Jag lever faktiskt

Jag lever faktiskt

2009-04-25 @ 09:37:25
Allmänt
Kommentarer (6)
Men kan ju lätt erkänna att bloggen kommer hårt i kläm nu. Jag har inte startat datorn på evigheter så därför finns jag varken här eller på msn. Jag och Kasper spenderar massa tid utomus och hemma sitter vi och leker och gosar.
Men det har väl hänt en del spännande. Som att Madde har fått sin Melker äntligen! Och han är så söt och fin, hade ju äran att få träffa honom i torsdags :D Så jag är superlycklig för att han är ute nu. När Madde smsa om att hon åkte in på BB blev jag ju helt till mig.. Var så sjukt nervös hela dagen och vilken väntan det var! Sov med ljudet på i telefonen för att få veta så fort det händer något :D Så grattis på er!

Så har Kasper storhandlat på Barnens hur i veckan. Köpte en tripp trapp stol och en ny bilbarnsol som räcker tills han är fyra år. Köpte även lite annat smått och gott som parasoll, mugghållare till vagnen och myggnät.

Annars? Lunchade med Kakan i veckan, träffade alla tjejer en kväll.. Hm.. Kasper växer och utvecklas.. Ja, ni vet allt det vanliga. Hans hobby är att skratta.

Just nu sitter jag i bilen med min bärbara och är på väg ut på landet. Vi åker hem redan imorgon, men en liten semester är väl inte fel. Vi ska fixa med lite grejer och det passar ju alldeles utmärkt nu när det är så underbart väder!







Så, där fick ni några charmiga bilder :)

Nu får ni ha det så bra tills nästa gång vi hörs!

Min käraste

Min käraste

2009-04-15 @ 21:06:11
Lillgubben
Kommentarer (4)

Ullis ville se en bild när han hade på sig mössan som han fick av henne när han var pyttemini.

Där sitter han i allafall i vagnen när vi var på väg ut på våran kvällspromenad vid halv sju.
Nu ligger min lille och sover sen en timme tillbaka och jag sitter här och väntar på att Fredrik ska komma hem från jobbet (om typ tre timmar).

Kvällens höjdpunkt blir väl Fråga Olle.

Effektivitet

Effektivitet

2009-04-13 @ 14:52:34
Allmänt
Kommentarer (3)
God dag

Vi lämnade ju inte landet för en speciellt lång tid :P Vi åkte ju bara på en mysig kryssning med Viking Line. Jag, Fredrik och Kasper. En riktigt trevlig familjestund. Vi åt massa gott, umgicks och shoppade lite.

Kasper tyckte det var riktigt spännande, det fanns ju så mycket nytt att se.
Massa lampor, färger och allt annat spännande.

Jag och Fredrik shoppade det som de flesta köper när de åker båt :P Alltså sprit. Kasper fick en sak också, vet dock inte vad det heter :P Men en sån där låda som man ska stoppa in klossar i och så ska de matcha rätt symbol. En sån riktigt läcker från Brio. Kanske är snäll och fotar den sen :P
Vi passade förstås på att äta på buffén så man slapp gå hungrig :) Hur mysigt som helst hade vi det!

Idag har jag känt mig effektiv trots att jag känner mig lite hängig. Innan klockan ens var mycket hade jag hunnit diska allt det som vi använde till påskmiddagen i lördags, varit på en promenad, handlat, matat Kasper flera gånger, lekt med Kasper och bakat bröd. Eftersom det har varit långhelg nu så fanns det ju ingen bra bröd i affären så då fick jag ta och baka egen. Men det finns väl inget godare än hembakat bröd? Vi får hoppas det i allafall.

Vet inte riktigt vad det är men känner mig lite hängig idag, riktigt trött och seg. Kanske var det en så påfrestande kryssning? :P I och för sig så fick vi ju gå upp kvart över fyra igår för att hinna med båten. Och eftersom det var så tidigt på morgonen så förstod vi att Kasper inte skulle vara så pigg på att gå upp. Så istället för att väcka våran stackars sovande bebis så lyfte vi bara in honom i vagnen och åkte iväg. Självklart så vaknade han eftersom han är så lättväckt :P Men han låg så otroligt snällt i vagnen och verkade lite förvirrad. När vi sen klev på tåget så bytte vi om på honom och gav honom frukost. Och han var riktigt nöjd och tyckte att resan in till hamnen var riktigt spännande. På tåget efter frukost fick han ju titta ut genom fönstret och sen när han skulle åka i vagnen fick han sitta upp så han fick se allt.

Resten av dagens planer är väl inte så speciella. Det var tänkt att det skulle bli picknick med hela gänget idag, men eftersom vädret inte var det bästa så blev det inställt. Och sen kom det önskningar om fika hemma hos mig men eftersom jag känner mig så konstig så blir det inte heller av :P Men vi får ta och ses nån annan dag :)

Usch så trött jag vart, men inte riktigt så att jag kan gå och ta en tupplur. Tror inte min käraste Mini B skulle uppskatta det.

Jag är i allafall glad att helgen snart är över. Om det hade varit så att Fredrik alltid var ledig på hlger så hade jag ju förstås velat att det alltid var helg :P Men nu så var han ledig bara lördag och söndag. Tycker inte om sånna här långhelger, ställen stänger tidigt, man får ingen post och det mesta är dött. Skönt att återgå till den normala vardagen igen!

Men ni får ha en fortsatt trevlig måndag och sista helgdag!
Men deppa inte, bara fyra dagar till nästa helg.

Påskafton och resor

Påskafton och resor

2009-04-11 @ 20:32:19
Allmänt
Kommentarer (1)
Idag har vi haft en underbar familjedag. Jag och älsklingen lagade påskmiddag tillsammans och det blev sjukt mycket mat. Inte ätit såhär sen jag vet inte hur länge :P

Alla i familjen fick ett påskägg, eller jag och Fredrik delar :P Kasper fick en bitring i sitt ägg och katten fick mat (hon älskar att få påskägg) och så har jag och Fredrik gemensam godis i ett påskägg.

Imorgon ska vi upp nångång efter 4 på morgonen, usch så tidigt! Och varför så tidigt? Jo eftersom vi lämnar landet imorrn. Blir hejdå Sverige. Ni får väl fundera på vart vi försvinner och när vi kommer hem ;)

Fortsatt trevlig påsk!

Långfredag och 100 års dag

Långfredag och 100 års dag

2009-04-10 @ 22:56:53
Vardag
Kommentarer (2)
Trodde att den här dagen skulle bli riiiiktigt seg, inte bara för att den heter långfredag men för att Fredrik skulle börja jobba 14 och sluta först 22.30. Jag och Kasper har varit ute på promenad som vanligt och dagen har faktiskt gått riktigt fort. När vi kom hem så läste vi lite böcker som han tyckte var roliga att ta på och kolla på bilderna och så fick jag till och med städa. Han älskar när dammsugaren är igång så det var lungt. Det är helt sjukt hur mycket skit det blir på golven när man tar in vagnen.. Och våran vagn får ju inte plats i hallen så vi får ju köra in den i vardagsrummet, och eftersom vi är på sånna långpromenader varje dag så är inte hjulen speciellt rena. Och igår var det ju ganska slaskigt och geggit ute så när allt det hade torkat på hjulen så följde ju det med in.. Suck. Någon som har något bra tips på hur jag slipper massa stenar och annat skit på golvet?

Ikväll så har jag suttit och kollat lite på Talang och sedan på Singing Bee där de tävlande var kändisar, synd bara att Hasse Aro åkte ut så tidigt. Kasper gick och la sig redan vid 20.30. Han har ju fått en ny vana då han lägger sig runt den tiden och vaknar inte förrän 7-8 nästa morgon för att gå upp. Duktig pojke det, så nu slipper Fredrik gå upp och mata honom på nätterna. Och när han sen vaknar på morgonen är han på jättegott humör, han ropar till (inget skrik, utan han ropar efter oss fint) för att säga att han är vaken och då går jag in till honom, säger god morgon, drar upp rullgardinen och sätter på hans mobil så ligger han snällt där och pratar och dansar med sin mobil under tiden jag fixar hans mat. Om han vaknar 8 så har jag oftast gått upp innan honom, men de gånger han vaknar 7 får han väcka mig :P Det är riktigt skönt att han har ordentliga sovrutiner redan nu.

Vet ni förresten vad det är som har 100 års dag idag? Idag är det faktiskt hundra år sedan bananerna för första gången kom till Sverige. Den du ;)

Fredrik hann med ett tidigt tåg så han kommer hem redan om ungefär en kvart :D Åh så skönt! Har varit riktigt avis på alla som fått börja fira påsken med sin älskade idag, men imorrn så ska vi fira påsken :) Påskmat, påskgodis och familjemys.

Får väl även jag passa på att önska er alla en trevlig påsk!



Bara för att det var så länge sen..

Bara för att det var så länge sen..

2009-04-09 @ 16:12:17
Nyköpt
Kommentarer (4)
Så ska jag faktiskt visa de nya kläderna jag köpte till Kasper idag..


Bamsebody
Tröjan sitter fast i bodyn


Det här är väl från "Fem myror är fler än fyra elefanter"?
Eller har jag helt fel?


Byxor

Allt är köpt på Lindex och är i storlek 74

Och så köpte jag en present, berättar inte till vem eller vad :P

Och vad som köptes till påskägget får ni snällt vänta med att se :D

Hej hej hallå!

Hej hej hallå!

2009-04-09 @ 15:55:20
Vardag
Kommentarer (1)
Idag är det då Skärtorsdag, och vad detta innebär har jag inte så mycket kunskap om. Jag och Kasper har i allafall spenderat dagen med att gå till Eurostop, det var faktiskt riktigt skönt. Dit tog det 1 timme och 20 minuter att gå och hem tog det tio minuter längre tid. Antagligen för att jag ett x antal gånger behövde stanna för att stoppa in nappen i munnen på min Miniman. Väl i Eurostop så handlade vi lite, Kasper fick lite nya kläder och så köpte jag spännande till hans påskägg. Passade även på att handla lite påskmat som vi ska äta på lördag. Tråkigt nog så är både min och Fredriks familj bortresta så vi får nog sitta och käka påskmiddag för oss själva. Hade ju varit ganska mysigt om man hade varit några fler åtminstone :P

Vädret idag har väl inte varit det bästa, men jag klagar absolut inte eftersom vi har haft så många fina soliga dagar nu i veckan. Fast det duggade lite så var det skönt att gå så långt, och Kasper älskar ju att åka i vagnen.

Igår så fick Fredrik för sig att han skulle snagga sig och i början gick det väl inte helt bra. Trimmern som han hade orkade inte md hans tjocka hår så den kapade bara av tofsar lite här och där. Så ni kan ju tänka er hur ojämt det blev :P Men som tur var så kom jag på att Robin brukar gå snaggad och tänkte då att han borde ha en trimmer, och det hade han ju som tur var så den fick Fredrik låna. Men slutresultatet blev i allafall bra fast det känns lite ovant att se. Kasper reagerade jättemycket när Fredrik gick fram till honom, stackarn såg så fundersam ut.


Min älskade idag

Nu ska vi ta och läsa en bok här hemma innan lillen ska äta.

Ha det bra!

Massa ursäkter

Massa ursäkter

2009-04-07 @ 22:07:05
Vardag
Kommentarer (5)
Ja.. Som ni ser så ligger bloggen lite bortglömd just nu. Ber så hemskt mycket om ursäkt, men saken är den att jag knappt sitter vid datorn längre. Men nu så kollade jag och såg att jag fått flera kommentarer från helt okända människor, och då blir det plötsligt lite roligare att blogga igen. Fast egentligen så ligger ju bloggtorksorsaken på att jag som sagt aldrig sitter vid datorn. Och så skulle nog inte mina inlägg bli så världsspäänande, det är ganska mycket samma sak om dagarna. De senaste dagarna har vi varit ute så gott som hela tiden och njutit av det fina vädret. Vi har tagit massa promander och umgåtts med folk. Jenni sov över här i helgen och vi hade två utedagar och igår var jag hemma hos Madde och dreglade över hennes nya lägenhet och käkade lunch där.

Vi var även på BVC igår för mätning och vägning. Allt såg riktigt bra ut och min lillgubbe följer kurvan riktigt fint! Duktig pojke :) Nästa gång vi ska dit så ska Kasper få sitt fem månaders vaccin, får hoppas att han inte blir sjuk igen min käraste.

Idag hämtade jag ut mitt nya leg på banken, gift som man är nu så bytte man ju namn och då behövdes ju nytt leg förstås.

Det känns lite tråkigt att man är lite off med bloggen, har ju köpt massa nya fina saker som jag egentligen borde fota och lägga upp här på bloggen. Kasper fick ju även ett bokpaket från Goboken förra veckan. Det jag tycker om med Goboken är att böckerna är åldersanpassade så då kan man sitta och läsa dem med en bebis. Jag och Kasper försöker hinna läsa minst en bok per dag (de har ju bara typ fyra sidor). Men han tycker att det är kul och sitter och skrattar.

Idag har jag och Kasper även varit hos min mamma som fyllde år igår, och eftersom hennes kille fyller år imorgon så fick det en gemensam present. Och snäll som jag är så köpte jag en sak från liveit.se. Rekommenderar verkligen den sidan, jag och Fredrik fick en upplevelse därifrån förra året när vi fyllde år. Så min mamma och hennes kille kommer få gå på vinprovning för två. Eftersom hennes kille fyller 50 så ville jag ge en fin present.

Jag ska försöka uppdatera bloggen lite då och då så tycker absolut att ni ska hänga kvar :) Men det fina vädret gör ju att man inte har lust att sitta inne vid datorn. Ska försöka fixa bloggen från mobilen så kanske jag kan blogga så lite då och då också. Och tyvärr blir det här ett bildlöst inlägg.. Men text fick ni i allafall.
Och jag blir ju piggare till att blogga ju fler kommentarer jag får *blink blink*.

Ha det underbart i det fina vädret så hörs vi snart igen!

Bjudet förresten på en bild ändå.


Sitter i vagnen hemma hos mormor.


4 månader firades med utedag

4 månader firades med utedag

2009-04-04 @ 21:13:57
Vardag
Kommentarer (4)
Idag blir min älskade lilleplutt 4 månader!


Se så stor han har blivit!

Ute åt jag en god sallad från Brödboden och njöt av solen.
Sällskap hade vi av gudmor Jenni.


Och vem lyckades bränna sig i solen?
Kliar kan jag lova.
Så förutom det ni ser på bilden så är armarna också brända, och lite i ansiktet.

Sen har vi gått på två långa promenader också och nu sitter vi och njuter av varsin smoothie.



Eftersom Jenni sover över så har jag sällskap även när lillen lagt sig,
Fredrik jobbar och kommer hem först vid midnatt.

Trevlig kväll!



Massa spring fram och tillbaka

Massa spring fram och tillbaka

2009-04-03 @ 20:46:07
Vardag
Kommentarer (0)
Vid 10-tiden började jag och Kasper att vandra ner med Erica och Loke till centrum där Erica skulle pierca sig och så käkade vi lunch. Men när hon skulle pierca sig sa de att de inte hade tid förrän vid 17. Så vi spenderade någon timme nere i centrum och stötte på Madde också så jag fick känna lite på hennes mage :D Den är hård! Så gick vi hem och tog en lite längre väg så passade jag och Kasper på att gå en promenad på vägen hem från affären också. Väl hemma diskade jag och så satt jag och Kasper och läste en bok innan han skulle ha mat.
Lite över halv fem ringer Erica och vill få ner mig till centrum igen. Och eftersom jag planerade att gå på promenad igen så kunde jag lika gärna hänga med henne igen :P Hon hade ringt ner till tatueringsstället och då sa de att de hade drop-in och att piercaren hade haft tid hela dagen. Unda varför de sa att hon skulle komma tillbaka 17 då? Väl där nere så gick hon in till piercaren och jag väntade utanför med gossarna. Ut kommer hon utan piercing och då har de sagt till henne att hon får komma tillbaka imorgon mellan 10-15. Suck! Helt sjukt. Igår var hon liksom där och då sa de att hon kunde komma vilken tid som helst idag eftersom de hade drop-in. Och när vi var där strax innan 11 bad de henne komma tillbaka 17, när hon ringer dit halv fem säger personen i telefonen att man inte behöver någon tid eftersom de har drop-in hela dagen och då sa Erica att hon var där tidigare under dagen och hade då inte fått hjälp. De tyckte personen i telefonen lät konstigt så hon kunde komma ner nu. Väl där nere får hon höra att hon får vänta till imorrn eftersom de inte har någon drop-in nu. Kan de liksom bestämma sig?
Jag klagar i och för sig inte, jag har haft sällskap så gott som hela dagen och har fått vara ute i det fina vädret och promenerat sjukt mycket. Fick ju även mumsa i mig sushi när vi var på lunchbuffé på kinan. Där var det verkligen ingen bra kundbemötande! En av dem som skulle fylla på maten var jättestressad och puttade på alla och verkade tycka det var riktigt hemskt när vi kom dit med barnvagnar. En annan man som jobbade där bad honom ta det lungt eftersom han var dryg mot kunderna.

Nu sitter jag i allafall här hemma och ska mysa med gubben min (den äldre, alltså Fredrik) resten av kvällen.
Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med bloggen, eftersom jag inte hinner lägga ner så mycket mer tid än att fort skriva vad vi gjort om dagarna så vet jag inte om jag kommer fortsätta. Jag hinner aldrig fota allt jag köper och hinner inte lägga upp bilder överhuvudtaget. Jag kommer absolut inte lägga ner bloggen, jag tycker om min blogg men kanske ska ta en paus. Eller så får ni helt enkelt tåla att inläggen är sånna här då jag bara berättar om våran dag helt så här tråkigt?

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Morgonbesök

Morgonbesök

2009-04-01 @ 10:47:24
Vardag
Kommentarer (2)
Igår kväll så hade jag Anna, Kakan och Oskar här på besök. Fick en present av Anna och blev riktigt glad :D Eftersom jag samlar på gummiankor så tänker Anna alltid på mig när hon ser gummiankor, och nu hade hon hittat en gummianksfamilj som jag då fick igår. Riktigt gullig. Tack gumman, det värmde verkligen!
Vi satt och kollade när Kakan svängde loss med rumpan på Wii fit och när Anna försökte lära sig backhoppning. Och så tror jag att Kasper fått sin första förälskelse, nämligen Anna :P

Imorse gick jag upp 7, då ville Kasper äta och när jag la honom så kunde jag inte somna om själv så då var det ju lika bra att gå upp. Och redan 8.30 så fick jag besök av Madde :) De har ju fått tillgång till sin nya lägenhet idag som ligger på samma gård som vi bor på så hon undrade om hon kunde komma förbi när hennes kille skulle fixa en grej. Så då gjorde hon mig sällskap i nästan två timmar :) Alltid lika kul. Och kommer bli riktigt skönt att hon bor på samma gata som vi.

Resten av dagens planer är inte helt planerade än, det enda jag vet är att när Kasper har ätit snart så ska vi efter det gå ut på en promenad och samtidigt svänga förbi Ica för att köpa bröd och juice. Fredrik kommer ju hem redan 15 idag, känns lite konstigt. Tycker dock riktigt synd om honom, han slutade 22.30 igår och kom hem strax innan midnatt och skulle upp klockan 4 idag för att jobba. Hur orkar han? Usch usch. Duktig är han i allafall.

Som ni säkert märkt så har jag inte lika mycket tid/ork att lägga ner så mycket tid på bloggen som jag gjorde förut, men detta beror på att jag rätt sällan sitter vid datorn. Nu är våren på väg och Kasper växer så vi vill gärna vara ute mycket. Och då hamnar bloggen lite i kläm eftersom när jag är hemma så finns det ju massa grejer här hemma att fixa. Så just nu så kan jag tänka mig att bloggen inte är så speciellt intressant att läsa eftersom det bara står vad vi gör under dagarna. Men eftersom jag inte alltid hinner prata så jättemycket med alla mina kompisar så är det ett bra sätt för dem att veta vad som pågår. Vet ju att en del läser :)

Ha en mysig dag och se till att inte bli lurade!

RSS 2.0