer (1)
Precis hemkommen från vårdcentralen. Och ja, min hand sitter kvar :P Haha.. Halvft i alla fall, den hänger där i alla fall men jag har ingen nytta av den. Nästa gång jag träffar en läkare vill jag att han ska kunna svenska! Absolut inget emot utländska läkare, så länge de förstår svenska.
Jag sa att jag födde barn för sju veckor sedan så kollade han konstigt på mig och min mage och sa "Om sju veckor..? Nej nej". Försökte då förklara att det var för sju veckor sen som jag födde.. Så barnet är ute nu. Då skratta han bara och sa nåt jag inte förstod. När jag äntligen lyckats lyckats förklara att jag var där förr att min barnmorska på mödravården ville att jag skulle ringa till vårdcentralen eftersom jag knappt kan använda min hand så frågade han "Ok, och vad gjorde dem åt det?" Suck.. Det var ju på vårdcentralen jag var NU och ville ha hjälp. När han sen förstått hur och vart jag har ont och att det är efter graviditeten så fick han panik och ville lyssna på mitt hjärta och mina lungor och frågade massor om jag hade ont nån annanstans. Inte mer än gommen tänkte jag :P Så undersökte han hur rörlig jag var i båda armarna och så undersökte han min rygg. "Du har säkert fått en sån där mystisk sjukdom som man kan få efter en graviditet" fick jag höra. "Och det är inte bra, väldigt dåligt!" Hmm.. Kuul..? Ska jag bli orolig..?
Ska tillbaka imorgon för att göra typ hundratals tester på labbet och tills det sa han att jag ska ha handen inlindad i en elastisk binda, ta smärtstillande och att jag inte får använda handen.. Hur lätt är det när man har en sju veckors bebis? Så egentligen är min hand bara i vägen i sitt paket så de kunde ju lika gärna tagit bort den :P

Ta hand om en bebis och ett hushåll med en hand..? Kul.
Får se hur länge jag kommer ha på den, redan tröttnat ju.

Och min gom då, jo den är infekterad som fan men han ville inte ge antibiotika eftersom jag ger bröstmjölk. "Du kan hoppas på att den läker". Snällt. Och ja, det hoppas jag. Inte för att jag själv egentligen ville ha antibiotika men sjukt dum kommentar.

Inte sååå himla lätt att skriva blogg heller..

Till lunch blir det snart ädelost soppa (kan ju inte tugga nåt) och sen för att tycka synd om mig själv så köpte jag chokladpuddingpulver som jag snart också ska fixa till. Den behöver man ju inte heller tugga så det blir perfekt! Det måste ju nästan vara ett tecken från ovan att jag skulle köpa det.

När slipper jag all problem från graviditeten?

Irriterande!

Irriterande!

2009-01-22 @ 09:25:46
Vardag
Kommentarer (0)
Eftersom jag får så äckligt mycket kommentarer som bara är reklam så ska jag ställa in att jag måste godkänna kommentaren innan den publiceras. Vem fan vill läsa skit reklam för olika tävlingar och bloggar i mina kommentarer?

Ja, och idag blir jag säkert av med min vänstra hand. Ska till vårdcentralen på grund av handleden (äntligen) och de kommer väl antagligen amputera den eller nåt. Kul. Och sen.. Min gom.. Den är infekterad! Kuuuul.. Stort som ett hus inne i munnen!

Så här glada och positiva inlägg får ni när jag inte fått i mig morgonkaffet än! Faaan, efter att jag börjat dricka kaffe igen efter graviditeten har jag blivit riktigt beroende och är som ett monster om jag inte får kaffe!!!!!!

Ge mig chokladpudding!!!!!


Får nog införa en regel om att inget bloggande innan frukost..

Dagens fiende

Dagens fiende

2009-01-21 @ 19:00:16
Vardag
Kommentarer (2)
Hej och hallo

Vårt första äventyr för dagen var ett besök hos Erica. Där fick våra lillgrabbar ligga och glo på varann tills de tröttnade :P Hade köpt med mig lite fika som vi satt och mumsa i oss och snacka massa skit och glodde på tv. Skönt att bara komma hem till någon annan och göra absolut ingenting. Erica var sugen på att hitta på någe mer spännande att göra, men jag hade lovat Anna att hon skulle få intervjua mig så vi fick lägga de planerna på is ett tag.

Ja, så Anna kom och intervjuade mig till nån grej :P Hon pluggar ju på medieinstitutet (det heter väl så?) och där behövde hon göra nån grej och behövde någon att intervjua så hon intervjuade mig om min nya tillvaro. Hoppas jag kunde hjälpa henne så att hon får till en bra grej :) Så efter intervjufrågorna satt vi och snacka lite skit innan hon skulle hem och jag skulle börja med dagens middag. Och därav rubriken förresten.. Inte Anna dock :P

Min fiende för dagen

Eftersom jag ville göra kycklingpaj idag så fick jag den underbara uppgiften att stycka en hel kyckling eftersom vi har typ fem hela kycklingar i frysen så skulle vart ganska onödigt att köpa filéer. Men det gick bra, mycket bättre än förväntat faktiskt. Kan ju bara säga att det inte är så kul för en före detta vegetarian att ställa sig och klå upp en kyckling på det sättet :P Och så har jag kycklingfobi :P Haha.. Nog om det. Blir i alla fall kycklingpaj till middag. Pajskalet står i kylskåpet och blir klar samtidigt som jag sitter här.
Jag är faktiskt sur, eller mer irriterad. Fredrik skulle egentligen vart ledig idag, men så ställde han upp och jobba och kom till jobbet redan 7 och trodde att han skulle ha en kort dag. Men neeej.. De ville ha kvar honom till 18. Tänkte då ha middan klar till när han kommer hem kvart över sju. Men.. Åååh.. Klanten. Han hoppade på fel buss och den bussen åker åt nåt heeeeelt annat håll så han blir EN TIMME försenad. Så jippi.. Middag vid halv nio. Så sitter här nu snällt och väntar på att tiden ska gå så jag kan fortsätta med middan och se till att den är klar till halv nio istället då. Suck.. En timme liksom. Sen sa han att jag kunde äta själv om jag vill. Som att jag vill stå och laga middag och sen sitta och käka det helt själv? Ne.. Vi ska käka tillsammans, hur sur och irriterad jag än kommer vara över att han är så klantig och lyckas komma EN TIMME för sent :P Haha.. Aja. Shit happens,

Har i alla fall haft en mysig dag med Erica och sen med Anna :) Nu ska jag fortsätta sura, läsa bloggar och sen fortsätta med middan. Så det så.

Lyx i vardagen tack vare Ica

Lyx i vardagen tack vare Ica

2009-01-21 @ 10:39:35
Vardag
Kommentarer (0)
Och med rubriken menar jag inte affären, utan den livslevande Ica :P Igår när flickorna var här så hade hon köpt lite gorgonzola, det som vart kvar av osten lämnade hon kvar till mig och sa att jag fick äta upp den. Så för att få lite lyx i vardagen efter att ha varit duktig i natt (gjorde ju faktiskt älsklingens jobb och gick upp och mata) så tyckte jag att jag kunde få en fin frukost så jag smulade resten av osten på mina mackor till frukost :)


Har jag kanske en fetisch av att lägga upp bilder på min frukost?

Det låter väl som värsta bördan när jag säger att jag gjorde Fredriks jobb och gickk upp i natt. Visst är det jobbigt att inte få sova men sånt ingår ju i livet som småbarnsförälder. Och anledningen till varför det är "Fredriks jobb" är för att han jobbar så mycket på dagarna att han inte hinner umgås med sin lille son så därför vill han gå upp på nätterna för att få hinna träffa honom. Så han har valt det helt själv, och eftersom jag får vara med lilleman varje dag dagarna långa så säger jag inte emot det!

Det där samtalet som jag aldrig lyckades med igår.. Satt och ringde dit en timme igår och desamma idag och det bara tutade upptaget.. Tillslut så var det inte längre upptaget och jag blev så lycklig, dock så hamnade jag då istället i telefonkö och fick sitta där i en halvtimme :P Aja, men fram kom jag i alla fall tillslut :D

Hur lång tid kan det ta för en gom att läka? Det känns liksom som att det är en liten bit som fattas också och det gör fortfarande så sjuuuuukt ont. Vad ska man göra?

Ne, nu ska jag ta och fixa i ordning mig själv och lillen innan vi ska iväg på dagens äventyr.

Hörs sen!

Lekstund ala flicks

Lekstund ala flicks

2009-01-20 @ 22:31:38
Vänner
Kommentarer (0)
Haft en helmysig kväll med mina flickebarn. Massa snack och godsaker som vanligt :) Saknar det att vi förut träffades jätteofta, men är väl jag som är så himla seh nu för tiden :P Ni får väl skälla lite på mig helt enkelt. Men hur mysigt som helst som det alltid är :D

Nu är klockan ganska mycket redan så händer inte så mycket mer spännande. Väntar på att Fredrik ska komma hem från jobbet och då blir det nog att sova eftersom han ska upp tidigt och jobba imorgon, och jag vill ju inte sova alldeles för länge heller.

Nu har jag en skrikande bebis som jag måste ta hand om.

Hey hey hey people

Hey hey hey people

2009-01-20 @ 19:01:35
Vänner
Kommentarer (1)
God morgon, god dag, god kväll
Nu har Jenni precis åkt hem, vi hade det mysigt som vanligt fast vi oftast inte gör ett piss när hon är hemma hos mig :P Men ändå lyckas vi alltid ha lika underbart kul.


Love.
Jenni, jag och min mamma. That´s love.
Läskigt att erkänna.. Men bilden är sex år gammal och jag är fortfarande blond!
Sex år!!! Det betyder ju bara att jag är skitgammal nu. Och så blir man
ett år äldre om en månad.. *Depp*

Sitter här nu och väntar på att mina flicks ska komma :) Blir en ordentlig myskväll igen. Vad vore livet utan Crazy-Cookie, Heta-Anna, Babbel-Emma och Snygg-Ica? ;D Haha.. Känner mig dock inte så het just nu.. Sitter här med mjukisar och en extremt katthårig tröja :P Ska nog ta en sån där rullgrej och ta bort lite av håret.
Har inte hunnit fixa nån middag idag så Ica lovade att köpa ost- och skinksallad till mig :D

När jag ringde Skatterverket idag så hamnade jag i kö.. Fick plats 22.. Bara att sitta snällt och vänta. Sen skulle det ringas till Försäkringskassan, Akademiska och BVC. Allt förutom Akademiska gick bra. De hade bara telefontif till 10.30 och det tutade upptaget hela tiden. Bättre lycka imorrn alltså.

Idag har älsklingen en lång dag på jobbet 11-22.30. Stackarn. Och så börjar han 7 imorrn bitti, så därför har jag lovat att trots vår överrenskommelse så ska jag fixa matningen av lillgubben inatt.

Trevlig kväll!


Stressad..

Stressad..

2009-01-20 @ 10:47:35
Vardag
Kommentarer (0)
Är för stressad för att hinna skriva här.. Måste ringa Skatteverket, Försäkringskassan och Ekonomiavdelningen på Akademiska i Uppsala.
Och om en halvtimme ska vi gå ut en sväng och vi är båda ännu utan kläder.


Så gott att sova när mamma tar hand om allt :)

Rutiner är till för att brytas.. Eller? :P

Rutiner är till för att brytas.. Eller? :P

2009-01-19 @ 14:43:09
Vardag
Kommentarer (7)
Försöker ha lite rutiner på våra dagar. Märkte att lillgubben var väldigt grinig ofta och kom fram till att han fick sova alldeles för lite i sin vagga. Han låg ju och sov i sin babysitter eller i sitt gym, men märkte att det inte räckte utan att han behöver få sova i sin vagga. Men nu så försöker jag gå upp tidigt på morgonen och äte frukost (inte vänta i flera timmar), fixa med lillgubben tills han ska sova lite och sen äta ordentlig lunch (aldrig vart bra på det där med lunch) och sen fixa och hålla på med det jag ska för att sen fixa ordentlig middag tills älsklingen kommer hem från jobbet (det är jag duktig på.
Så det som jag måste bli bättre på är att gå upp i vettig tid, äta frukost ganska direkt efter att jag gått upp och sen lära mig att äta ordentlig lunch.

Jag försöker. Får se hur länge jag lyckas hålla fast vid det. Jag är nämligen en person som verkligen suger hårt på att hålla rutiner jag inte är van vid :P


Dagens lunch. Ja, vet väl inte riktigt om det är en ordentlig lunch, men nu fick det bli så :P
Minibaguetter med skagenröra och gurka, och ett glas mjölk förstås!

Nu är det inte mycket kvar på den mystiska saken som jag håller på att sy. Men kommer inte lägga upp en bild förrän den är helt färdigsydd och helt på sin plats :)

Brist på liv..?

Brist på liv..?

2009-01-19 @ 10:40:46
Vardag
Kommentarer (0)
Jag lever och andas

Madde är allt för söt :P Jag lever gumman och mår bra :D Haha

Igår hade jag det väldigt trevligt :) Var hos min mamma och så kom min brorsa på besök med sin assistent, vi käkade gott och hade det allmänt trevligt. Assistenten ska ha barn snart och fick veta att hon blivit flyttad från april till 23 mars. Så hon var helt fascinerad av min lillgubbe och var lite panikslagen eftersom hon aldrig hade hållt i ett barn förut och visste absolut ingenting om bebisar. `Välkommen till min värld, men tro mig.. Man lär sig sjukt fort och allt bara faller på plats när du väl står där med bebisen`. Det var mitt svar, och så är det ju också. Jag hade aldrig i hela mitt liv hållt i ett barn eller ens knappt träffat en bebis innan jag fick min michelingubbe :P Och som tur är så är vi människor tillräckligt smarta för att lära oss saker fort när vi måste anpassa oss till en situation.
Hon hade i alla fall tusen frågor kändes det som :P Allt från hur ont det gjorde att föda till hur man ställer barnet i dagiskö. Eller förskola som det nu heter. Och så fort Kasper skrek och jag skulle fixa med honom så frågade hon hur jag visste vad han skrek om och hur jag visste vad som var det rätta att göra. Men samma sak där, man lär sig att känna sitt barn och vet vad de skriker om i speciellt situationer och hur de ska tröstas just då. Ganska häftiga varelser vi är som kan veta sånt va? :P
Kasper fick i alla fall två presenter. När de var på Kanarieöarna i höstas så hade min bror köpt en body och en sjuuuuuukt mjuk filt. Så hade han även ritat ett jättegulligt kort :D
Jag lånade några skivor av min mamma med sån där musik som man kan höra Indianer spela ute på stan (allafall här i Stockholm). Tycker den musiken är så otroligt skön och med mycket stämning så därför tänkte jag att lillgubben kan få lyssna på det när han är riktigt upprörd. Kanske då kan hjälpa honom att bli lugn. Ångrar mig att jag inte lät honom lyssna på musik när han låg inne i min mage, då kunde han ju blivit lugn av att höra den bekanta musiken.
Ringde även de där viktiga samtalen igår, och tro mig.. Det var vääääldigt, och då menar jag väldigt bra nyheter!


Han kommer bli het i sin nya body


Vissa gånger kan det vara skönt att gosa ner sig i en mjuk filt!

Dagens planer är väl inte helt bestämda. Jag och Erica pratade igår om att kanske gå ut och gå med våra småttingar idag. Men jag tycker inte att vädret är sååå mysigt. Men vill hon fortfarande gå ut så är det klart att jag hänger med. Skulle även behöva gå förbi skolan (eller aah, min gamla skola) och lämna tillbaka en bok som jag lovat en lärare. Har även lovat den läraren att jag ska komma förbi och visa upp min lillgubbe.
Sen så måste jag handla så jag kan fixa nån god mat :D

Har nu tagit fram whiteboard-tavlan som jag köpte för nån dag sen och börjat fylla på listan med saker som jag ska göra. Nu ska tavlan bara upp på väggen så är allt skit bra :P Funderade på om jag skulle skriva upp det på att-göra-listan också. Liksom ´Häng upp mig på väggen`.

Är förresten nästan klar med den där grejen som jag örjat sy på. Hoppas väl på att hinna klart med den idag. Beror ju bara på hur allt går, hur mycket lillgubben hade tänkt att sova och lite sånt.

Nu kommer nog lillgubben vakna till när som helst och vara hungrig så bäst att springa och fixa lite innan.

Hej på er

Nu har skinnet börjat rulla ihop sig..

Nu har skinnet börjat rulla ihop sig..

2009-01-18 @ 09:31:22
Vardag
Kommentarer (2)
Hej och god morgon alla morgonpigga

Jag hade en plan, nämligen att börja lägga mig tidigare så att jag kan gå upp tidigare på mornarna också. Igår la vi oss vid 23 så jag kunde gå upp redan 8.30 imorse pch ändå fått ordentligt med sömn :) I och för sig så hade jag nog sovit lite längre, till nio i allafall om det inte hade låtit som värsta slagfältet i sovrummet :P Lillgubben och kissekatten låg nämligen och snarka i takt.. Aja, upp kom jag i allafall och sitter nu här med morgonkaffet.

Planerna för dagen är enkla. Nångång vid 13-tiden ungefär så ska jag och lillgubben över till min mamma. Vi ska ringa några viktiga samtal och kolla igenom lite papper. Och sen vid 15-tiden kommer min bror och hans assistent över :) Är sjuuukt länge sen jag träffade dem, tror inte ens att jag träffade dem under tiden jag var gravid.. Kan det verkligen stämma? Nu är i allafall hans assistent med barn och den är väl beräknad till April :) Ska ta och spana in hennes gravidmage riktigt ordentligt ;)

Förresten, igår började jag sy. Först så skissade jag upp det jag skulle sy och klippte sedan ut rätt storlek på alla tygbitar. Vad jag ska sy får ni allt vänta med att få veta :P Kan avslöja att det är en sak för hemmet, får se när jag hinner bli klar med den. Har ju minst hundratusen saker att göra hela tiden.


Hon är så söt, min allra käraste. Hon satt och åt men så började lillgubben att gråta så hon vart jätteorolig (som vanligt) och skulle se till att han skulle sluta gråta. Hon tycker nog vissa gånger att jag och Fredrik är hemska som inte får honom att sluta gråta direkt. Så gulligt att se när hon oroar sig, men vissa dagar tycker man synd om henne då hon kanppt hinner äta eftersom hon ska se efter honom hela tiden.

Haha, just ja.. Kanske ska förklara vad jag menar med rubriken så ni slipper undra? Har att göra med att jag brände ju gommen riktigt ordentligt när vi var ute och åt i fredags, så skinnet uppe i gommen har rullat ihop sig sådär äckligt nu. Verkligen dagens onödiga fakta.

Nu blir det dusch för min del innan lillen ska upp.

Hoppas ni får en riktigt mysig söndag!

Award - Känner mig rörd

Award - Känner mig rörd

2009-01-17 @ 21:49:17
Vardag
Kommentarer (0)
Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*


Jag har fått den här fina Awarden av www.emeliesbaby.blogg.se  för att hon tycker att jag ska vara stolt över min underbara Mammablogg! Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

http://normalsaltad.blogg.se/ (Hon är snart mamma)

Tänk om man gjort helt andra val i livet..

Tänk om man gjort helt andra val i livet..

2009-01-17 @ 16:03:46
Vardag
Kommentarer (2)
Ja då hade jag antagligen inte suttit här med bebis och fästman.. Jag har många gånger tänkt på hur mitt liv hade sett ut om jag till exempel hade valt ett annat program på gymnasiet. Då hade jag inte suttit här med egen familj och med alla de kompisar jag har nu. Jag tror att jag lätt kunde ha hamnat snett i livet annars.
Om jag inte hade gått media så hade jag aldrig lärt känna Ullis, och det är ju tack vare henne som jag träffade Fredrik. Och då hade jag ju inte heller haft min söta son eller bott här. Och de flesta vänner som jag har är från gymnasiet. Den enda vännen som jag vet att jag haft även om jag inte gått media är Jenni, henne har jag ju kännt sen urminnernas tid :P Men alla andra.. Kakan, Ica, Emma och Anna är ju också från gymnasiet. Och hur tomt vore inte livet utan dem?
Och min nya vän, Madde, hade jag nog inte heller känt eftersom vi fick kontakt eftersom båda var gravida.. Så utan media ingen Ullis, utan Ullis ingen Fredrik och utan Fredrik ingen graviditet och utan graviditet ingen Madde.. Ni hajjar va?
Det är sjukt läskigt hur ett beslut kan påverka ens liv så himla mycket. Så man får ju vara glad att jag valde media fast det inte har något med mitt drömyrke att göra. Då ville jag bli fotograf eller grafiskformgivare. Och tur det som sagt, för det är de drömmarna och valen som har byggt upp mitt liv. Och det är jag lycklig och tacksam över.

Samtidigt så kan man ju inte låta bli att undra hur mycket alla val påverkar ens liv. Kommer jag den närmaste tiden göra val som formar mitt liv helt annorluna mot vad det kunde blivit om jag gjort ett annat val..?
Tänk vad lätt (och antagligen tråkigt) livet kunde vara om man fick en mall där det stod exakt hur man skulle välja för att livet skulle bli perfekt.. Egentligen inte så himla kul va?


Ja, så här förvånad kan man bli när man förstår hur annorlunda allt kunde ha varit.

Nu ska jag filosofera vidare i dammsugningens värld.

Nu funkar det

Nu funkar det

2009-01-17 @ 14:10:30
Vardag
Kommentarer (0)

Jahaja.. Bara för att blogg.se strular (som det verkar göra för alla) så skriver jag först i Word och publicerar sen när det funkar ordentligt igen. Är ju liksom bra tillfälle att skriva morgoninlägget när man sitter med morgonkaffet. Har sjuuuukt ont i gommen idag på grund av att jag brände bort all hud från den igår *SUCK*

 

Idag blir det en hemmadag för mig och lillgubben, Fredrik jobber och slutar 19. Har en del att fixa här hemma så blir en riktig hemmafru-dag. Har maaaaaaassa tvätt att vika in. Förrigår tvättade jag två maskiner och igår tvättade jag fyra maskiner och har inte hunnit vika in nån tvätt alls eftersom så fort jag haft tid med det har lillgubben precis somnat i sovrummet och då vill man ju inte gå och störa honom. Och sen har jag en maskin på nu. Kan någon förklara hur det kommer sig att jag måste tvätta så sjukt mycket? Som tur är så är det ju inte så värst jobbigt :P Hade ju aldrig klarat mig utan tvättstuga här hemma.

Sen har jag ett jättefint diskberg som väntar på mig eftersom vi inte hann diska igår. Jag och älsklingen har kommit fram till en överrenskommelse. Förut så gjorde vi så att den ena lagar mat så diskar den andra, och eftersom jag nu är mammaledig så är det jag som fixar maten så den är klar när han kommer från jobbet. Så det resulterar ju i att älsklingen måste diska varje dag (inte så kul efter en lång dag på jobbet). Men nu så har vi kommit fram till att eftersom det oftast är Fredrik som går upp på nätterna när lillgubben blir hungrig så ska vi fortsätta med att det bara är han som går upp på nätterna och då slipper han diska. Så nu ska jag både diska och laga mat. Funkar helt toppen för mig om jag slipper gå upp på nätterna :D Det var jag som föreslog detta och älsklingen tyckte väl jag var lite knäpp eftersom han redan var uppe på nätterna och tyckte inte vi behövde ha nån deal. Men jag får ju lite dåligt samvete att det bara är han som går upp på nätterna, men han tycker det är skönt att gå upp på nätterna och vara uppe ett tag (störda människa). Så nu får båda som de vill, han får gå upp och slipper diska och jag får sova mer :D

 

Emma var så söt igår. Hon och Kakan var hemma hos Ica och så messar hon mig och skriver "Alla messar någon, så jag messar dig". Så antar att Ica satt och messa med Robin och Kakan satt väl och messa med Oskar och så kom Emma att tänka på mig :D *Kärlek*

 

Aja får se när jag får inlägget publicerat, ska i allafall spara texten på datorn så får ni den sen :)

 

Ser att lillgubben är klarvaken nu så ska ta vara på den tiden och gosa med honom.

 

Ha en mysig dag!


Åtta små trollungar

Åtta små trollungar

2009-01-16 @ 23:52:08
Vardag
Kommentarer (1)

Chips, dipp, ölkorv och en flaska vin har vi njutit av ikväll :)


Vart en riktig myskväll. Först var vi på restaurang och käka. Jag tog husets plankstek och brände gommen så brutalt (inte sååå kul). Sen kom vi hem och njöt av det ni ser på bilden och satt bara i soffan och hade det mysigt. Sista halvtimmen av Let´s Dance såg vi också. Nu ska vi natta lillgubben och sen sova själva.
Blir mer bloggande imorrn :)

God natt och sov gott

De sju underverken

De sju underverken

2009-01-16 @ 15:55:03
Vardag
Kommentarer (2)
Hej hej hallo

Ursäkta, bloggen hann jag inte med igår kväll eller imorse. Gjorde väl inget speciellt på kvällen, var bara lite tvätt som skulle hängas upp och papper som skulle fyllas i. Så var en ganska tråkig kväll men ändå försvann den.

Idag har vi varit och bekräftat faderskapet och fyllt i papper om gemensam vårdnad så därför skriver jag inte förrän nu. Vi passade även på att skicka in brevet till Skatteverket om vad lillgubben ska ha för namn. Svinkallt ute säger jag bara. Och så måste jag veeeeerkligen köpa nya skor. Får stenar i skon direkt, inte så brutalt bekvämt kan jag lova.
Imorse hade vi också en mysig olycka på morgonen, dock inte lika brutal som gårdagens. Nu var det jobbiga bara det att jag upptäckte det precis när jag skulle ta på honom ytterkläderna. Och eftersom han var så brutalt nerspydd så räckte det inte med att torka av bara så var tvungen att bada honom. Stressigt värre blev det. När vi sen hade sprungit till bussen så kom vi ändå inte på eftersom det redan var fullt med barnvagnar. Suck. Som tur är så var vi på väg en kvart tidigare än vad vi egentligen behövde. Så det var bara att stå där och vänta snällt på bussen i alla minusgrader. När vi sen kom ner till stationen höll vi på att inte hinna med tåget eftersom personerna framför mig höll på att krångla och jag skulle ju stämpla. Men vi hann i allafall och kom fram i tid :)

Nu sitter jag här, håller på att frysa ihjäl känner jag. Uscha. Och så har jag vart duktig och ringt två samtal som jag skjutit på. Det första var att boka om läkartiden vi har på BVC den 27:de (dock så kunde jag bara lämna ett meddelande eftersom hon inte svarade, och när hon ringde upp mig så kunde jag inte svara) och så har jag äntligen ringt till Vårdcentralen. Där fick man som vanligt knappa in sitt personnummer och telefonnummer så ringer de upp sen. Till mig skulle de ringa 15.50, det är snart :P

Ikväll då? Jo, då ska det firas :) Vi ska ut och käka på restaurang och sen när vi kommer hem ska vi öppna en flaska vin och mumsa i oss godsaker här hemma. Det ultimata att förtära med vin hade ju vart ost och kex men Fredrik var sugen på chips och dipp istället. Men det funkar nog också :) Och vad vi firar? Jo, vi firar att älsklingen har fått ordentligt kontrakt på jobbet och får i och med det mer tider och detta betyder ju förstås mer pengar. Och sen ville han bjuda ut mig på restaurang eftersom jag hade namnsdag igår och han hade tänkt köpa blommor till mig (väldigt onödigt för en namnsdag tycker jag) men så höll han på att missa bussen efter jobbet så han glömde det och fick dåligt samvete när han kom på det hemma :P

Min rubrik? Jo, jag och älsklingen satt nyss och försökte komma på vilka de sju underverken var. Det gick inte så bra som man hade hoppats :P Så när vi kollade upp det på Wikipedia så tyckte vi att det var konstiga grejer som var med på listan :P Någon som har koll på vilka de sju underverken är? (Utan att fuska med att kolla upp det på nätet) Så fanns det länk till en annan sida där de stod vilka de svenska sju underverken är. Och på den listan finns E4:an med, förståeligt men ändå lite smått löjligt. Eller?

Jag har konstiga låter i huvudet hela tiden. Igår hade jag låten från barnprogrammet Luftens hjältar, tidigare idag hade jag Broder Jacob och nu sjunger jag "Vad gör du lilla råtta..?"

Aja, nu ska jag sitta här och ivrigt vänta på samtalet från Vårdcentralen samtidigt som jag smsar med Erica.

Hej

Det börjar likna kärlek banne mig..

Det börjar likna kärlek banne mig..

2009-01-15 @ 16:18:50
Nyköpt
Kommentarer (5)
Hej och hallo

Vart hemma en timme nu, lillgubben har fått mat och sitter nu nöjd i babysittern. Han har börjat äta riktigt stora mängder nu, som en riktig karl :D Och hans rapningar, där snackar vi riktig karl ;D

Innan vi skulle iväg idag så var lillgubben lite rastlös så han låg och skrek när jag försökte fixa iordning mig, men eftersom jag så gärna ville vara påklädd när jag skulle ut fick jag komma på ett sätt att underhålla honom på :P Så jag satte på en cd-skiva. Och på grund av brist på skivor så fick han lyssna på Backstreet Boys (den första skivan). Haha, och ironiskt nog så vart han lugn :P Vi behöver väl inte berätta den metoden för Fredrik? :P Men nu så har min mamma skickat lite finska barnvisor till mig som Kasper kan lyssna på. Undra om han kanske tyckte om Backstreet Boys eftersom jag var på deras konsert väldigt tidigt i graviditeten (innan jag ens visste om att jag var gravid).

Jag var nere i centrum idag då. Var inne i en syaffär och köpte det jag behövde. Har nu köpt material till två olika saker som jag ska göra, får bara se när jag hinner börja. Hehe. Hittade två fina tyger och så fick kvinnan i affären hjälpa mig med en grej som jag inte hade en aning om vad det var för nåt. Så gick vi även förbi ÖB eftersom jag och älsklingen pratade igår om att jag skulle behöva en whiteboard-tavla där jag ska skriva upp saker som jag måste göra (har på sista tiden blivit sjukt glömsk och det drabbar oss hårt). Så hittade en whiteboard-tavla, dock så hade den en anslagstavla del också men jag hittar nog på något att ha där. Kanske alla tusentals vykort som vi får? :P

Och sen till dagens roliga händelse. Äntligen bestämde jag och Madde oss för att ses, och jag måste säga att det var riktigt trevligt :) Kändes som att vi hade hur mycket som helst att prata om och tiden bara flög iväg. Så vi var på Brödboden och åt lunch, så då fick jag äntligen min efterlängtade ost- och skinksallad :D Och på det en stor latte förstås :D

Efter det åkte jag upp till Ica för att hämta ut mitt efterlängtade Ellospaket!


8 bodies till lillgubben


Coolaste skjortan till lillgubben som jag är helt kär i


Och så två par byxor till lillgubben :)

Och så hade jag beställt några tröjor och underkläder till älsklingen. De är ju inte lika gulliga så inte så kul att lägga upp bilder på. Passade även på att beställa nya badlakan och handdukar :) Allt det här var riktiga fynd på mellandagsrean. Det blev bara 843:- Oegoistisk som jag är så beställde jag inget till mig själv. Jag får ju äran att tvätta alla kläder i allafall :P

Nu ska jag pilla med nåt annat ett tag :) Kanske hörs sen.

Hello and goodbye


Lyx

Lyx

2009-01-15 @ 08:59:41
Lillgubben
Kommentarer (3)
Var väl inte den bästa starten man fick på dagen. Hörde att lillgubben låg och gnällde lite men tänkte att han säkert skulle somna om, detta var 06.30. Ålötsligt hör jag hur han spyr och börjar direkt gallskrika. Jag kollar på honom och ser att hela han då är nerspydd.. Han kunde (eller ville inte kanske) öppna ögonen eftersom hela hans ansikte var vitt av spya. Kanske inte så mysigt att inte kunna se för all spya :P
Aja, upp med honom från vaggan och tvätta honom. Fick bli ett ordentligt bad. Eftersom jag inte hade nån lust att börja bädda rent i hans säng så fick han sova brevid mig resten av morgonen, pappa hade ju åkt till jobebt så vi hade hela sängen för oss själva att gosa i.


När man lyckats somna om, och dessutom i mammas säng kan man få det såhär lyxigt.

Jag lyckades dock aldrig somna om Låg i sängen i 1,5 timme och tyckte tillslut att det var lika bra att gå upp eftersom klockan ändå skulle ringa 08.50.

Så lite vardagslyx för lillgubben att få sova i mammas säng, men dock inte så kul för mamma att gå upp så tidigt :P Men var ju i allafall mysigt att ligga och gosa i sängen :)

Nu ska jag trösta lillgubben som precis vaknat innan jag ska duscha, få i mig frukost och fixa i ordning mig för dagen.

Inatt blir det extra skönt att lägga sig!

Inatt blir det extra skönt att lägga sig!

2009-01-14 @ 22:39:42
Vardag
Kommentarer (1)
Och varför då för? För att jag har bytt sängkläder och då är det alltid extra mysigt.

Där fick ni dagens onödiga fakta!

Jag rekommenderar..

Jag rekommenderar..

2009-01-14 @ 19:39:05
Mat
Kommentarer (4)



Dagens middag. Lax i teriyakimarinad.

Här ovan ser ni bild på dagens middag. Lax i teriyakimarinad, och till det hade jag fräst en gul och en röd paprika, haricots verts och fänkål. Sedan slängde jag lite sesamfrön på. Detta serverades med jasminris och teriyakisås.

Idag har vi bara varit hemma. Diskat i flera omgångar (det hade samlats en stor och fin hög under helgen och dessa dagar jag vart sjuk), städat lite och tvättat några maskiner.

Imorgon ska jag äntligen ta mig till en syaffär, får hoppas att den affären jag ska till har det jag behöver och inte har helt chockerande priser. Sen är det bara att ta sig hem och börja sy :D Lägger upp bilder och sånt här sen när det är dags.
Ser framemot imorgon, vi ska nämligen göra annat än bara handla. Ni får veta mer imorgon :)
Hoppas även att mitt paket kommer imorgon. Beställde massa kläder till lillgubben och Fredrik 30 december och paketet har ännu inte kommit. Såg på deras hemsida att den skickades igår. Men varför ska det ha dröjt så sjukt länge?

Ikväll blir det nog en film, fast egentligen är jag inte alls sugen på att se nån film så får se vad vi hittar på. Kanske spelar vi något istället. Men eftersom älsklingen är ledig idag så ska vi hitta på någonting tillsammans.

Bloggdesignen har legat nere idag, har haft så mycket annat för mig så har inte hunnit med den. Men fortsätter då det finns tid.

Nu ska jag hänga upp tvätt och sen ge mat till lillgubben.

Hej så länge


Har han inte en alldeles underbar pappa?

Har han inte en alldeles underbar pappa?

2009-01-14 @ 16:35:24
Nyköpt
Kommentarer (2)
Som många av er vet så älskar Fredrik lego. När han för nån dag sen satt inne på Tradera hittade han något han var tvungen att bjuda på till sin lille son.

Nalle Puh duplo :D
 
Ok, Kasper kommer nog inte ha så stor glädje av det än. Men snart så :) Tycker i allafall det var hur gulligt som helst!


Dagens outfit

Dagens outfit

2009-01-14 @ 12:51:29
Lillgubben
Kommentarer (2)

Här ser ni dagens outfit

Den outfiten som först var tänkt fick snabbt hamna i tvätten efter en "liten" spyolycka. So this is the new shit!

Nästan som en ost- och skinksallad med en stor latte..?

Nästan som en ost- och skinksallad med en stor latte..?

2009-01-14 @ 11:53:15
Mat
Kommentarer (2)
Shit vad jag vart sugen på en ost- och skinksallad. Som så många gånger förr. Nån dag ska jag åka ner och käka det! Och så en stor latte på det.. *MUMS*



Det här blev det till frukost.
Havregrynsgröt, två mackor med ost, skinka och tomater. Och så ett glas bravo äppeljuice och en kopp kaffe.

Nästan som en ost- och skinksallad med en stor latte..?

Slitit som en hund och ätit som en gris

Slitit som en hund och ätit som en gris

2009-01-13 @ 18:28:17
Mat
Kommentarer (0)
Satt flera timmar med bloggdesignen. Pillade och höll på. Så fick jag till det ganska bra, hittade dock inte färger som skulle passa. Plötsligt ändrar jag mig och funderar på om jag ska göra om helt och hållet. Aja, får se hur det blir i slutändan.

Dagen har varit väldigt lugn. Fast efter några timmar framför datorn och utan att ha ätit något alls märkte jag att humöret började rulla åt fel håll :P Var lite allmänt jobbig mot folk på msn, men sånt ska de tåla! Speciellt Ullis, hon har ju faktiskt sett hemska sidor av mig. Och det roliga är, jag märkte det här idag.. Jag blir en ond människa, en mycket ond en när jag sitter och programmerar och pillar med olika redigeringsprogram på datorn. Det är därför mitt humör var pisst på gymnasiet :D Nu har vi hittat svaret. Har nu inte hållt på med sånna program på flera år och har vart på så snällt humör fram tills idag då jag började pilla med de programmen igen :D Så, nu är jag ursäktad för all dålig uppförande under gymnasiet. Eller hur Emma? ;)

Eftersom jag helt glömde bort maten och eftersom älsklingen jobbar kväll idag så fick jag komma på en smart lösning. och lösningen vart hemkörd pizza. Om det var en smart lösning vet jag inte, men fick ju mat snabbt och blev mer än mätt. Man måste beställa för minst 130 spänn för att få gratis hemkörning så var ju tvungen att beställa värsta maffiga pizzan :P Tog en medium panpizza som gick på 125 och så en cola. Tro inte att jag orkade käka upp hela, men var ju tvungen att ta den för att få gratis hemkörning :P Kan väl inte helt hundra påstå att det var den godaste pizzan jag ätit. Kändes som att det bara var ost. Och visst är ost underbart gott.. Men det var som att äta massa deg med ost på.. I och för sig så var det väl det också. Men lite annat skit skulle den ju också innehålla :P

Här ser ni osthögen

Nu är jag sjukt sugen på att åka till nån syaffär ju! Hmm.. Men när är ju frågan. Bör väl bli frisk först, och sen vill jag gärna att älsklingen är ledig så att han kan följa med mig. Han är ju i och för sig ledig både imorrn och på fredag. Så kanske på fredag då.. Får se helt enkelt.

Har suttit och pillat med en annan grej i InDesign men lyckas verkligen inte bli nöjd. Vad ska man göra?

Aja, ska kolla om jag orkar pilla med bloggdesignen lite mer tills lillen vaknar för då ska vi gosa.


Nu är det bara att börja

Nu är det bara att börja

2009-01-13 @ 13:13:35
Vardag
Kommentarer (0)
Nu har jag fått både Photoshop och InDesign, så är väl egentligen bara att börja med den nya bloggdesignen. Ska se om det blir idag eller inte, beror väl lite på hur jag orkar och hinner.
Vill även gärna hinna åka förbi nån syaffär så jag kan börja sy egna grejer, men måste ju få köpa lite grejer först. Det blir dock inte idag, det får istället bli nån dag då jag mår bättre och är feberfri.

Igår tog jag mod till mig och gick in på min skolmail som jag inte vågat göra på ett bra tag. Eftersom jag åkte in på sjukhuset då i början av december så glömde jag bort allt som hade med skolan att göra och sköt upp allting bara mer och mer. Men det var inte alls så hemskt som förväntat, egentligen inte alls hemskt. En av lärarna mailade att jag var godkänd och den andra (den onda) mailade bara om att jag har lite kompletteringar jag behövde göra och sa att jag kunde göra de när jag orkar igen. Toppen ju :) Vet dock inte vad jag ska komplettera så bad henne maila mig det. Sen ska jag ta en heldag och försöka fixa allt det där.

Jag ber om ursäkt för att det inte händer så mycket med bloggen nu, men snart så :)

Igår lyckades jag åstadkomma massa nödvändiga saker fast jag var sjuk. Massa mail och sånt som skulle fixas. Har dock en del kvar att göra. Men många viktiga saker är fixade.

Igår hände en till helt läskigt underbart konstig sak som jag inte kommer berätta om i bloggen än. Och det är ingen idé att fråga vad det är heller för jag kommer inte berätta :P En hemlighet till resten av världen liksom. Ni får veta det sen när det behövs :) Nog om det.

Nu ska jag pilla med en sak i InDesign och sen kanske börja med designen till bloggen.

Måste ta tag i att ringa till vårdcentralen på grund av min handled. Kan inte längre lyfta upp lillgubben eller ens gå med vagnen. Inte så himla kul liksom. Är sjukt svårt att sitta vid datorn också.

Dagens look

Ska som sagt försöka göra bloggen lite roligare så fort jag bara blir frisk igen.

Hej så länge


Förändringar

Förändringar

2009-01-12 @ 19:55:53
Vardag
Kommentarer (0)
Anledningen till att det är dött här är för att jag är så sjuk och orkar inte riktigt skriva. Har massa feber och ont i både hals och öron.

Och vad är det för förändringar som jag menar med rubriken? Jo, är sjukt sugen på att skaffa en ny bloggdesign. Kontaktade en tjej som gör bloggdesigns, men kom sen på att varför kan jag inte testa på det själv? Har ju faktiskt läst media på gymnasiet där jag läste både webbdesign och grafiskkommunikation och fick väldigt bra betyg i dem. Så har ju programmerat hemsidor själv och fixat andra sånna grejer. Så varför inte testa att göra en bloggdesign? Nu väntar jag bara på att få Photoshop och InDesign som älsklingen har lovat att fixa. Förhoppningsvist får jag det ikväll eller imorgon.
Så då ska jag försöka mig på en riktigt snygg design.

Har tänkt att förändra bloggen lite mer också. Fick ju en symaskin i älsklingen i julklapp som jag antagligen borde börja använda. Så tänkte börja sy egna kläder (till lillgubben) och kanske något annat. Och då kan jag ju visa upp bilder på allt det i bloggen. Så gäller för mig att ta mig ner till en syaffär där jag kan köpa massa grejs som jag behöver. Har redan tittat ut några grejer som jag är sugen på att sy. Så får väl återkomma om det så fort jag kommit igång.
Nån mer förändring som önskas på bloggen? Säg till i så fall!

Så får vi se om det blir en bloggdesign skapad av mig själv eller om jag köper en. Men snyggt och nytt ska det i allafall bli.

Annars då? Jo, idag har vi vart på BVC. Nu väger min lillgubbe 4500 gram och är hela 52,5 cm lång. Nästa tid som vi fick är ett läkarbesök som man ska göra när bebisen är 6-8 veckor. Dock så tror jag att den tiden vi fick krockar med besöket för återträffen som vi ska ha med föräldrautbildningsgruppen. Kom på det först hemma så ska ringa imorrn och boka om tiden.

Idag har jag fått två saker gjorda som jag borde haft på en att-göra-lista. Kanske ska man ta och börja med en sån lista för att sedan bocka av allt det man har gjort? Det är i allafall saker som jag skjutit på alldeles på alldeles för länge och helt i onödan också.

Jag återkommer helt enkelt när jag har mer att komma med :) Och när jag mår lite bättre.

Usch, fy och dubbelblä

Usch, fy och dubbelblä

2009-01-11 @ 20:43:36
Nyköpt
Kommentarer (1)
Hade väl hoppats att jag skulle må lite bättre efter Panodilen jag tog imorse. Men icke de. Ont i halsen, huvudet och öronen och så feber också. Suck så jobbigt. Är riktigt trött och mår inte alls bra. Kanske borde dricka te? Får se om jag kommer ihåg det efter att jag skrivit klart här.

Dagen har ändå funkat rätt bra. Först fikade vi (jag, Kasper, min mamma och hennes kille) med min mormor och hennes man. Så gott med kaffe :D Tog en god fralla till också. Sen gick vi runt och kollade runt lite i affärer och jag köpte en cool outfit till lillgubben.
När klockan tickat iväg lite så följde vi min mormor och hennes man till flygplatsen och vinkade av dem. Det var kul att de var här och hälsade på under helgen så att de fick träffa Kasper :)
När jag sen kom hem strax innan 17 mådde jag inte speciellt bra, som tur var så kunde jag lägga lillgubben i sin vagga och så sov han till halv åtta. Var skönt att få sitta helt ifred och bara slappa en stund och inte göra någonting alls.
Så fick lillgubben sin mat när han vaknade och sitter nu i sin babysitter och vilar magen :) Idag har han velat äta massor. Och det är väl bra så blir han stor och stark. Eftersom jag inte vart hemma så mycket under helgen var jag även tvungen att starta en maskin med tvätt, det blir rätt mycket med en liten bebis. Så fort man inte tvättat på två dagar så är tvättkorgen full, därför föredrar jag att tvätta nån maskin varje dag.


Lillgubbens outfit som jag köpte idag. 149:- på Kappahl :)

Nu känner jag hur huvudet börjar svida och att bihålorna brinner upp samtidigt som snoret försöker ta sig ut. Myyyys. Undra om kvällen kommer bli lika seg som det känns. Klockan är bara halv nio och det blir ingenting på tv heller. Känner inte heller att jag har någon kraft att göra något speciellt heller. Ska väl dricka mitt te snart och sen ta lillgubben i famnen och ligga och gosa med honom på soffan. Eller riskerar jag att smitta honom? Det vill jag ju inte. Men vill ju inte låta honom ligga ensam i babysittern hela kvällen heller.

Sjukt kallt är det också. Usch fy och bläääää.

Imorgon är älsklingen min ledig. Riktigt skönt. Igår lyckades han hinna med ett tidigare tåg så han kom hem en halvtimme tidigare. Det är lyx. Hoppas han hinner med den ikväll också, har så svårt att lägga mig innan han kommer hem. Och jag är verkligen trött och vill sova. Kanske slumrar på soffan med lillisen :)



Mjukisfågeln som jag köpte igår på Fjärilshuset till Kasper.
149:-

Nu ska jag snyta mig, fixa te och sen gosa i soffan.


*Gäsp*

*Gäsp*

2009-01-11 @ 10:42:13
Vardag
Kommentarer (1)
På  grund av brutal huvdvärk och massa ont i hals och öron så får ni ingen uppdatering nu. Och så har jag bara lyckats sova tre underbara timmar.

Min sång

Min sång

2009-01-10 @ 23:09:35
Vardag
Kommentarer (1)
Sjunger för katten "Gosa gosa gosa, gosa gosa gosa med matte" Och hon kollar på mig och känner att hon blir hungrig och går och sätter sig vid dörren för att vänta på att husse ska komma hem från jobbet. För då får hon sällskap vid maten.



My love

Fjärilshuset

Fjärilshuset

2009-01-10 @ 22:18:52
Vardag
Kommentarer (0)
Då satt man här igen. Känner mig stressad. Varför?
Har i allafall haft en väldigt trevlig dag idag :) Vi (jag, Kasper, min mamma, hennes kille, min mormor och hennes man) åkte till fjärilshuset som ligger i Hagaparken. Där kan man se fjärilar, fåglar, växter och fiskar. Fint ställe :) Hade Kasper varit lite äldre så hade han nog tyckt att det var jättekul, nu låg han ju mest i vagnen och sov. Vi gick runt där och kikade på allt fint. Fjärilar som flög runt, fåglar som skrek och fiskar som simma. Det var häftigt gjort med olika slags klimat. Det fanns regnskogsklimat och ett rum där klimatet är som i Taiwan. Riiiiktigt varmt i vissa delar, och riktigt fuktigt. Regnskogsdelen är min favorit. Några gånger lyckades jag bli skrämd av nån fjäril här och där :P Efter det tog vi en fika och kollade lite i affären. Jag köpte en stor mjukispapegoja till Kasper och tre slags olika växter till Fredrik. Man skulle få som ett eget litet rengskog.



Sköldpaddor


Nån snubbe




Regnskog


Ser ni att det sitter fjärilar där?





Jag tyckte det såg ut som bananskal och min mamma sa att det var kondomer från Taiwan.
Vad tror ni?




Morotskaka och kaffelatte


Efter äventyret åkte vi hem till min mamma. Och för engångs skulle så skulle vi inte käka på restaurang, nämnde ju ett tidigare inlägg att man med min mormor alltid äter på restaurang. Men nu gjorde min mamma och hennes kille mat. Potatisgratäng och kött. Det var riktigt gott :)
Så satt vi där och snacka massa skit och så gosa alla med lillgubben. Vi kom hem strax innan 21 och nu sitetr jag här och försöker underhålla er. Vart ju en lugn kväll som jag nämnde att jag ville ha. Lillen har nyss ätit och jag hoppas få en liten stund för mig själv. Och som jag skrev i förra inlägget så köpte jag mig något gott till kvällen.


Detta gottar jag mig med ikväll.

Imorgon blir det full rulle igen. Känner att jag skulle behöva ha en helt ledig dag, nu har jag haft grejer planerat varje dag. Känner att jag behöver en dag då jag får vara hemma helt och hållet och bara fixa det jag vill här hemma. Nån dag nästa vecka får bli sån :) Kanske onsdag?

Resten av kvällen blir nog inte så händelserik. Väntar på att Fredrik ska komma hem från jobbet, och han borde väl komma om ungefär 1,5 timme. Ska försöka lägga lillgubben i sin säng och sen bara sitta vid datorn och tvn och glo :)

Ni får nog nöja er med detta så länge. Kanske kommer mer innan läggdags.

The last goodbye

The last goodbye

2009-01-10 @ 11:05:26
Vardag
Kommentarer (1)
Hej och god morgon

Tänkte slänga in ett snabbt morgoninlägg här innan vi ska iväg på dagens äventyr. Det var helt otroligt varmt att sova inatt, varje gång jag vaknade så kände jag hur dygnsur jag var. Och vad ska man ta av sig (förutom täcket) när man sover naken? Tar man av sig täcket när man är helt genomsvettig så blir det ju bara svinkallt! (Dagens onödiga problem kanske?)
Det börjar bli jobbigare och jobbigare att gå upp på nätterna för att pumpa, ja undrar hur länge jag egentligen kommer att orka med det. Men gör i allafall så gott jag bara kan :)


Här ser ni min fina frukost. Mannagrynsgröt med mjölk och kanel, två mackor med ost och salladsblad, ett glas juice och så ska den tomma koppen innehålla kaffe. Eftersom jag satt och åt frukost ensam så hade jag ett korsord att klura på. Eller i och för sig, helt ensam var jag ju inte. Fick ju självklart sällskap av kisse min.

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska hitta på ikväll. Kanske köper mig något gott och sitter i soffan och myser för mig själv? Eller helt själv är jag ju inte, men lillgubben ska väl förhoppningsvist sova nångång. Fredrik kommer ju ändå inte hem från jobbet förrän kring midnatt. Och så kan jag ju hoppas att jag får myssällskap av Fröken katt :D Någon som vet om det är någon bra på tv idag?

Vi ska åka iväg om typ 45 minuter, vi (jag, Kasper, min mamma och hennes kille) ska åka och hämta min mormor och hennes man på hotellet innan vi åker iväg på dagens äventyr.
Hinner väl inte skriva så mycket mer just nu. Ska hinna fixa iordning mig själv lite grann, packa ner lite saker (efter tisdagens tripp till Kista har jag lärt mig att det är smart att även ha med sig ombyte till mamma) och så ska lillgubben få lite kläder på sig.



Det här kanske inte är den ultimata klädseln en sån här dag?


Dagens rubrik? Jo, idag får alla ta ett sista farväl av min pappa. Hans begravning äger rum idag i Finland. Om jag kommer ihåg rätt så skulle begravningen börja klockan 11 (finsk tid), så i så fall skulle den ha börjat för en timme sen. Jag hade min minnesstund för min pappa här i Sverige, och det känns helt okej att inte vara i Finland idag. Jag har fått ta mitt farväl och försöker nu gå vidare med livet. Hade jag inte haft en nyfödd bebis hade jag ju såklart åka till Finland. Men men.. Jag har många fina minnen av min pappa och han kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

Aja, nu babblade jag på fast jag egentligen skulle fixa grejer. Men ha en bra dag alla så hörs vi säkert sen :)

This is why.. This is why..

This is why.. This is why..

2009-01-09 @ 23:14:21
Vardag
Kommentarer (0)
Så var fjärde säsongen av Let´s dance påbörjad. Kan väl inte påstå att det är något jag sett speciellt mycket fram emot, visste inte ens att det skulle börja förrän nån pratade om det på fikat hos Emma i onsdags. Men är kul att TV4 har sånna program som man kan sitta och följa varje fredagkväll med familjen. Är säkert kul för många barn att få ha lite fredagskvälls underhållning med föräldrarna :) Kan väl inte påstå att det är så i min familj :P Fredrik lär ju inte vara helt sugen på att följa det varje fredag, och lillgubben är lite över fem veckor. Visst, han har ingenting emot att ligga i min famn om jag sitter och kollar på det. Men inte riktigt familjeunderhållning för oss.
Och varför ska tidningar alltid envisas om troschock? På Expressen kan man läsa att "Höglund gick ut hårt med troschock"  och sedan står det att programledaren tycker att hon kunde se skymten av hennes trosor. Seriöst. Nån som bryr sig? Kom tillbaka när det blir riktig chock där man ser det ena och det andra. Fast det passar ju också mer i en nöjestidning. Under de tre åren man läste media lärde man sig hata det ganska mycket. Haha. Jag älskade gymnasiet och allt det jag lärde mig, men tillslut så förstår man vilken skit hela media är :P
Kan ju erkänna att när Laila Bagge kom in på scenen där i början när alla skulle presenteras så tänkte jag "Åh shit vilka tuttar och vilken kropp hon har". Jaja, ni som inte känner mig, dags att lära sig att Laura är tuttfixerad. Tycker i allafall att hon var skitsnygg i sina kläder.

Det förra inlägget jag gav er var ganska kort eftersom jag så gärna ville komma iväg och gosa med lillponken på soffan. Och jo jag vet, hade ju kunnat vänta helt med inlägget men är så snäll att jag offrar tid :D Nu ligger han här brevid mig i soffan och utför en del av sin dagliga gymnastik som han så ofta utför.

Nu sitter jag här och väntar på att älsklingen ska komma hem från jobbet. Han är väl hemma om typ en timme så ska försöka hinna pumpa innan det så att jag kan gå och lägga mig när han kommit hem. Måste upp ganska tidigt imorrn.

Bilder på lite onödig skit som jag gottat mig med under kvällen:


Två mackor med hushållsost, blue cheese-dressingen som jag är beroende av, salladsblad och tomatskivor.



Och sen en bit av citron cheesecake-tårtan som vi åt tidigare idag (som jag nämnde i det förra inlägget).

Jag är trött. Jag vill sova. Vill inte gå upp och pumpa på nätterna. Har en halvft skrikande bebis nu. Jobbigt med skrikande bebis när man är ensam hemma och behöver pumpa. Tjat, tjat och bla bla.

Anledningen till varför jag aldrig lägger upp en bild på mig själv..? Jo, för att jag alltid ser så sjukt bitchig ut på alla kort. Varför då för? Jag är inte bitchig. Eller är jag..?



Här har ni en bild. Bilden är dock ganska gammal, men ändå.
(Jag till höger och Jenni till vänster)

Den bilden jag hitta som jag ser minst bitchig ut på. Då förstår ni hur illa det är. Nu har jag dock tunnare ögonbryn och lite mörkare hår och mörkröda slingor i det.

Haha, hittade en helt sjuk bild på mig och Kakan som är från nyårsafton 2007-2008.



Det roliga är att det ser verkligen inte ut som jag.
Och det där konstiga bruna jag hade runt halsen? Var så att jag hade en klänning som jag insåg hade alldeles för djup urringning. Man kan ju påstå att bröstvårtorna syntes. Så därför snodde jag Patrics collegetröja och knöt den runt halsen. Var ju alldeles för varmt att ha den på sig, så den fick hänga runt halsen.


Uppenbart ju att det inte går att få bra bilder på mig. Blir bara konstigt. Ska lägga upp en bild från när jag är två år. Ingen bitchighet där inte. Undra om det här kan klassas som dagens onödiga problem?

Aja. Nu pumpning och sen sova.

Hur många kollar på Let´s dance ikväll..?

Hur många kollar på Let´s dance ikväll..?

2009-01-09 @ 20:47:28
Vardag
Kommentarer (0)
Hallo och god kväll.
Har nu vart hemma en timme. Mormor och hennes man var ju på fika hemma hos mig, var mysigt att de kom hit från Finland för att träffa Kasper. Vi (Kasper) fick lite kläder och så satt vi och käka tårta (en sån där Almondytårta med citron-cheessecake smak) som min mamma köpt. De vart helt förälskade i min lilla kära Kasper. Och det är väl inte så konstigt? ;P
Efter det var vi och käkade på kinarestaurang. Det var räkor i currysås och ett glas vitt *mums*

Nu har jag då matat lillkillen och har Let´s Dance på i bakgrunden. Undra hur många som sitter och kollar på det. Den coolaste tycker jag i allafall är Hasse Aro.

Tänkte bjuda på lite bilder från idag och sen gosa med lillponken på soffan.


Tre pyjamasar, ett par byxor, en långärmad och en typ sparkdräkt med tröja fick Kasper av gammelmormor.


Mamma och pappa fick en chokladask.


Här ser ni min mormors man med lillgubben.


Och här ligger han så i gammelmormors famn.


I mormors famn i väntan på att vi ska gå.

Händelserik helg

Händelserik helg

2009-01-09 @ 11:34:55
Vardag
Kommentarer (1)
God förmiddag på er. Har vart uppe ett tag nu och fixat lite här hemma. Hängt upp tvätt och städat lite. Tänkte slänga in ett inlägg här innan jag stoppar i mig frukost. Idag får det bli mannagrynsgröt, två mackor, ett glas juice och en kopp kaffe. Hur underbart är det inte att man kan göra gröt i mikro? Haha, eller så har vi bara blivit alldeles för bekväma av oss nu för tiden. Förut åt jag aldrig gröt på morgonen just eftersom jag inte orkade stå vid spisen och tillaga det. Nu är det så enkelt. Blanda det som ska blandas och så in i mikron. Enklare kan det ju inte bli. Eller, jo egentligen.. Att äta frukost på hotell och ha gröten tillagad. Det är enklare.
Efter frukost ska jag damma och dammsuga och sedan ta en skön dusch och fixa iordning mig.

Hur kommer det sig att vi kommer ha en händelserik helg då? Jo, för idag kommer min mormor och hennes man från Finland för att träffa Kasper för första gången :) Min mormor fyller 79 och är hur pigg som helst och åker till Sverige lite då och då för att hälsa på min mamma och sina barnbarn (nu även barnbarnsbarn). Så idag kommer de då, min mamma och hennes kille ska hämta dem på flygplatsen och åka med dem till hotellet en stund och sen komma hem till oss. Älsklingen jobbar tyvärr hela helgen så de kommer inte hinna ses. Men så ska vi i allafall fika lite här innan vi åker och käkar middag nånstans. Med min mormor käkar man alltid på restaurang, aldrig så att man fixar mat hemma. Eller jo, på somrarna när vi är i Finland så brukar hon koka potatis och så grillar hennes man några riktigt tjocka finska korvar :D Haha. Min mormor är helt enkelt inte typen som ska laga mat och baka. Så därför är det restaurang som gäller. Tur nog så har min mamma inte tagit efter henne :) När jag var liten fick vi alltid god mat hemma. Och än idag så brukar jag äta hos min mamma lite då och då. Oftast då när älsklingen jobbar kväll eftersom det är så sjukt tråkigt att göra mat för en person. Tar ju ett tag innan lillgubben börjar med riktig mat.
Kommer i allafall bli mysigt att träffa mormor. Sist träffade jag henne förra sommaren när jag och älsklingen var i Finland en snabbis. Och då var jag gravid i typ vecka 14.. Eller nåt.

Hade en jobbig dröm inatt. Ska inte berätta vad den handlade om men jag mådde dåligt över det när jag vaknade och kommer ihåg att jag mådde dåligt i drömmen också. Det som hände i drömmen var egentligen en bra sak, men jag tyckte det var jobbigt. Och det är helt orealistiskt.. För det som hände är något som inte kan hända i det riktiga livet. Tack gode gud för det antar jag. Usch, jag är nog en hemsk människa. Eller kanske bara någon som vågar tänka på saker hur fel de än är?

A just ja, har ju två till saker som står på min att-göra-lista idag (nej, har ingen sån lista, men om jag hade det så skulle de två grejerna stå på den), jag måste ju ringa de där två samtalen som jag inte kom nånvart med igår. Wish me luck.



Haha, i brist på andra bilder så får ni en bild tagen på min dator när jag sitter och skriver blogg.
Ey, lovade er fler bilder men sa aldrig att det skulle bli bra bilder.

Fan vad jag känner mig på dåligt humör. Kanske hjälper med frukost?


Wanted

Wanted

2009-01-09 @ 05:05:40
Vardag
Kommentarer (2)
Kvällen igår spenderades bort med film, det blev en ny film som Fredrik köpt. Wanted med bland annat Angelina Jolie. Har väl egentligen inte så jättemycket att säga om filmen. En rätt vanlig amerikansk action, alltså egentligen ingenting för mig :P Men den funkade väl helt hyfsat att se på.

Hmm.. Varför funkar det inte längre att skriva ordentliga inlägg när jag sitter uppe och pumpar de här äckliga tiderna..? Funkade ju bara för någon dag sen ju. Nu är jag bara alldeles för trött och vill bara sova. Snälla pumpning, gå fort :D Jag kom inte i säng förrän strax efter halv två i natt, så har bara fått drygt tre timmar sömn innan jag skulle upp och utföra min hobby. Pumpning. Snart, väldigt snart ska jag fortsätta sova.
Nu är klockan fem, och då är det dags för Ica att gå upp. Usch, fy och blä.


Såhär bra tyckte han att filmen var :P
Haha, däckat i pappas knä efter maten med ett av sina snygga nya haklappar och pyjamas.

Haha.. Klockren

Haha.. Klockren

2009-01-08 @ 18:55:45
Vardag
Kommentarer (1)

Fick den här i ett mail från min mamma så jag vet inte vem som skrivit den.. Så vilken katt och hund som skrivit dessa vet jag inte :D

HUNDENS DAGBOK:
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

 

KATTENS DAGBOK:
783:e dagen i fångenskap…
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.
På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi’.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias…


Dagens onödiga problem..

Dagens onödiga problem..

2009-01-08 @ 16:41:50
Vardag
Kommentarer (0)
Potatis med köttbullar och brunsås eller potatismos och köttbullar...? Brunsås är ju gott.. Så potatismos med köttbullar och brunsås.. Hmm.. Vad är jag mest sugen på? Egentligen potatismos.. Men så jobbigt att mosa potatisen ju :P Haha.

Vilka problem.

Här kommer det lovade långa inlägget

Här kommer det lovade långa inlägget

2009-01-08 @ 15:16:20
Vänner
Kommentarer (0)
Ute snöar det. Är det kanske vinter nu? Det märker man ju så småningom :P
Jag tycker det gick bra på MVC idag, det tycker dock inte Ullis. Hon frågade hur det gick och jag svarade att det gick bra och berättade vad som sagts och då tyckte hon inte att det räknades som att det gått bra :P Mitt blodtryck var lite för högt, men inget som var så brutalt farligt. Så lämnade jag urin för en urinodling och om de hittar något konstigt där så hör de ju av sig. Sen så berättade jag om min onda handled och då tyckte hon att jag skulle kontakta min husläkaren för att få en remiss iväg skickad nånstans där de kan röntga handleden och se vad som ska göras. Hon kunde inte skicka iväg en remiss eftersom jag inte längre är gravid. Men hon snackade om att oftast så går det bara tyvärr att lösa med operation. Sen skulle jag gå hos min husläkare lite då och då för att hålla koll på mitt blodtryck. Och eftersom jag fick en blodpropp när jag låg inne på sjukhuset så tyckte hon att det var konstigt att sjukhuset inte kallat mig dit för en uppföljning. Så hon tyckte i allafall att jag skulle ringa dem och se om de glömt mig eller vad som hänt. Sen när jag gick därifrån så sa hon "Kom ihåg att ringa de här samtalen nu och inte vara lika seg som du var på att komma hit" och så skrattade hon :P Eftersom jag mådde så pass bra så tyckte hon att vi kunde köra med efterkontrollen nu när jag ändå var där. Hbn låg på 135 och det är väldigt bra och allt annat såg också väldigt bra ut :) Så nu är jag väl "friskförklarad". Så, det var min berättelse. Det gick väl bra? Eller är det bara jag som tycker det? :P

När jag åkte hem gick jag förbi Ica och köpte en skinksallad (kan man ha cravings efter gravididteten? För isf är det här mitt nya), tänkte att eftersom jag åt frukost så tidigt så skulle jag behöva lunch. Väl hemma så pumpade jag, hängde upp tvätt och gick och la mig en stund. Så gick vi upp hela familjen och jag käkade min sallad. Och sen pumpa och hänga upp mer tvätt :P Mina dagar är inte alls enformiga ;)

Fick brev från Karolinska idag, man blir alltid lika orolig när man får brev från sånna ställen. Skatteverket, Försäkringskassan och sjukvården är läskiga att få brev ifrån. Det var i allafall inget läskigt, bara irriterande. Det var nämligen en kallelse för hörseltest för nyfödda. Och varför blir jag irriterad över det då? Jo, för att när vi skulle bli utskrivna från hemsjukvården på Danderyd så ringde de mig på morgonen och frågade om jag kunde komma in en halvtimme innan så att de kunde göra det testet. Och det gick bra för mig. Testet gjordes och allt såg bra ut. Sen när jag kommit hem så ringer telefonen och kvinnan presenterar sig som någon från Danderyds sjukhus och säger att vi har tid för hörselkontroll dagen efter. Jag vart lite paff och sa att vi redan gjort det samma dag. Då sa hon att hon skulle ta bort tiden och så var det inte mer med det. Och så fick vi en tid idag, dock till Karolinska. Och nu när jag försöker ringa dit.. Tror ni att man kan komma fram eller? Neeeeej...
Är inte min dag att göra telefonsamtal.. Förra veckan skulle jag fixa med att ringa runt till alla ställen där min pappa hade räkningar ifrån och säga att jag inte kunde betala de förrän dödsboet är avklarat. Så när jag ringde till begravningsbyrån (fått en räkning på 12.600 därifrån) så var det en man som svarade och sa att han bara var telefonvakt och kunde inte hjälpa mig och bad mig ringa upp en annan gång. Så har jag väl råkat skjuta lite på det (har ju faktiskt vart helgdagar också), men idag så ringde jag (räkningen ska vara betald imorrn). Tror ni inte att det är samma man som svarar och säger att han bara är telefonvakt och ber mig ringa en annan gång...? SUCK. Aja, nu har jag en påminnelse på telefonen till imorrn om att jag måste ringa dit.

Där hade ni historien om min dag :P

Och det som gömde sig i Emmas paket igår var... Björn Gustafssons DVD *Ett livsverk* Hon är ju sjukt kär i honom så tyckte det skulle passa.. Och sen så sa hon att hon ville ha den :P Så fick hon massa annat fint också. Alla är så duktiga på att köpa presenter :) Och så lovade jag lite bilder från igår. Få se vad jag kan erbjuda nu då.


Bullar och annat mums :D


Emma med en av sina presenter


Den vackra smaskiga tårtan


En hungrig Anna


Mögel!!! Eller kanske färgen från Non stop som lossnat? :P


Alla tyckte hon var så söt och gosig.. När kameran kom fram såg man hennes onda sida :D


Det där vill ni inte veta vad det är..


Nu ska jag vika in tvätt och plocka undan lite grejs.

Hej





Alldeles för tidigt

Alldeles för tidigt

2009-01-08 @ 07:18:52
Vardag
Kommentarer (0)
Och varför klagar jag att det är för tidigt nu? Är ju alltid uppe tidigt för att pumpa.. Skillnaden idag är dock att jag inte får lägga mig igen.. Usch och fy. Ska nämligen till MVC 09.15 för att kolla blodtrycket och göra urinodling (är bara fem veckor sen med det) :P Har saknat min barnmorska faktiskt, ska bli kul att träffa henne igen.

Fikat igår hos Emma var mys, precis som sånt alltid är :)

Jag känner inte alls för att skriva ett sånt där långt inlägg som jag brukar göra på morgonen när jag pumpar så får väl helt enkelt återkomma senare. Kanske till och med får ni bilder från igår.

Ha det bra så länge och ni som får, njut av sängen!

Emmas present

Emmas present

2009-01-07 @ 17:08:33
Vänner
Kommentarer (2)


Ska som tidigare sagt hem till Emma på födelsedagsfika idag.
Här har ni hennes present. Vad tror ni den innehåller? :P

Det blev en groda

Det blev en groda

2009-01-07 @ 13:36:51
Lillgubben
Kommentarer (1)


En bild som togs efter dagens bad. Ligger där med sin grodhandduk.
Nyinoljad och fräsch.




Och såhär snygg blir man efter att man badat och fått på sig kläderna.

Seg som tusan

Seg som tusan

2009-01-07 @ 10:51:22
Vardag
Kommentarer (0)
Goder morgon gott folk.
Vart inget inlägg här när jag var uppe och pumpa tidigt imorse, men eftersom jag skrev ett ganska långt inlägg sent igår kväll så hade jag väl inte sådär brutalt mycket att berätta så istället satt jag och laddade upp bilder på hemsidan som inte fanns där.
Som rubriken säger så känner jag mig väldigt seg, känns nästan som att jag skulle vara bakis.. Vet dock inte hur det skulle kunna komma sig med tanke på att jag verkligen inte drack igår. Bakis efter allt ätande igår kanske? Skulle ju inte vara så konstigt. I och för sig så har jag inte ätit frukost än, men brukar ju alltid sega med det till många timmar efter att jag ha gått upp. Känner inte riktigt för att äta nåt heller.. Är nog fortfarande mätt sen igår :P

En ny och spännande dag idag då. Eller något liknande :P Har varit duktig och satt på en maskin med tvätt. 14.30 har vi tid på BVC, så då får vi se hur mycket vår lillgubbe har ökat i vikt denna gång. När vi var där förra veckan vägde han 3910 gram och hade då gått upp 200 gram på en vecka. Han äter ju som en riktig karl :P Idag är det inte den kvinnan som vi brukar gå hos som vi ska träffa, hon skulle inte jobba den här veckan så därför får vi gå hos en annan.
Efter BVC ska vi väl handla och sen komma hem och göra något. Middag måste ju fixas innan vi ska till Emma ikväll. Eftersom Emma fyllde år förra veckan så ska hon nu ha födelsedagsfika så hon kan få sina presenter. Kan tyvärr inte skriva vad jag köpt till henne eftersom hon kan ju läsa min blogg innan ikväll. Har lovat hennes mamma att vi ska komma en halvtimme tidigare än planerat så hon ska hinna gosa med Kasper innan hon ska åka iväg på bio.
Så det är mina planer för dagen. Och innan BVC ska jag väl fixa och pilla lite här hemma som vanligt, tvätta flera maskiner och försöka få i mig någon slags frukost om nån timme i allafall.



En gruppbild från min och Fredriks födelsedagsfest från förra året.
Så i brist på andra bilder kan ni glo på den så länge :D

Jag efterlyste ju bilderna från våran födelsedagsfest från förra året.. Men helt plötsligt fanns de på min dator, och jag har verkligen ingen aning om vart de kommit ifrån. Min lycklig för det är jag i allafall :D

Men ni får ha det så bra och ha en mysig onsdag :)

Åååh.. Jag mår så illa

Åååh.. Jag mår så illa

2009-01-06 @ 22:48:55
Vänner
Kommentarer (1)
God kväll gott folk. Idag har jag haft en väldigt trevligt dag :) Jag och lillpluppen åkte med Ica och Emma till Kista för att shoppa lite. Började med att gå runt lite i affärer, jag köpte bara ny puder och tre haklappar till lillgubben. Emma hittade massa fina tröjor och Ica köpte en munktröja. Och när man är i Kista så måste man ju äta i Foodcourten så det gjorde vi förstås :) När vi hade ätit var det dags för Kasper att käka, så han käkade som vanligt från flaskan och var hur mätt och nöjd som helst. Och han ska ju helst inte lägga sig ner direkt efter att han har käkat så tänkte att jag kunde gå och bära på honom och så kunde någon annan köra vagnen. Sagt och gjort. Dock tyckte inte han att det var en lika bra idé. När vi var inne på HM så hör jag hur han spyr och så stoppar han in huvudet under min tröja.. Och så igen.. Så han spydde upp allt det han åt (och han äter ju inte lite heller) och allt det hamnade under min tröja.. Jag stod där på HM med Ica och Emma och kände hur massa spya bara rann.. In under bhn, på brösten och ner mot magen. Så nu hade han ju spytt ut allting så då kunde han ju lika gärna ligga i vagnen :P Så där står jag mitt i HM och tar fram servetter och försöker torka mig själv. Tog även fram lite våtservetter och försöker göra rent. Tyvärr så får ju inte det bort lukten och de vita fläckarna på min svarta tröja. Klart man har med sig ombyttes kläder till bebisen, men inte till sig själv. Och det luktade brutalt. Så eftersom vi skulle hem till Kakan efteråt så kände jag att jag var tvungen att köpa en ny tröja. Tänkte att jag kunde gå in på älsklingens jobb och tvätta av mig och byta om. Hittade i allafall en tröja på Kappahl så jag kunde bli fräsch igen :P
Så gick vi och köpte fika på Coop och hälsade på älsklingen på jobbet innan vi åkte hemåt, dock bytte jag aldrig om på hans jobb. Och på bussen bad Ica mig att jag skulle byta om så fort vi kom hem till Kakan :P Haha.. Och det tänkte jag ju förstås göra.

Men så vart planerna plötsligt ändrade och vi skulle inte hem till Kakan utan skulle istället fika hemma hos mig. Och det klagar ju inte jag över. Fick ju då ta en ordentlig dusch och även byta bh. Det luktade inte trevligt under bhn kan jag säga :P

Så var det jag, Ica, Emma, Kakan och Oskar. Vi hade miljontals bullar och massa annat skit :P Efter att ha tryckt i oss massor av det så spelades det lite Nintendo 8-bitars och snackades massa skit. Helt plötsligt fick vi (tyvärr) för oss att käka pizza. Eftersom klockan närmade sig 21 så fick Kakan ta bilen och åka upp och köpa det till alla. Och varför jag skriver tyvärr och även i samband med rubriken så ångrar jag den där pizzan nu :P Var ju inte ens hungrig och ändå tryckte jag i mig en hel Gorgonzolapizza.. Usch och fy :P Så en mexburgare i Kista, massa fika hemma hos mig och en Gorgonzolapizza senare kan jag bara säga att usch vad illa jag mår :P

Nu så åkte mina gäster nyss hem så jag sitter här hemma och väntar på att älsklingen ska komma hem. Hör att lillgubben ligger i vaggan och börjar bli hungrig så ska väl ta hand om det också och sedan pumpa och sova :)


En posande Ica från ikväll



Tv-spels spelande Emma



Kvällens vackra kärlekspar



Och sen bevis på att Kakan håller i bebis


Så nu har jag vart snäll och gett er bilder :) Nu är lillgubben väldigt hungrig så han ska få mat nu.

Hejhej



Namnsdag

Namnsdag

2009-01-06 @ 10:30:34
Lillgubben
Kommentarer (0)
Idag har min lilla plutt namnsdag :)

God morgon gott folk..

God morgon gott folk..

2009-01-06 @ 04:06:17
Vardag
Kommentarer (0)
Eller egentligen så är ju jag bara upp en timme för att pumpa, men finns ju de (störda?) människor som går upp såhär tidigt för att jobba också :P Usch och fy egentligen. Hade egentligen ställt klockan på om en timme men så vaknade jag och kände att det var svårt att somna om så jag tyckte det var lika bra att pumpa för att slippa ha problem med att somna och sen behöva gå upp igen.

Senare idag, eller med rättare sagt vid 13 så ska jag, Ica och Emma åka till Kista för att shoppa lite och så får vi se om Anna möter upp oss där eller inte. Efter shopping och ätning i Kista så ska vi åka hem till Kakan och fika där :) Det blir helt enkelt en lång dag för mig och lillponken idag.


Man får helt enkelt hoppas att han är på bättre humör än här :P

Skulle vela ha något vettigt att skriva om, eller i allafall något kul att berätta.. Hmm..

Satt och läste lite nyheter, och då fanns det en nyhet som handlade om att en man räddade livet på sin hund fast det utgjorde fara för hans eget liv.. Är det bara jag som tycker att det är självklart? Menar att om något hände min katt så skulle jag göra allt för att rädda henne. Om det skulle börja brinna hemma hos oss, aldrig då att jag skulle gå utan henne. Man säger ju alltid att djuren är som en familjemedlem, varför ska man då inte behandla dem som det i alla lägen? För mig är det lika viktigt att rädda livet på min katt som på någon annan i familjen. Jag blir egentligen inte förvånad över att många inte känner likadant och respekterar det förstås. Men den där nyheten lät som att det var värsta konstiga grejen.. Men vem vet, den hunden kanske var den enda familjemedlemmen som den mannen hade och då kände han säkert ganska mycket som jag. Man har ju faktiskt själv valt att ta hand om sitt djur och låta den leva med ens familj, och då borde det vara självklart att man behandlar djuret med respekt.
Finns säkert de som tycker att jag känner för starkt. Men sån är jag, en före detta vegetarian som faktiskt tycker att djur och människor ska behandlas med samma respekt.
Shit så seriöst det vart i bloggen plötsligt då :P Men då fick jag i alla fall något att skriva om samtidigt som ni fick något att läsa. Så oerhört smart.

Nu ska jag ta och avsluta här och snart fortsätta med sovandet.

Nattinatt på vissa och god morgon på er andra.




Frågelek

Frågelek

2009-01-05 @ 20:31:44
Vänner
Kommentarer (0)
Började dagen med att ha en frågelek med Madde typ :P Vi ställde frågor till varann så man lärde känna varann mer.. Typ vad man har för favorit bröd, godis och sånt och lite andra slags frågor :) Alltid kul att få veta mer om andra. Tycker vi ska fortsätta med den leken någon dag :P Ska skriva en lista med frågor :P

Annars idag då. Jenni kom förbi så vi har bara suttit hemma hos mig och glott på tv. Melrose Place började gå på trean idag så vi kollade på tre avsnitt av det :P Haha, mobbat. Ja, så vi gjorde inte speciellt mycket men hade trevligt ändå som vanligt.

Sen hade Fredrik gjort middag så jag slapp tänka på det idag.

Annars då? Känns inte som att jag har så mycket vettigt att berätta. Just ja, nu är hemsidan uppe igen med alla bilder så det är bara att surfa in där och glo på hundratals bilder från massa olika fester :D Finns det förresten någon som har bilderna från min och Fredriks födelsedagsfest från förra året? I så fall vill jag gärna ha dem :) Våran server krascha ju så att ALLT försvann.. Men som tur var så fanns ju de flesta bilder på hemsidan :)

Resten av kvällen då? Blir nog bara att glo på tv och ta det lungt.



Bara för att hon är världens sötaste och bästa katt :)
Hon var så go som tog så bra hand om mig under graviditeten :D

Här sitter jag igen..

Här sitter jag igen..

2009-01-05 @ 05:43:03
Vardag
Kommentarer (0)
Nu är tvn uppe och alla är glada och nöjda :P



Här har ni resultatet.

På den svarta långa hyllan på väggen finns våra tvspel, Nintendo 8-bitars, 16-bitars och Nintendo Wii. Sen har ni våran 42 tummare (det enda som är nytt), högtalare och sen inne i skåpet finns Blu ray- spelare, vhs och våran förstärkare och på sidorna finns två till högtalare.
Nu är frågan vad vi ska göra med vår gamla tv.. Dagens i-lands problem.

Vi testade den nya tvn igår med film, vart filmen Besökarna.. Har väl inte så mycket att säga förutom att jag tyckte att den var ganska löjlig..

Vill även påpeka att jag tycker synd om Madde, antagligen är det nån typ som sitter där på kontoret som inte vet ett piss om graviditeter och ska bestämma hur hon ska ha det.. Orättvist. Dumma Sigtunahem. Säg till om jag kan göra nåt.

Imorgon ska jag och Emma åka iväg och shoppa. Någon som vill hänga med? Eftersom jag inte vet om alla hinner läsa bloggen så kan jag skicka iväg ett mass-sms sen och fråga alla. Hur hade vi klarat oss utan den funktionen? :P Sen tror jag inte folk blir glada om jag messar nu.. Så väntar till senare.

Har så sjukt ont i min handled fortfarande sen graviditeten. Fick ju sån där grejs att en nerv kom i kläm på grund av all vätska.. I de flesta fall går det över efter graviditeten, men inte för mig. Känns som att det blir värre och värre för varje dag. Vissa dagar kan jag knappt använda handen. Kul när man har blöja som ska bytas ett X antal gånger per dag. På torsdag ska jag till MVC så ska prata med min barnmorska om det. Ska ju dit eftersom jag egentligen skulle ta blodtrycket så fort jag blev utskriven från sjukhuset och kolla upp det en gång i veckan.. Det blir snart fyra veckor sen.. Men viktigt för mig att hålla koll på den på grund av blodproppen jag fick. Sen skulle jag även ta urinodling eftersom jag hade bakterier i kroppen på sjukhuset.. Bäst och fixa sånt innan det blir värre.
Sedan ska vi även boka tid för efterkontroll om någon vecka så att jag äntligen kan bli friskförklarad :P

Nu är pumpningen klar vilken sekund som helst så blir fortsättning på sovandet nu!

Hejhej





Här har ni

Här har ni

2009-01-04 @ 12:51:09
Lillgubben
Kommentarer (0)


Såhär arg kan man vara på skötbordet på en månads dagen när mamma inte verkar förstå att man vill ha mat :P

När dagen går över till en normal tid

När dagen går över till en normal tid

2009-01-04 @ 04:59:49
Vardag
Kommentarer (0)
Igår hade vi en jättemysig dag :) Vi började med att se på Modesty Blaise, tycker faktiskt att det var en sjukt bra film :) För ganska länge sen köpte vi ju en Tarantino-box med typ åtta av hans filmer. Efter filmen gick vi upp till centrum där vi beställde mat och handlade lite. För mig blev det en Viking, den är så god! Väl hemma och efter maten var det kaffe och en till film som gällde. Var min tur att välja film och eftersom jag var på så oseriöst humör så blev det Elvis Presleys film ´Girls, girls, girls´ från 1962.Haha, ni kan ju förstå kvalitén på den :P Så kul hur man tydligt ser att de undviker att filma Elvis´ höfter när de filmar honom på nära håll när han dansar. Man fick ju nämligen inte filma på nära håll när han skakade loss med fötterna eftersom det var så många tjejer som svimmade när de såg det :D Helt sjukt.
Efter den filmen tog vi fram chipsen, dippen och läsken och körde igång nästa film. Denna gång fick det bli Oceans thirteen. Tyckte väl inte riktigt att den var så himla bra, lite väl rörig. Men tre filmer vart det i allafall, och de som känner mig förstår vilken otrolig händelse det är att jag kollar på tre filmer under en och samma dag :P
Nu sitter jag uppe en sån här onormal tid igen och om ni läser bloggen regelbundet så förstår ni antagligen att jag sitter och pumpar. Nu är vi faktiskt uppe hela familjen, lillgubben skulle ha mat så älsklingen matar honom. Och apropå lillgubben så blir han en hel månad idag! Helt sjukt hur fort tiden går.. Så exakt för en månad sen just den här tiden var han 3,5 timme gammal och jag skulle just upp på neo för att träffa honom. Känns sjuk att tiden gått så fort, men ändå känns det som att man vart hemma i mer än 3,5 vecka. Man får verkligen ta vara på tiden, de små krabaten växer ju så sjukt fort.

Senare idag, sen när dagen gått över till en mer normal tid så kommer Fredriks föräldrar hit för att hjälpa oss med att sätta upp tvn. Ska bli skönt att få det gjort också :)



Bilden vart skitdålig kvalité, vet inte varför och orkar inte fixa iordning den heller. Tycker bara den är så söt! Bilden togs igår när våran kära kisse låg på armstödet till soffan när vi kollade på film, det roliga med bilden är att hon använder min bröstpump som kudde, eller i allafall något att vila huvudet på samtidigt som hon låg och kollade på tvn. På detta vis får ju fler i familjen nytta och glädje av pumpen :D

Nu är det typ sex minuter kvar av pumpningen, och för er som undrar (inte för att jag tror att nån gör det) så tar en pumpning ungefär 40 minuter, om jag inte fuskar och kör en snabbis på ungefär en halvtimme. Så ni kan själva tänka er hur sjukt tråkigt det blir.. Lägga ut 40 minuter på pumpning var tredje timme, kul för er dock eftersom jag då ofta uppdaterar bloggen :P Det jag egentligen skulle komma fram till är att jag efter pumpningen får sova igen, innan ska jag bara dricka ett glas saft :)

En minut kvar, så nattinatt såhär fem på morgonen.


Dagens planer än ändrade..

Dagens planer än ändrade..

2009-01-03 @ 13:33:01
Vardag
Kommentarer (0)
Idag mår jag ingen bra.. Febern blir högre och påverkar mig mer och mer.. Så därför är dagens planer ändrade. Istället för allt det jag skrev att jag skulle göra idag så ska jag bara dammsuga, skura golv oc skrubba badrummet. Resten får bli en annan dag. Det är nog dags att lyssna på kroppen och ta det lungt en dag.
Resten av dagen har jag och älsklingen planerat med film, pizza, chips, dipp och läsk. Det låter väl alldeles perfekt underbart? En sån dag var alldeles för länge sen vi hade.

Och idag gjorde jag det, lite halvft i allafall. Läskigt i början men ack så underbart ändå.

Nu ska jag pumpa klart och dricka upp kaffet.

Ååh suck så irriterande..

Ååh suck så irriterande..

2009-01-03 @ 06:34:43
Vardag
Kommentarer (1)
Varför tar det alltid så lång tid innan mina inlägg kommer upp på bloggen...? Liksom ännu har inte det inlägget kommit som jag skrev igår kväll. *Arg*

Vad gör jag uppe den här tiden på dygnet då? Som vanligt så sitter jag och pumpar. Kanske kan man kalla pumpning för min nya hobby.. En väldigt tråkig hobby dock.

Funderar på att börja med mer bilder på bloggen.. Eller vad säger ni? Vet dock inte på vad. De flesta bilder skulle ju vara på lillgubben.. Gör ju inte så mycket annat på dagarna än fixar :P Kan ju inte riktigt lägga ut bilder på min nya hobby heller.. Alltså pumpning :P
Ska försöka lägga in fler bilder. Men om jag är dålig på det så bli inte besvika, vill ju inte ha det på samvetet :P

Snart ska jag fortsätta sova :)

Jag har verkligen ingen ro i kroppen..

Jag har verkligen ingen ro i kroppen..

2009-01-02 @ 23:14:42
Vardag
Kommentarer (0)
Så har man blivit lite sjuk, inget allvarligt.. Lite feber bara. Och ändå har jag ingen ro i kroppen. Idag har jag tvättat flera maskiner, vikt in tvätt, flyttat runt massor i bokhyllorna (flyttat grejer till den och tagit bort grejer), ändrat plats på hyllor i bokhyllan, rensat flera skåp, rensat mitt skrivbord och gjort om där, plockat undan maaaaaassa grejer, lagat mat, pumpat var tredje timme, matat lillgubben, småpillat med grejer, rensat badrumsskåpen, fixat med bilder på datorn, sattit in framkallade foton i album, organiserat skötbordet igen.. Och så kan man lägga till lite mer grejer på listan.. Som ni märker.. Ingen ro i kroppen. Och nu sitter jag här.. Det riktigt kliar i fingrarna för att jag vill ha mer att göra.. Men det börjar bli ont om det.. Vet att det finns några skåp i köket som jag kan omorganisera.. Men eftersom klockan är så mycket så kanske jag ska vänta med det tills imorgon så att jag inte för alldeles för mycket oväsen.
Imorgon ska jag även dammsuga, skura golv och skrubba hela badrummet. Och sen förstås det som görs dagligen, nämligen tvätta och laga mat.
Idag vart det korvstorganoff, frågade Madde om recept och visst la jag in det hon sa.. Men passade på att slänga i lite allt möjligt mer som jag hittade i kylskåpet. Och otroligt nog så var det ett riktigt gott recept :D Ska försöka planera någon god middag till imorgon också. På söndag kommer älsklingens föräldrar hit så då ska vi bjuda på kycklingburgare med Blue Cheesedressing. Om ni inte har testat den dressingen så rekommenderar jag den verkligen!

Jag och älsklingen köper kokböckerna som man får med Expressen varje vecka, och vi är verkligen nöjda med dem! För det mesta är det en kokbok från något annat land och maten är riktigt mumsig. De ovan nämnda kycklingburgarna finns i kokboken från USA.

Nog med babbel från idag. Ska försöka underhålla mig själv på något vis innan läggdags :P

Glömsk jag är..

Glömsk jag är..

2009-01-01 @ 19:06:13
Lillgubben
Kommentarer (0)
Glömde ju påpeka i mitt inlägg tidigare idag att lillgubben blir ju hela fyra veckor idag :) Sjukt fort tiden går. Samtidigt som det känns jättekonstigt att han redan är fyra veckor så känns det som en evighet sen jag låg där på sjukhuset och led :P
Vi har precis firat fyra-veckors-dagen med ett skönt bad, och så fick han värsta lyxen och blev helt insmord i babyolja :D Ok, den här behandlingen får han ju annars också än bara på speciella dagar :P Han älskar att bada, ligger där och sparkar i vattnet och ser lycklig ut :)

Dagen har gått fort idag. Hunnit med både frukost, lunch och middag sen sist. Är så dålig på att äta lunch, funderar på att gå på en kurs hos Madde :P Till lunch blev det egen gjort hamburgare, och på den hade jag gorgonzola och Blue Cheesedressing :) Mums.
Till middan gjorde jag pestopasta. Alltså kokt pasta, och i det slängde jag creme fraiche, pesto och soltorkade tomater. I brist på andra idéer så serverade jag köttbullar till det. Ikeas köttbullar :P Älsklingen tyckte i alla fall att det var en bra kombination.

Ikväll blir det nog film och mys bara :)

Det gamla året

Det gamla året

2009-01-01 @ 12:09:10
Vardag
Kommentarer (1)
Märker att många skrivit ett inlägg i sin blogg som vart en liten sammanfattning på året som gått. Borde man då kanske själv göra det också..?

Kan väl göra ett litet försök. Vad är det som har hänt då? I februari fyllde älsklingen 25 och jag 20 och så hade vi vart tillsammans i två år. I mars frågade han om inte vi kunde försöka börja bli med barn och så blev det. Vi blev med barn på första försöker och jag plussade på Valborgsmässoafton :) Annars så pluggade jag min andra termin till undersköterska och gjorde min på en vårdcentral i Väsby under våren.
Under sommaren jobbade jag på ett äldreboende och var tidig i graviditeten. Jag och älsklingen passade även på att åka till Finland under sommaren en snabbis. Vi firade även 2 års förlovningsdag. Sen vart jag sjukskriven från jobbet i vecka 16 på grund av foglossning. 6 augusti gick vi på ultraljud och fick se den lilla krabaten där inne :) Fick då 31 december som bf.
Under hösten pluggade jag min tredje termin till undersköterska, det var tufft mot slutet när man vart mer och mer gravid. Jag gjorde mitt bästa i alla fall. Det vart sjukgymnastik, täta besök på MVC och några turer till förlossningen. Sista delen av året gjorde jag inte så mycket, var mest hemma och försökte klara av dagen typ :P Försökte umgås så mycket som möjligt med mina flickor :)
Det bästa och värsta som hänt under håret hände tragiskt nog under loppet av fem dagar. Den fjärde december födde jag min kära lilleman och fem dagar senare, den nionde december gick min pappa bort efter låååååååång tids sjukdom.
Det var väl mitt år väldigt snabbt sammanfattat :P Jag har i alla fall haft ett underbart år med massa kärlek, vänner och helt underbara och mysiga stunder :) Ser fram emot ett lika fantastiskt nytt år med alla vänner och min familj :)

Hade tänkt att lägga upp lite bilder från förra året.. Men så kom jag på att jag inte kommer åt bilderna just nu på grund av strul med servern här hemma.
Men här om dagen så önskade Madde sig en ny bild på mig på bloggen. Och för att göra sina läsare och vänner nöjda ska man väl försöka slå in deras önskningar? Har inte direkt nya bilder på mig, och de som känner mig riktigt bra vet hur jag känner för att bli fotad :P Men för nån dag sen när jag låg i sängen med min lilleman så försökte jag fota oss. Men gud så hemsk blixt jag har på telefonen.. Men är ändå så otroligt snäll och lägger upp en av bilderna ändå :P

En hemsk bild tycker jag. Men offrar mig för Madde :P

Nu ska jag ta och käka lite frukost, dricka kaffe och gosa med min lillgubbe och vänta på att älsklingen kommer hem från jobbet.

Vill även passa på att gratulera Emma på födelsedagen!




RSS 2.0